Az Orbán-kormánynak megvolt a bátorsága ahhoz, hogy változtasson - Lázár János szerint ezért olyan nagy vele szemben az indulat. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár emellett úgy véli, akik a politikai ellenzékhez tartoznak, azok a "politikai pocsolyához tartoznak".

Az Orbán-kormány teljesítményét abban látom erősnek, hogy 2010-ben volt ereje ahhoz, hogy szembenézzen a valósággal és ne kössön kompromisszumokat - mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár hétfőn Lakiteleken.

A kormánynak megvolt a bátorsága és a cselekvőképessége ahhoz, hogy változtasson - fogalmazott Lázár János a Lakiteleki Népfőiskola és a Nemzeti Fórum szervezésében megkezdődött Kárpát-medencei Szabadegyetem plenáris ülésén. Ezért akkora az indulat a mai kormányzattal szemben - hangsúlyozta előadásában, hozzátéve, hogy akik a politikai ellenzékhez tartoznak ma a bal- és a jobboldalon, "azok a politikai pocsolyához tartoznak".

Az előző szocialista kormányok "nem megváltoztatták, hanem csődbe vitték az országot" - monda az államtitkár, emlékeztetve arra, hogy 2010-re a pénzügyi csőd szélére sodorták az országot nyolc év kormányzás után.

A radikális Jobbikot "totális káosznak" nevezte, mert az általuk keltett, "félelmet jelentő erőszak" ugyanolyan "mint a kommunistáké". Véleménye szerint a baloldalnak azon kívül, hogy "a Fidesz és Orbán Viktor gyűlöletére" épít, nincs elképzelése sem az ország jelenéről, sem a jövőjéről.

Szavai szerint a jelenlegi kormányzatnak azonban van elképzelése arról, hogy 2014-ig és még azután is hova szeretné eljuttatni az országot. A kormány a közteherviselés alapján bevezette a bankadót, a rezsiárakat csökkentette - tette hozzá. Emlékeztetett arra, hogy az első Orbán-kormánynak nem volt lehetősége arra, hogy ezeket megtegye.

Véleménye szerint 2010-ig a "demokratikus rendszerváltozás zsákutcába vezetett bennünket", és 2002-ben "egy maroknyi politikai-gazdasági terrorista csoport túszul ejtette az országot és csődbe vitte a rendszerváltást".

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy ez a kormány az "Európai Unió néhány politikusának véleményével szemben" jogállami keretek között működik, nem szól bele a bíróságok munkájába. "Én úgy gondolom, hogy jó néhány ítélet kapcsán fel lehet tenni azt a kérdést, hogy jogszolgáltatás vagy igazságszolgáltatás van-e" - mondta. Reményét fejezte ki, hogy az újságírók megkeresik azokat a bírákat, akik "felmentő ítéleteket hoznak" a politikusok gazdasági visszaélései miatt és választ kérnek tőlük. A földtörvényt az Európai Unió "legszigorúbb" törvényének nevezte. Hangsúlyozta: azt kéri az európai demokratáktól, hogy fogadják el és tartsák tiszteletben a magyar emberek 2010-ben hozott döntését.

Álláspontja szerint Ángyán Józsefnek vissza kell adnia egyéni mandátumát. Ha ezt megteszi, becsületes marad, még akkor is, ha nem értünk egyet - fogalmazott, mert határozott álláspontja: ha egy ember kilép egy politikai mozgalomból, adja vissza az attól kapott mandátumát.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke "Kertmagyarország, Harmadik út" - a Szárszói Találkozó 70. évfordulója előtt címmel tartott előadást. Véleménye szerint a "Kertmagyarország" gondolata nem történelmi ábránd. Somodi Imre 1942-ben megjelent Kertmagyarország felé című művében megvalósítható gondolatokról írt - tette hozzá. Szavai szerint a Harmadik út kifejezés nem különlegesség, hiszen van német út és más nemzetek is a maguk útját járják.

A Lakiteleki Népfőiskola és a Nemzeti Fórum szervezésében hétfőn kezdődött meg a Kárpát-medencei Szabadegyetem. A vasárnapig tartó rendezvényen a Ravasz László-Ordas Lajos Közéleti Kollégium, a Varga Domokos Nagycsaládos Kollégium, a Wesselényi Miklós Népfőiskolai Kollégium hallgatói vesznek részt.

86 hozzászólásarrow_drop_down_circle

valakiaki
Azért nagy az indulat, mert gátlástalanok vagytok, törtetők, cinikusak, pökhendiek, csaltok, loptok, hazudtok és mindemellett állandóan ott bujkál a szátok sarkában az a cinikus vigyor, a képetekre van írva hogy mindenkit hülyének néztek, azt hiszitek mindenki beveszi a manipulatív dumátokat.
De szívesen a képedre fagyasztanám a vigyort Lézer Jani!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
Ha lenne olyan " össznépi esti iskola " ahol a mondanivalót egyszerű szavakkal, mindenki által érthető módon lehetne továbbadni,ha lenne sok olyan értelmes, a többség által is elfogadott, rendes ember, akik önzetlenül, önkéntesként segítené az embereket a helyzet fel- és megértésében, ha nem kellene az ott megjelenőknek és az előadónak félnie, akkor talán egy két év alatt reális tükörképet láthatnának az emberek. De nincs sem ilyen terv, kimunkált program, de még önkéntes sincs.Pedig tudvalévő kellene mindenki számára, hogy az alulról felfelé építkező társadalmi erő, szándék, akarat lehet csak eredményes. A jelen helyzetben minden politikai törekvés azt mutatja vajon ki lehet a " vezér " az ellenzéki oldalon, aki majd jól megmondja, / vagy nem mondja meg, csak int .. UTÁNAM ! Hajrá Magyarország ! / . No ezért írják itt is többen, hogy birka nemzet lettünk. Én nem szeretném ha ez hazai konzekvencia lenne, vagy maradna. Egész történelmi múltunk cáfolja ezt.Az útkeresés egyre nehezebb, a politika egyre bonyolultabb, több idő kell a feleszméléshez. Ez pedig több generáció kinevelődését feltételezi.Jól megválasztott úton, következetesen, akarattal, hittel, naprakész tudással, a széles társadalom egyetértésével és támogatásával, a mai óvodásokkal, kezdődően, minden oktatási és nevelési szinten haladva is 20 - 30 év kell a helyreállításhoz. Ez nem megy 4 éves ciklusokkal, ezt már látjuk, remélem valamennyien. Ez az óvodás szintű civakodás, miközben mindent tönkreteszünk és kilopják alólunk még a földet, vizet is, ide juttatott minket. De még mindig ezt akarjuk játszani, bár a kormányzópárt céljai igencsak arra mutatnak, hogy ők is megúnták a civakodást és hosszútávra akarnak berendezkedni. Már csak az irányon kellene változtatni. Most ugyanis a régmúlt, hősi, nagy nemzeti, az egyházi és világi földbirtokos arisztokrácia által képviselt nemzeti politika rózsaszínü, bár kissé ködös felhőibe réved az uralkodó tekintete. Az okos, művelt uralkodó osztály és a gyermekként kezelt...
kata53
Az orbán kormány nem bátor, hanem aljas, diktatórikus szörnyszülött!!!
jancsik68
Lázár a magyar nép szégyene.Nála mélyebbre már ember nem sülyedhet.Ő egy igazi keresztény,aki mindenkit halálba küldene ,aki nem azt imádja,amit ők,a pénzt,a gazemberséget,a hazugságot,az álszentességet!!
pacsni
ha 3 èv utàn mèg nemtudja, hogy mièrt nagy az indulat a fidesz ellen, akkor ez a bunkò leloheti magàt.
kulfoldon mindenki tudja az EU-ba hogy mi folyik itt, ès ez a csirkefogo nem tudja? mi nem vagyunk miniszterek, de tudjuk O nem! pedig ehez nem kell miniszternek lenni, hogy èszrevegyuk, hogy mi van MO-gon.
pacsni
@Nauta: ha ezt mind megvàltoztatnà, ki vizsgàlnà a kovetkezo kormàny,akkor nem lenne elèg 10 èv, hogy rendbe tegyunk mindent.
pacsni
@világlátó: teljesen egyettèrtek amit leirtàl, minden igy igaz, csak egyett nemirtàl, azt hogy mikor rendszervàltàst akart mindenki azèrt akarta, mert azt hittèk, hogy 2-3 honapmulva a fizetès a nyugati orszàgokhoz lesznek mèrve, majd mindenki menni akar nyugatra szabadon utlevèlnèlkul, jonnek-mennek, mintha a hazàjukba lennènek.A legtobb magyar ezt akarta, csak sajnos ehez hogy a fizetèsek a nyugati orszàgokhoz legyen mèrve, ahoz mèg legalàbb 15-20 èv kell, ès nem ilyen kormàny ami most van, 3 èv alatt tonkre ba@ot mindent, elloptak mindent, a magyarnèp gyàvàblett, nincs egy szakszervezet aki megvèdje a dolgozokat, a birosàg is mind fideszeseki vannak a vikotrral kozre jàtszanak, elitèlik akit akarnak nincs mentsèg. nyugaton ez nem igy mukodik nem sokkal, de valamivel jobban mukodik, a èletbiztonsàg sokkall jobb ,mint Mo-gon, ami szerintem a legfontosabb.akàr melyik hivatalba megy az ember, mindenhol a fidesz van, nincs torvèny, sehol csak a fidesztorvèny lètezik. ès a statisztika mèg mondja hogy jovore a vàlasztàsokat megnyerik ezek a csavargòk. Ha tènyleg igy lenne, akkor megèrdemlik a magyarok a tovàbbi diktatura sorsukat.(ha nem rosszabb)ès akkor tènyleg csendbe kell maradni mindenki, nem reklamàlni, panaszkodni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.