A politikai mérkőzések során nem egyszer kerülnek elő az öngyilkosságok. Akár ez is indokolhatná azt, hogy szó essen az öngyilkosságokról. Azonban az, amikor egy gyilkosság tettese és áldozata azonos, aligha tekinthető napjaink politikai vívmányai közé. Annyira nem, hogy évszázadok óta születnek folyamatosan az írások, könyvek a témáról. Még az öngyilkosság megítélését is összetetté téve. Tiltva, megengedve, vagy éppen heroizálva. Nem egy esetben ugyanabban a kultúrkörben is kettős vagy inkább többes mércét állítva a jelenség mellé, amelyhez képest az egyik esetben pokolra vetendő bűnként, míg a másikban hőstettként kerül a mérleg serpenyőjébe. Nem véletlen tehát, hogy sokszor a filozófusok bicskája is beletört, amikor a környezetük jelenségeinek vizsgálatakor beleütköztek ebbe a problémába.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bagira
@Tootsy: Én azt vallom, hogy csak pillanatnyi vakmerőség/őrültség kell ahhoz, hogy az ember megölje magát, az igazi bátorság ahhoz kell, hogy vállaljuk és szembe nézzünk azzal ami elől menekülnénk.
Tootsy
@bagira: Hajszalpontos es vilagos megfogalmazasa annak, hogy miert nem gondoltam en sem soha egyetlen tizedmasodpercig sem az ongyilkossagra, es bar nem itelem el (mert mindenki maga eli meg a problemait), de inkabb megprobalok mindenkibe lelket onteni, aki hasonlo depis gondolattal jon felem,...(Eppen ket baratnomet patyolgatom a net segitsegevel). Legyen meg tovabbra is ez az ero Benned, kedves bagira, tudom, hogy Te tovabb tudsz majd lepni nagyon sok nehezsegen, amibe masoknak beletorik a bicskajuk...:o))
bagira
@Tootsy: Köszönöm. Én is szeretek, szoktam és érdemben tudok is dudujgatni szeretni való embereket. Így szereztem a saját három remek gyerekem mellé még egy csodás "pótnagylányt". Igazad van, nem tudok most olyat mondani ami miatt feladnám. Sok kommentedet olvastam, lejön belőlük nagyon, hogy milyen pozitív életszemléleted van :-)
Tootsy
@bagira: Koszonom ezt a lelki tamogatast, bar most mar nem vagyok depiben, de az otthonrol jovo minden szonak (jonak-rossznak) ezerszeres pozitiv- es negativ hatasai vannak. Nekem is volt egy nagylanyom 6 even at, mig a sajat lanyomat egyedul neveltem, a Gyamhatosag igy is nekem itelt egy kislanyt, aki a sajat lanyommal jart egy osztalyba, de otthonrol a sajat edesapja kidobta, verte, mert lett egy ujdonsult roman baratnoje, aki a ferfi mindket lanyat el akarta verni a haztol. (Sikerult, en az idosebbiket kaptam, a 4 evvel fiatalabbnak muszaj volt az intezetben elni a kora miatt, es az en veges lehetosegeim miatt), Szoval, asszem, ebben (is) egy huron pendulunk,...:o)) Legyen erod vegigcsinalni, amit elkezdtel, mert ennek a remalomnak egyszer ugyis vege kell, hogy legyen,...Es akkor kellenek az epito, pozitiv szellemisegu emberek, mint Te is, es meg nagyon sokan ezen az oldalon,...Ezert szeretek itt lenni, mert jo olvasni a sok ertelmes, bar sokszor joggal aggodo kommentet,...Maradj mindig ilyen, mint most, en hiszek a jin-jang-ban, a vilag MINDIG torekszik az egyensulyra,...:o))
bagira
@Tootsy: Én is hiszek az egyensúlyban, a jövőben is bízom. Szintén azért vagyok itt mert vannak ilyen emberek mint te, és ettől jövőt is szebbnek látom, ha néha össze is kell szorítani a fogunkat.Mert nem hiszem el, hogy ne legyen jobb!
Tootsy
@bagira: Biztos, hogy lesz jobb,... Tudod, meg a vicc is komolyan szol: "a remenyhal meg utoljara!" (Juj, ez nagyon tuskes volt, bocsiiiiii...!...:o)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.