Nemcsak az iskolákban lesz kötelező szeptembertől az erkölcstan és a családi életre nevelés, hanem a kollégiumokban is - írja az Eduline.hu.

A lap azt írja, hogy a kollégistáknak eddig heti tizenöt óra foglalkozáson kellett részt venniük, ez ezután is így lesz: felzárkóztató, tehetséggondozó, speciális ismereteket adó felkészítő egyéni vagy csoportos foglalkozáson heti tizenhárom órában, közösségfejlesztő csoportos foglalkozáson heti egy órában, további egy órában (szakkollégiumban plusz heti négy órában) pedig szabadon választott foglalkozáson kellene részt venni.

Az erkölcsi nevelés az 1-11. évfolyamon évi két órában, a 12. osztályban egy órában jelenik meg a "tantervben". A családi életre nevelés az 1-9. osztályban évi egy, a 10. és 11. osztályban évi kettő, a 12. osztályban három órát kapna.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Milyen kár, hogy nem akkor vezették be
amikor Orbán és bandája kollégista volt !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
marlin
"csalási életre nevelés""???
Én nagyon rég voltam kollégista, de emlékeim szerint:) nekünk nem kellett tanítani és gondolom ez(!) ma is így van!!
Vagyis megint ott tartunk, hogy a Hoffmann nem lett kielégítve a koleszba!!
Törölt felhasználó
Nekem nem ebben az országban fog felnőni a gyerekem, de én sem itt fogok megöregedni sajnos.. Ha nem törödök ezekkel a dolgokkal, birka leszek, ha igen, akkor pedig őrült:) RIP szép Hazám!
Gyuri Géderről
Szeretném látni azoknak a névsorát, akik összeállítják - hazánk felemelkedését elősegítő - erkölcsre tanítás és családi életre nevelés tananyagát. És természetesen azokét is akik jóváhagyják. Kérdezem, megfelel egy is az elvárásoknak?
Mutasson valaki egyet is a fideszkdmp - ből aki makulátlan minden tekintetben, és jogot formálhat, erkölcsre és családi életre nevelés tanítására, Önmagát állítva példaképül.
jameska
Szuper! De vajon miért nem tanítják ugyanezt a Parlamentben is is az erkölcsteleneknek?
űrbán
A csúti disznó csicskásai meg az erkölcs. MUHAHA :D
Sííva
Nekem mindíg olyan hüle gondoltaim támadnak! Hogyan próbálják feloldani a családi életre nevelés áthidalhatatlan problémáját a rejtett erőforrások esetében. Tisztelet a kivételnek! Azért a gyerekeink nagy része már eleve hoz otthonról "némi" alapot ami náluk sajnos hiányzik. Hoffman következő ötlete: Kötelező kollégiumot a gyerekeknek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.