Országgyűlési képviselők és közjogi méltóságok hivatalának elhelyezése érdekében is kezdeményezhető lesz ingatlanok állami kisajátítása a parlament pénteki döntése értelmében.

A Ház 258 igen szavazattal, 77 nem ellenében és 2 tartózkodás mellett fogadta el kormánypárti képviselők egyebek mellett ezt is tartalmazó gazdasági salátatörvényét.

A parlament döntése alapján az Országgyűlés Hivatalának, valamint a Köztársasági Elnöki Hivatal elhelyezése céljából is kezdeményezhető lesz ingatlankisajátítás.

Az Országgyűlés kimondta továbbá, hogy sűrűn beépített nagyvárosias lakóterület levegőszennyezettségének és zajterhelésének csökkentése érdekében is végezhető kisajátítás, ami a médiában megjelentek alapján a Margit körúton álló volt gazdasági minisztériumi épület lebontásához járulhat hozzá.

A törvénymódosítás értelmében a kisajátítást kezdeményező a kisajátítási hatóságtól kérheti a kisajátítás jogalapjának és kártalanítási összegének előzetes megállapítását. Ezen előzetes eljárás akkor indítható, ha a kérelmezővel szemben pert indítottak a szóban forgó ingatlan tulajdonjogáról. A parlament határozata szerint az előzetes eljárásban úgy kell eljárni, mintha az érintett ingatlan az igénylő tulajdonában állna.

Az előzetes eljárás alatt építési tilalom alá kerül a kisajátításra kiszemelt ingatlan, ami ugyanakkor a kisajátítást kezdeményezőre nem vonatkozik, feltéve, hogy az építkezésnek egyéb akadálya nincs.

A változtatásokat kezdeményező fideszes György István szerint az előzetes eljárás azt tisztázhatja, hogy van-e elvi lehetőség az ingatlan kisajátítása után közérdekű beruházás megvalósítására. A kormánypárti politikus szerint az előzetes állásfoglalás birtokában eldönthető, hogy érdemes-e költséges beruházásba kezdeni az adott ingatlanon a tulajdoni per alatt is.

72 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Na ez az amiatt buknia kell ennek a csapatnak. Vajon ki volt ennek a kezdeményezője kinek a lakására fáj a foga?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nauta
@lenhardtibolya: Csak nehogy orban járjon úgy,mert ebül szerezte minden vagyonát!!
Nauta
@csegala: Én beszállok egy tizessel a gettó köré épülő 3méter magas betonkerítésbe!!Hogy ki ne jöjjön a szemétség és be ne menjen a kultúra!!
Nauta
@hallgatag: hernyóval priviznek!! Ott is kap hüjje írni valót!!
Nauta
@Gyuri Géderről: A puskapornak és a fogadónak édes mindegy!!
entero
@Nauta: Szánalmas egy ember vagy te.
Gyuri Géderről
@entero: Egyet értek a megállapítással, de kiterjesztve magunkra. Valóban szánalmasak vagyunk, hogy eltűrjük azt, amit ez a keresztényinek álcázott rablóbanda művel az ország népével.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.