Ismét jelentős mértékben emelkedtek a mezőgazdasági termelői árak áprilisban: 11,5 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi szintet. Ez az érték a márciusihoz képest lassulást mutat, de még így is erősen érződik a hosszúra nyúlt tél hatása. Míg az élő állatok és a feldolgozott termékek árának növekedése 3,2 százalékot ért el, a növényi termékeké ezt messze meghaladta, majd' 16 százalékot tett ki.

Forrás: Népszava Online
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nauta
FideSS módszer: Csökentsd a rezsit,automatikusan emelkednek miatta az élelmiszer árak!! Különösen az alapvetőké!!Az áfa meg csak úgy dől a fideSS pártkasszába!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nauta
FideSS módszer: Csökentsd a rezsit,automatikusan emelkednek miatta az élelmiszer árak!! Különösen az alapvetőké!!Az áfa meg csak úgy dől a fideSS pártkasszába!!
craven
@Nauta: Ki van ez találva...hidd el,nem a mi hasznunkat szolgálja semmi!!!
SELIG
Amit meg nem emelnek, annak csökkentik a súlyát. Az üdítőt is 1,5 literre csökkentették.
Nakimaga
Aki a rezsicsökkentésnek tapsolt , nyíljon már ki a szeme !
sport50
@SELIG: meg ami volt eddig 100g,most már csak 75-80g,ugyanazon árért.régebben ha emelés jött bejelentették előre,mostmár egyik nap ennyi,aztán másnap már emelve!!de a vezér hallgat az áfa-csökkentésről,pedig már 3éve ígérgeti!!!
human
@sport50: Nem csökkentik az alapvető élelmiszerek áfáját, mert a gazdag haveroknak az nem megtakarítás. Ugyanis a szegény és a gazdag is 2 kiló lisztet vesz, mert ennyi elég neki. Így forintra ugyanannyit takarítanak meg. Tehát számukra értelmetlen a csökkentés.
Bezzeg a rezsicsökkentés esetén a gazdag 20-szor annyit fogyaszt mint a szegény és a megtakarítása is 20-szor nagyobb. Ami a felső rétegnek nem anyagi előny a szegényekkel szemben az nem ér meg egy törvénymódosítást. De mint már mondtam, a fidesz a gazdagok kormánya. Nincs is min csodálkozni. Ők csak teszik a dolgukat. Azért persze kritizálni lehet őket, sőt kell, hogy akik ezt még nem látják, annak nyíljon ki a szeme. Aki meg ezek után is tőlük várja a létminimumon élők életszínvonalának javulását, azt kár győzködni.
felicsútleicsút
@human: Azért annyiban módosítanám a hozzászólásodat, hogy a gazdag 20 - szor annyival járul hozzá a költségvetés hiányához, mint a minimálbéres. 20 - szor annyival több járulékot fizet, 20 - szor annyival többet fordítanak segélyekre a befizetett adóikból, és még lehetne sorolni. A munkahelyeket is általában azok hozzák létre, akik 20 - szor annyit keresnek. Általában annak is oka van, ha valaki 20 - szor annyit keres, mint egy másik ember. Tudom, egyből a negatív példákat kell ilyenkor előhozni, miszerint csakis politikus lehet, csókos, bűnöző, csaló, de azért ez nem teljesen így van. Most én is nyertem pl. trafikot, de csakis azért, mert több mint 10 éve a vendéglátásban dolgozom, és semmilyen mutyi nem volt körülötte. Néha úgy érzem, túl van lihegve már ez a téma néhány eset miatt.
lantos
... pontocsabban: ... drágulhatnak ... sajtósuszterkáim!:D
human
@felicsútleicsút: Mikor nadrágszíjat kell megszorítani akkor a szegényektől kell elvenni, mikor engedni lehet rajta, akkor a gazdagoknak engednek? Ez így normális? Fideszes fejjel persze igen, de aki szociális érzékkel bír annak nem.
Először is gratulálok a tisztességes sikeres pályázatodhoz. De ... a szekszárdi hangfelvétel, szoboszlói levél és a furcsa mód pályáztatás után adott kedvezmények ismeretében finoman szólva is az egész egy színjáték volt. Új pályázatot kell kiírni és független bizottságnak kell dönteni a nyertesekről. Ha a fideszes technikát szó nélkül hagyjuk, az hagyománnyá válik és hétköznapi rutinná. Most csak a dohányboltokról van szó. Holnap már a gyógyszer eladás következik és a többi sorban.
kedwes
@felicsútleicsút: ...és 200 - szor annyiból él! Nem mindegy, hogy mennyiből 16%!
Ha kipróbálnád a 47 ezerből való megélhetés lehetőségét biztos nem írnál ennyi blődséget!
kedwes
"Orbán: "bár csikorog a fogunk, de az ország így jár jobban" Már megint rá kell fogni valakire miért is kel a népnek éhezni, hogy a KÖZ tisztviselők dőzsölhessenek!
Prof. Dr. Vak Komondor
@human: @kedwes: Nos, végre találtatok egy ideális nickelt!:D
Nem más a fazon, mint egy pattogó nikkelbolha:D
csikknorisz
"a burgonya
ára a tavaly áprilisi alacsony árakhoz mérten 78,5 százalékkal
növekedett, kilójáért jóval több mint 200 forintot is elkértek"
379 az valóban jóval több mint kétszáz, csak a fejemet vakartam krumplivétel helyett a múltkor, mikor megláttam az árat. Sárgarépa meg 375 Ft/kg. Elszálltak az árak rendesen.
human
@Prof. Dr. Vak Komondor: Szerintem egy átlagos fidesz szavazó. Gondolom ezzel nem sértettem meg :)
adrenalink
@Nakimaga: A rezsicsökkentést narancssárga szinben sulykolják a birkákba, az áremelést meg feketén-fehéren nem tüntetik fel...:(
Nauta
@Nakimaga: Hiába nyílik!! Hiába,mert a lilaköd megmarad!!
Boszi27
@Nakimaga: Ne reménykedjen. Nem fog kinyílni a szemük, mert fanatikusak, és párt alapon gondolkodnak. Aki több forrásból tájékozódik és össze tudja rakni az elemeket, eddig is átláthatott a szitán.
Arról hogy ne legyen élelmiszerár emelés miért nincs aláírás gyűjtés? Vagy a huszonegy-néhány új adónem bevezetése előtt miért nem volt? Gondolom ezzel a véleménnyel rögtön gyurcsányista, libás bajnaista leszek.
Nauta
@human: Az első sorodban a "gazdag" titulus helyett inkább az "újgazdag" helyén valóbb!
orban soha sem volt humánus! A fajtájával is csak érdekközösségi alapon,szigorúan anyagi megfontolások miatt az!! Ez mindig is így működött,működik és fog is működni az arisztokrata banda köreiben!! "ha fényesen akarsz élni,tégy tönkre legalább öt másik embert!!"E filozófia mentén gazdagodtak meg ezek!!
nyanya001
@csikknorisz: 1 kg kelkáposzta 700.- Ft.
QQCSI
@nyanya001: Utoljára akkor
N E M
főztem kelkáposzta főzeléket, amikor
500 Ft volt az új kelkáposzta és 350 az újkrumpli.
QQCSI
No, akkor most lehet nagy arccal ismételni, hogy az idei nyugdíjemeléssel (5,2%)
nagyon jól jártak a nyugdíjasok, mert az meghaladta az infláció mértékét...
csikknorisz
@nyanya001: Ja. De azért étkezzünk egészségesen, együnk sok zöldség-gyümölcsöt. Mikor örül az ember, ha nulla tojásos tésztára futja.
csikknorisz
@QQCSI: Én a paprikáskrumplival voltam így, mondta az asszony, vegyek krumplit, lecsókolbászt. A krumpli elmaradt, volt helyette lecsókolbászpörköltes tarhonya. Szegény ember vízzel főz, találékonynak kell lenni (sajnos) :(
QQCSI
@csikknorisz: Nincs azzal semmi gond!
Én meg körömpörköltet csináltam tegnapelőtt.
(245Ft/kg) A kutya kapta a körmöt, én ettem a
szaftot kenyérrel...:)
nyanya001
Az elhúzódó tél, aztán most az árvíz, de jön a kánikula, most majd az aszály lesz az oka !
Dr.luigilongo60
Magyarország jobban teljesít!
Az utolsó petákot is kiveszik a zsebünkből, közben súlyos milliókért a mi pénzünkön megmagyarázzák, hogy milyen jó is a rezsicsökkentés.
A magyar tényleg egy Isten barma, már aki beveszi ezt a maszlagot.
coni
Németországban 7% az alapvető élelmiszer ÁFA, nálunk 27%. Egész Európában nálunk a legmagasabb.
A többi országnak fontos, hogy a szegények is életben maradjanak. Itt csak az a fontos, hogy az egészségügytől, oktatástól minél több pénzt tudjanak elvonni.
felicsútleicsút
@kedwes: Nem akarom megtudni, milyen 47 ezerből élni, és valószínűleg nem is fogom. Mindezek ellenére, amiket leírtam, azok nem blődségek.
felicsútleicsút
@human: Köszönöm a gratulációdat. Szerintem nincs teljes mértékben igazad, mert a vállalkozásoknak is többlet terhet jelentenek az intézkedések, sőt, a villanyszámlánál például többet is kell fizetni, míg a lakosságé csökkent. Az adók ugyanúgy többletkiadással járnak mindenkinél. Mindenesetre az tény, hogy ma csak az marad talpon, aki erős lábakon áll, vagy közel van a tűzhöz. Amúgy meg nem vagyok elkötelezett semelyik párt felé.
felicsútleicsút
@Nauta: Érdekes a felfogásod a gazdagságról, de ez is egy vélemény. Gondolom, neked elég rosszul mehet, ha ennyire utálkodsz. Az a baj, hogy csak a rossz példák lebegnek valószínűleg a szemeid előtt.
JAJMÁR
@felicsútleicsút: 10:27 Azért annyiban módosítanám a hozzászólásodat, hogy a gazdag ember 100 %-ban igénybe tudja venni az adókedvezményeket, tehát nem fizet be 20x annyit. Lehetőségeit tekintve pedig minden szempontból előnyben van, hiszen tudjuk, sokszor a drágább az olcsó. A szegény pedig megveszi a gagyit, a rossz minőségűt, mert arra futja. Élelemből, és használati eszközökből is. Neki nincs könyvelője, szaktanácsadója, se ügyvédje, ő az, akit átvágnak, lehúznak. Ő az, aki az orvosnál sorban áll, és 8 hónap előjegyzési időt kap.
Talán ezért van más társadalmakban, hogy a gazdagok jobban kiveszik a részüket az állam fenntartásából. Ez a társadalmi igazságosság.
csikknorisz
@QQCSI: Az se az igazi köménymagos főtt krumpli nélkül...
csikknorisz
@felicsútleicsút: Akkor legyél boldog a trafikoddal, ne magyarázgasd a nálad szarabbul élőknek, hogy tulajdonképpen te tartod el az országot, ők meg örüljenek, hogy lyuk van a seggükön, oszt' szelel. Azt se magyarázd, hogy miután a fogyasztást érintő adókat felverték a faszba, csak bizonyos "felső tízezer" tartja el az egész országot a röhejes szja befizetéseiből. Ennyire még entero se volt hardcore, mikor feltűnt a színen. :)
felicsútleicsút
@csikknorisz: Azért én nem mondanám, hogy röhejes szja fizetésről van itt szó. Azonkívül a trafikkal két embernek munkát adtam, nekem meg eleve van két éttermem, ahol többen is dolgoznak. A felső réteg nélkül nem lennének munkahelyek sem, kizárólag csak vállalkozók.
felicsútleicsút
@JAJMÁR: Szerintem most is azok veszik ki jobban a részüket.
dömdödöm
na ennyit a 10 % -os rezsicsökkentésrő . Halottnak a csók :-(((((((((((((((((((((((((((
csikknorisz
@felicsútleicsút: És ettől a piramis csúcsán érzed magad, mert felvázoltál egy kasztrendszert? Te is csak egy kis építőkocka vagy a piramisban, ne szállj el magadtól. Ha úgy érzed, hogy neked bejött az élet, örülj neki. De ne szóld le azokat, akik úgy érzik, hogy nekik meg nem. Elsősorban erre céloztam fentebb.
Nauta
@lantos: Drágulnak ám és nem kicsit,nagyon,a fideSS-es rezsicsökkentés miatt!! orban és bandája kényszeríti rá a kereskedőkre és a termelőkre a brutális áremeléseket!
kedwes
@felicsútleicsút: Dalban mondom el: Soha se mond...
Nauta
@nyanya001: Sebaj!! Az a lényeg,hogy csökkent a rezsi 10 kemény százalékkal, és a birka fideSSfanok csak azt lálják!! De arrol hallani sem akarnak,hogy közben orban és tolvaj,maffia bandája 20-30%-al emeltei az alapvető élélmiszer árakat!
nusika
Napról-napra nőnek az árak, ezzel pedig a 27 % áfával Magyarország szegényebb rétegének ""csikorog a foga"!!! EURÓPÁBAN 27% ÁFÁVAL , AZ ELSŐK VAGYUNK !!
JAJMÁR
@felicsútleicsút: 00:55 "A felső réteg nélkül nem lennének munkahelyek sem, kizárólag csak vállalkozók" Nem tudom kiket gondolsz "felső rétegnek", a jövedelem alapján ? Az iskolázottságuk alapján? Mi dönt?
A legtöbben kinevezettek, odahelyezettek, állami, vagy multi cégek vezetői. No meg egy-két politikus, most már a trafikos, de őket is az állam segítette oda.
Igen kevés az a "felső réteg"-be tartozó, aki a maga tehetségének, szakértelmének és szorgalmának köszönheti a magas jövedelmét.
De most ezt csak úgy megjegyeztem

"a felső réteg nélkül nem lennének munkahelyek"
Kedves felicsútleicsút, a többi réteg nélkül meg nem lenne felső réteg :D :D :D Ezek nem indokok.
Persze, hogy mindegyikre szükség van, a gond ott van, hogy amint már mondtam, borul a társadalmi igazságosság, szélesedik és mélyül a szegény réteg, szűkül és gazdagodik egy vékony réteg, és nem azért, mert olyan nagyszerűek!
Ne vedd magadra, nem rólad van szó!
miazavalami
@nusika: Magyarország szegényebb rétegének már nincs is foga. Nem tudják megfizetni a fogorvost sem... :-(
kukac50
A rokkantaknak a 28500, a közmunkásnak a 36 ezer vagy a 49 ezer, a munka nélkülieknek a 22 ezret hány százalékkal emelik meg?
felicsútleicsút
@JAJMÁR: Nem veszem magamra, azt hiszem, kicsit én is elszálltam. Egyébként leginkább a multik, vállalkozók köre az, akik munkahelyeket teremthetnek. A politika nem alkalmas erre, legalábbis szerintem. Amikor azzal jönnek sokan, hogy ezt meg ezt a beruházást munkahelyre is lehetett volna költeni, meg a szegényeknek odaadni, nem pedig főteret, stadiont építeni, akkor azt mindenki elfelejti, hogy az EU ezt a pénzt erre a célra adja, és le is ellenőrzi. Azonkívül igazad van, a felső réteg sem élne jól a dolgozóik nélkül, de azért mégis csak a tőke, és a szellemi munka eredményezi mindazt, hogy egy segédmunkás tudjon valahol is dolgozni. A kulcs abban rejlik, hogy mire képes egy adott cég, és mennyit tud fizetni az embereknek. Sajnos a példa azt mutatja, hogy sok esetben minimálbért (se). Pedig vannak, akik tudnának, de akkor nem futná az éves autócserére.
felicsútleicsút
@Nauta: Szerintem meg a kereskedő emel, nem a kormány. Gondolj csak bele abba, hogy aszály van, vagy elveri a jégeső a termést. Ebben az esetben ami megmaradt, azt kénytelen drágábban eladni, csakhogy nem tudja, mert a multik lenyomják az árakat, vagy behozzák a sokszor silány minőségű terméket olcsón. Ördögi kör tud ez lenni.
felicsútleicsút
@csikknorisz: Kicsit túlreagálod. Valóban, csak egy kis építőkocka vagyok, de legalább "lególis":-))))))
Nauta
@felicsútleicsút: Az ördögi kör az,hogy a kormány csak a lakossági rezsit csökkenti.Ez a csökkentés adóbevétel kiesést jelent! Ez nem megengedve, a szolgáltatók felé burkolt,egyéb adókat és más járulékos többlet emeléseket vet ki ami arra készteti őket,hogy termékeiket terhelő költségeket hárítsák át a fogyasztókra és ugyanakkor a szolgáltatási minőségen rontsanak. /az energia szolgáltatók rendszereinek üzem és szolgáltatási biztonsága romlik/ Ez különösen igaz a nagy bevásárló központokra, de főképpen az élelmiszer oldalán.Aki rendszeresen vásárol ezeken a helyeken,az többszörösét fizeti vissza a kormány "humán politikájának" újabb átverő showját.
Nauta
@csikknorisz: ...miközben az itt fröcsögő, fideSS szekértoló ujgazdagok,a luxus kocsijukból kiröhögve, növelik a banán és Tokaji adagjukat,és fűtött úszómedencéjükben lubickolva élvezik és dicsőítik, a kinyalt seggű gazdájuk "humánpolitikáját"! Ezek a fideSS fanok a havi 200 ezres villanyszámlájukból 20 ezret visszakapnak! A gázszámlájukkal ugyan ez a helyzet!! Azzal rikácsolják tele a világot,hogy a kormány milyen jó, meg húú de humánus!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.