Az Orbán-kormánynak megvolt a bátorsága ahhoz, hogy változtasson - Lázár János szerint ezért olyan nagy vele szemben az indulat. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár emellett úgy véli, akik a politikai ellenzékhez tartoznak, azok a "politikai pocsolyához tartoznak".

Az Orbán-kormány teljesítményét abban látom erősnek, hogy 2010-ben volt ereje ahhoz, hogy szembenézzen a valósággal és ne kössön kompromisszumokat - mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár hétfőn Lakiteleken.

A kormánynak megvolt a bátorsága és a cselekvőképessége ahhoz, hogy változtasson - fogalmazott Lázár János a Lakiteleki Népfőiskola és a Nemzeti Fórum szervezésében megkezdődött Kárpát-medencei Szabadegyetem plenáris ülésén. Ezért akkora az indulat a mai kormányzattal szemben - hangsúlyozta előadásában, hozzátéve, hogy akik a politikai ellenzékhez tartoznak ma a bal- és a jobboldalon, "azok a politikai pocsolyához tartoznak".

Az előző szocialista kormányok "nem megváltoztatták, hanem csődbe vitték az országot" - monda az államtitkár, emlékeztetve arra, hogy 2010-re a pénzügyi csőd szélére sodorták az országot nyolc év kormányzás után.

A radikális Jobbikot "totális káosznak" nevezte, mert az általuk keltett, "félelmet jelentő erőszak" ugyanolyan "mint a kommunistáké". Véleménye szerint a baloldalnak azon kívül, hogy "a Fidesz és Orbán Viktor gyűlöletére" épít, nincs elképzelése sem az ország jelenéről, sem a jövőjéről.

Szavai szerint a jelenlegi kormányzatnak azonban van elképzelése arról, hogy 2014-ig és még azután is hova szeretné eljuttatni az országot. A kormány a közteherviselés alapján bevezette a bankadót, a rezsiárakat csökkentette - tette hozzá. Emlékeztetett arra, hogy az első Orbán-kormánynak nem volt lehetősége arra, hogy ezeket megtegye.

Véleménye szerint 2010-ig a "demokratikus rendszerváltozás zsákutcába vezetett bennünket", és 2002-ben "egy maroknyi politikai-gazdasági terrorista csoport túszul ejtette az országot és csődbe vitte a rendszerváltást".

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy ez a kormány az "Európai Unió néhány politikusának véleményével szemben" jogállami keretek között működik, nem szól bele a bíróságok munkájába. "Én úgy gondolom, hogy jó néhány ítélet kapcsán fel lehet tenni azt a kérdést, hogy jogszolgáltatás vagy igazságszolgáltatás van-e" - mondta. Reményét fejezte ki, hogy az újságírók megkeresik azokat a bírákat, akik "felmentő ítéleteket hoznak" a politikusok gazdasági visszaélései miatt és választ kérnek tőlük. A földtörvényt az Európai Unió "legszigorúbb" törvényének nevezte. Hangsúlyozta: azt kéri az európai demokratáktól, hogy fogadják el és tartsák tiszteletben a magyar emberek 2010-ben hozott döntését.

Álláspontja szerint Ángyán Józsefnek vissza kell adnia egyéni mandátumát. Ha ezt megteszi, becsületes marad, még akkor is, ha nem értünk egyet - fogalmazott, mert határozott álláspontja: ha egy ember kilép egy politikai mozgalomból, adja vissza az attól kapott mandátumát.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke "Kertmagyarország, Harmadik út" - a Szárszói Találkozó 70. évfordulója előtt címmel tartott előadást. Véleménye szerint a "Kertmagyarország" gondolata nem történelmi ábránd. Somodi Imre 1942-ben megjelent Kertmagyarország felé című művében megvalósítható gondolatokról írt - tette hozzá. Szavai szerint a Harmadik út kifejezés nem különlegesség, hiszen van német út és más nemzetek is a maguk útját járják.

A Lakiteleki Népfőiskola és a Nemzeti Fórum szervezésében hétfőn kezdődött meg a Kárpát-medencei Szabadegyetem. A vasárnapig tartó rendezvényen a Ravasz László-Ordas Lajos Közéleti Kollégium, a Varga Domokos Nagycsaládos Kollégium, a Wesselényi Miklós Népfőiskolai Kollégium hallgatói vesznek részt.

86 hozzászólásarrow_drop_down_circle

valakiaki
Azért nagy az indulat, mert gátlástalanok vagytok, törtetők, cinikusak, pökhendiek, csaltok, loptok, hazudtok és mindemellett állandóan ott bujkál a szátok sarkában az a cinikus vigyor, a képetekre van írva hogy mindenkit hülyének néztek, azt hiszitek mindenki beveszi a manipulatív dumátokat.
De szívesen a képedre fagyasztanám a vigyort Lézer Jani!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bretagne
Sok ember él a "politikai pocsolyában".
Nakimaga
Más változtatni és megint más,szívatni és átb@szni a népet !
Mobil123
„Véleménye szerint 2010-ig a "demokratikus rendszerváltozás zsákutcába vezetett bennünket", és 2002-ben "egy maroknyi politikai-gazdasági terrorista csoport túszul ejtette az országot és csődbe vitte a rendszerváltást”- Amiben ti is benne voltatok a 2010-igben, és 2012-től viszont ti lettetek a „terrorista csoport”- ja az országnak.
valakiaki
Azért nagy az indulat, mert gátlástalanok vagytok, törtetők, cinikusak, pökhendiek, csaltok, loptok, hazudtok és mindemellett állandóan ott bujkál a szátok sarkában az a cinikus vigyor, a képetekre van írva hogy mindenkit hülyének néztek, azt hiszitek mindenki beveszi a manipulatív dumátokat.
De szívesen a képedre fagyasztanám a vigyort Lézer Jani!
szablyafűrész
Ezekhez a "változtatásokhoz" nem bátorság kellett, hanem elmebetegség !
hallgatag
A lényege az egésznek, a régi mondás :
ISTEN NEM VER BOTTAL !!!
Lesz még menekülés a Kánaánból...
sunyin, alattomosan, gyáván...a NÈP nem felejt !!!
Csak nehogy akadályfutás legyen belöle...
Nauta
@bretagne: Főleg a fideSScsuhás birkatábor még megmaradt része!!De az is fogyatkozik szépen,folyamatosan!!
Nauta
@hallgatag: ...pedig az lesz!! Amilyen hüjjék,jó sok akadályt emeltek saját maguk ellen!!És ástak mély gödröket "másoknak" amikbe maguk fognak beleesni.
hallgatag
@Nauta: A próféta beszéljen Belöled !!!
pacsni
Làzàr! a pocsolya az te vagy ès nem kicsit, a kormàny igen is vàltoztatott, de nem, a jò irànyba, hanem a legrosszabb irànyba,. Te is ugy hazudsz, mint a gabika ès viki,
szaboria1
Egyszerűen a sok hazugságotok miatt!!!
lópicigáspár
Rájött?! Na vonuljon szépen el egy szobába, csukja magára az ajtót, tegye ki a ne zavarjanak táblát és gondolkozzon egy picit - na ne a saját szemszögéből és zsebe érdekéből, hanem annak a maradék 9 millió emberéből!!
hallgatag
@lópicigáspár: Tudod, az ilyen szemeteknek már nincs lelkiismeretük, a svájci bankszámla feltöltve, és a maradék élete biztositva ,(mármint anyagilag ) Nem hiszem,hogy jobban tud aludni ettöl...)
lópicigáspár
@hallgatag: Egy teljes vagyonelkobzás sok mindent megoldana.
hallgatag
@lópicigáspár: Ez - EGYENLÖRE - csak álom, de nem lehetetlen !!!Bármennyire magabiztosak...
bretagne
@Nauta: Sajnos, nagyon lassan. De remélem, ami késik...
JAJMÁR
Az lehet inkább az ok, hogy nem erre kaptak felhatalmazást.
El lehet egy ideig ütni ezt a kis "mellékes" okot a visszamutogatással, kényszerhelyzet magyarázatával, az ellenfél folyamatos lejáratásával, leminősítésével, de ezek a "bátor változtatások" kinek is jók?
Kilóg a lóláb...
SwordFish
Lázár Johnny kezdhetné azzal, hogy lemond ! És kártértítést fizet a tönkretett trafiktulajdonosoknak! >:-))
kecskes laszlo
Tehát bátrak,mert meg merték csinálni azt, amiről szó sem volt. Birka nemzet vagyunk, voltunk és leszünk-e?!
A Tündik bündije
Ez az istenverte, kőművesképű vadparaszt valóban azt hiszi, hogy tettek az országért... ahogy a Nemzet Pocakja is azt hiszi, hogy a birkamenet a fényességes esze miatt mozdul... szánalom.
gabrella
Bátrak az biztos! Nem félnek az éhséglázadástól.
magyarbakancs
Művelt Magyar értelmiségi?

Szeretném meg tudni ,hogy Lázár úr született h@lye vagy fizetett h@lye?
gabrella
@magyarbakancs: A kérdés költői - gondolom.
magyarbakancs
@gabrella: Természetesen költői és ironikus?!
Néha az ért kétségeim vannak.
Nauta
@magyarbakancs: AZZÁ LETT hülye!Mert hülyéből könnyű még hülyébbet csinálni!!Igaz,parancsra teszi amit tesz,de egy hüjje meggyőződésével!!
űrbán
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Nauta
@Nakimaga: Van negatív változtatás ami a fideSScsuhásoknál úgy értendő,hogy: "minél rosszabb az országnak,annál jobb nekünk,fideSSnek!!"
Nauta
@lópicigáspár: Lehetetlen kérés! Akarom mondani orbannak lehetelen teljesítenie,mert az újgazdag réteg fajtája, hamar levenné róla a kezét
coni
Nincs még egy olyan korlátolt nép aki a nyakába vett volna egy ilyen társaságot és még akkor sem rázza le magáról amikor már a falatot is kilopja a szájából.
Nem "mindenki annyit ér amennyije van", hanem mindenki azt kapja amit megérdemel.

Mi Lázárt megérdemeljük ha tűrjük.
Nauta
@coni: A nép hűjébbik,vagy a hazaáruló, aljas /2,5 millió/ része akasztotta az ország nyakába ezt a patkány hordát!! 5,5 millió pedig szív!!
Nauta
@hallgatag: Én úgy tudom,hogy a külföldön elhelyezett pénzekről az ottani bankok adnak információt,ha bizonyítható,hogy rablásból származnak! Jővőre ajánlatos lesz bevonni ezeket is az elszámoltatásba!! Új ügyészek,új bíróságok és poltot páros lábbal kirúgni!!
hallgatag
@Nauta: Erre gondoltam én is, 100%-ban és igazad van !!!
Január
"...akik a politikai ellenzékhez tartoznak ma a bal- és a jobboldalon, "azok a politikai pocsolyához tartoznak". -aha, aztán majd próbálják ezeket a "pocsolyalakókat" a saját táborukba visszavezetni, ha tudják.
szablyafűrész
Három év óta az első fotó Lézerről, amelyiken egy riport során nem vigyorog fellengzősen, lekezelően, mindentudóan !

Csak nincs valami gond a fészekben - Janika ?
marlin
miért nagy az indulat a Fidesz ellen??
Mert a többszörösét sajtolják ki a társadalomból - a saját gyarapodásukra - mint korábban bármelyik banda!!
manocska1
Amit csináltak azt nem bátorságnak hívnám,mert mindent a maguk javára fordítottak ,persze a kis emberek kárára,ezt bátorságnak nevezni,hát...???!!!
joopapa
@A Tündik bündije: Ezt ki kérem magamnak mint kőműves.
szöszmösz
Már nagyon elszállt az agyuk! Ez a visszafordíthatatlan folyamat megállíthatatlan.
A látszat megőrzése is intelligenciát feltételez.
Nauta
@szablyafűrész: A kedélyállapot, egyenesen arányos a szabadság tudattal!!
dr. prédikátor
Lézerjani ! mindig tudtam hogy hülye vagy !!!Nehéz volt rájönni hogy az emberek miért utálnak benneteket??Saját magatokat utáltattátok meg a sok szemét mutyis dolgaitok miatt!!!Jó lenne ha még idejében elhúznátok a pichába, addig még nem esik bajotok.Mert a nép heves, a kasza egyenes!!!
gibgab
Ahhoz amit eddig csináltak, nem bátorság kellett, hanem határtalan gátlástalanság.
Lázár kiszólalt a bűzös posványból.
outsider
@A Tündik bündije: "istenverte, kőművesképű vadparaszt" XD
marlin
Aszongya ez a Lázár:, hogy "a jelenlegi kormányzatnak azonban van elképzelése arról, hogy 2014-ig és még azután is hova szeretné eljuttatni az országot. A kormány a közteherviselés alapján bevezette a bankadót, a rezsiárakat csökkentette - tette hozzá. Emlékeztetett arra, hogy az első Orbán-kormánynak nem volt lehetősége arra, hogy ezeket megtegye."

Szóval ezért van az, hogy "Az adócsökkentés kormánya ismét reszelgetett keveset az adótörvényeken. Némelyiket megduplázta, másokat csak megemelte és a bankoknak is lenyomott egy sallert, ha már arra járt.
Aszongyák a szakértők, hogy egy átlagos banki ügyfél akár évi tízezret is bukhat a bulin.
A nem átlagos meg többet.
Azt mongya a vargaminiszter, hogy azér van ez, hogy ne kerüljünk vissza a túlzottdeficit eljárás alá.
Drága miniszter úr!!
Nekem nem kéne már ez a megszorítás. Nem kaphatnám inkább vissza a túlzottdeficitemet?"
tűzróka0919
Magyarország jobban járt volna ha ezt a marhát a falra csapják vagy lenyelik még g..i állapotában . Mert ami baromságot össze hord az még a veszett kutyának is sok . Nekem a csődbe vitt ország tetszik a legjobban . Bajnai 3.6 % -s növekedési pályán adta át a kormányrudat . Nyomorult alak , kérdezd már meg mr 20% ot meg utazó petikét , hogy miért döntötték be a forintot ? ! Meg mi közöd neked a bírósági felmentő ítéletekhez , Semmi . Tudom koncepciós pernek jobban örülnél . De ez van ! Gyurcsány ÚR ártatlan és ráadásul szabad is . Mint a múltkor írtam A Nagy Imre megemlékezésen elmondott beszéde óta Nálam Gyurcsány úr lett . Csak azért is !
csikknorisz
Miért nagy az indulat a Fidesz ellen? Pl. a Lázár-féle nagyarcú, pökhendi, lenéző megnyilvánulások miatt. De bár ez lenne a legnagyobb ok.
human
Ezek minden hónapban mikor megnézik a számlaegyenlegüket és az pár millióval többet mutat, megerősítve érzik, hogy jó úton haladnak.
kkalman
@hallgatag: Egy jó vesszőfutás is "jót tenne" nekik.
kkalman
Ha az ellenzék politikai pocsolyában van, akkor a kormánypártok a politikai mocsárban vannak. Ha választani lehet, akkor a pocsolyát választom. Abból ki lehet lépni, meg amúgy is fel/megszárad, míg a mocsár magába húz menthetetlenül.
gibgab
@kkalman: Na ezért írtam bűzös posványt, aminek az alja iszapos.Abból nehezen szabadul, aki beleragad.
Látom, érted! :)
vörösfuvalat
Lázár fiam mindjárt szólok az apósodnak, hogy megint tegyen már helyre mint egy évvel ezelőtt.
Hozé
Nem tudtam eldönteni, hogy Lázár gyártáshibás, vagy csak fidesz-virussal fertőzött. Most már tudom: mindkettő!!!
Tootsy
Mertv ennek a kormanynak megvolt a batorsaga, hogy valtoztasson - persze, SAJAT ZSEBRE,... Ez nem batorsag, ez pofatlansag,... Es ezt pont lezer-luzerjaninak kene tudnia a legjobban,... (Mint sajat zsebre-dolgozonak...)
Nauta
@kkalman: Nyugi! Jövőre az is meglesz!!
kiss-nagy
Akkor hát nem azért van az indulat ellenük, mert tönkretettek, porig aláztak, lenulláztak ágazatokat, családokat, - mindenkit, aki útjukban volt? Pusztán azért haragudnánk rájuk, mert változtattak? IGEN!!!
Mert ROSSZUL változtattak, mert attól, amit műveltek, MINDEN rosszabb lett, mert ÉLHETETLENNÉ ROMBOLTÁK AZ ORSZÁGOT, amit a választásra jogosultak 32 %-a, - tehát NEM az ország 2/3-a - a kezükbe adott, és amivel azóta "fociznak" ahelyett, hogy okosan kormányoznák!!! :o/
szablyafűrész
Lézer helyében azért kezdenék aggódni 2014 miatt ! A Fidesz eredendően is hamis imázsa erősen megkopott, úgy tűnik, ezt nem képes kompenzálni semmilyen rezsivakítás, nem létező, vagy erősen színezett foglalkoztatási eredmények felmutatása, az oktatás ügye képtelen feltápászkodni a hoffmani mélységből, a tisztességes fidesznyikek nyíltan szembeszegültek a makulátlan vezér, föld - és trafik mutyi tépázta, kierőszakolt tekintélyével,
Szíjártó utazásai sem hozták meg a fellendülést, elmaradtak a remélt befektetések, a rendőrség, ügyészség hátat fordított a törvényességnek a polkorrektségi kívánalmak miatt, ezen szervezetekkel szemben erősen megingott a bizalom, elbukott a Budai Gyula által, fröcsögő nyállal beharangozott "elszámoltatás", leginkább az 50-es évek koncepciós perei érhetők tetten, mára már nyilvánvaló, hogy az ország egyáltalán nem teljesít jobban, a hamis retorika is elbukott, a választási osztogatás megnövelt mértékű adókból és az MNB tartalékaiból történik, mindezek ellensúlyozandó jelent meg Orbán a gátakon.

Szóval, Lézer helyében, realista alapokon, erősen kezdenék aggódni, hogy 2014-ben véget ér a "merjünk nagyot álmodni" és "tündérország" meséje, mert ma már a gyerekek sem hisznek el mindenféle tündérmesét, hát még az Unió !
Boszi27
@magyarbakancs: Művelt Magyar Értelmiség: élén Kerényivel és Szaniszlóval!
Boszi27
@marlin: Nekem sem volt bajom a túlzott deficit rám eső részével. Sőt a rezsimet is fizetném inkább úgy ahogy volt, mint 10%-kal csökkentve, a másik oldalon pedig 27 féle adóval növelve a kiadásaimat.
mátmar
Nem értem, hogy egy ilyen szarházi hogyan lehet ilyen pozícióban? Ez még álmában is hazudik. Aki meg nem ért egyet velük azt eltörölnék a föld színéről.Irány az egypárt rendszer, irány a diktatúra!!!
világlátó
Tény, hogy a rendszerváltás úgy esett, mint az üveges tótnak a hanyattesés. Felkészületlenek voltunk, ahogy felkészületlenek voltunk az unióba belépéskor. Ez a felkészületlenség nem a magyar társadalom hibája, hanem az éppen aktuális kormányoké, de főleg az éppen aktuális országgyűlésé. 20 éven át többpártrendszer volt , így a felelősség közös. Az egymásnak betartó pártfrakciók csak az orruk hegyéig láttak, egyes frakciók kivonultak, azaz nem vállalták a harcot a maguk érvei mellett. Most látszik igazán miért is vonultak ki. Most mindent rákenhetnek a szocialista, szabad demokrata pártokra, Az ellenségeskedés odáig jutott, hogy politikai pocsolyalakó mindenki, aki az ellenzékhez tartozik. " ...és mi belgák hová álljunk?? " Tessék mondani !
Mert vagyunk még néhányan akik még a " vadmentő dombokon " egyensúlyozunk. A földtörvényt az Mszp is átengedte, szemben a tisztességes megoldással, a családok, a falvak népe, a vidék népe érdekeivel szemben. Ez óriási hiba volt. Jobb ha nem is indúlnak a választáson. Persze a két oldal médiája úgy is meghülyíti a nem-, vagy alig gondolkodókat. Egyik oldalon a fidesz mocsár, a másik oldalon a politikai pocsolya. Lám már van is aki azt mondja, a pocsolya majd megszárad, míg a mocsár lehúz - akkor inkább a pocsolya. Még nem érett meg a helyzet a korszakváltáshoz, Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Kedves Barátaim. Még húsz év kell ahhoz, hogy megvilágosodjék hol is a helyes irány a magyar társadalom, a nemzet számára. Majd amikor az új földesurak birtokain, gazdatisztek utasításait kell végrehajtani. Lehet, már nem kaszával, kapával, hanem ultramodern gépekkel, de nem lesz semmink, csak a puszta munkaerőnk, így - úgy megszerzett szakmai tudásunk. Szolgák leszünk a saját hazánkban. Még hogy a falusiak, a vifdékiek nem is akarnak dolgozni a földjeiken? Ki az az elveteműlt , aki ezt meri állítani?
világlátó
Orbán Viktornak megvolt a bátorsága hogy változtasson. Talán így módosítsuk a főcímet. Most tudtam meg, hogy Fazekas miniszter úr számára is meglepetés volt hogy miniszter lett. A többi bizonyára hasonlóképpen. A meglepetés mint ajándék hullott az ölükbe. Ezért a feltétlen lojalitás ezer % -ig elvárható. A képviselőik hasonlóképpen állnak az uralkodóhoz. A történelem azomban már mutatott néhányszor megoldást ez ellen. Kár, hogy súlyos árat kell fizetnünk valamennyiünknek ezért. Évtizedekre visszaveti az országot ez a változtatás, ami NEM FORRADALMI , mert a forradalmak mindig előbbre vitték a társadalmakat, az országokat. Ez a változtatás a hűbéri társadalom restaurációja. A csányik, leisztingerek, mészárosok, héjják, hercegi uradalmak tulajdonosaivá lettek, megtűrt német urak uradalmai vannak Magyarországon, ki tudja mi van még a titkossá tett földhasználói bérleti szerződések körül. A közöst, a földet, a vizet, adják veszik ingyen, hűbéri birtokként néhányan. Ma még van esély ezek helyreállítására. Ha ma nem, húsz évig már nem lesz. A hazai törvényalkotás egy szűk érdekcsoport kezében van, Orbán Viktor ma még hiheti, ő a főnök, de holnap már ő is foglya lesz előbbieknek. Ez pedig már tűrhetetlen. No nem Orbán Viktor védelmében, de az ország normális működése helyreállításának esélye védelmében. Vajon mit kellene tenni, hogy az ország népe lássa, megértse, ez így nem vezet sehová, csak az újabb és még újabb jövedelemelvonásokhoz, a biztos lepusztuláshoz. Nehéz ellenállni a kormány és a kormányzó párt média stratégiájának, sőt ahogy látszik, nincs is ennek eredménye, A népünk még mindig csak a rezsicsökkentés bűvkörében él és itél. Az ellenzék pedig , ki ezért, ki azért, ALKALMATLAN. Sajnálom, hogy nincs az országban egyetlen erő sem, amely elvehetné ezt a játékszert, az országot, ezeknek a teljesen levitézlett, erkölcsileg totálisan amortizálódott , színüket is vesztett politikai kalandoroktól és a mögöttük milliárdosokká hízott új arisztokratáktól, akiknek a...
excep
szerintem ideje hogy eltakarodjanak mert amit eddig csináltak az egy nagy rakás sz.
JAJMÁR
@világlátó: Nagy igazság.
Sajnos, nem látszik megoldás. Sőt, az látszik, hogy marad ez a rezsim a következő 20 évben :((((((
Nauta
@kiss-nagy: Nos!! Jövőre szükségeltetik egy egészen más "változtatás" A baloldal részéről!! Először is 2/3.-al meg kell nyerni a 2014-es választásokat, ki kell rúgni ezt a koszos posványlakó patkánybandát!!Másodszor is,el kell az utolsó fillérig számoltatni őket!! Harmadszor,minden törvényt,jogszabályt és természetesen az alapförmedvényüket a-z ig felülvizsgálni,törölni és demokratikus renszer újra építését elvégezni! Az ellopott és a bűncselekményekkel einstandolt 5ezer milliárdot a külföldi bankokból vissza hozni! A mutyik összes kiskapuját bezárni!!A mutyis föld és trafik ügyeket kivizsgálni és új szabályos, egyenlőségi alapon kiírt pályázatokat kiírni!! Az ebül szerzett földvagyonokat vissza venni!!Adóreformot!! Az igazság szolgáltatást létrehozni,a fideSS mamelukokat a bíróságokról,ügyészségekről /polttal együtt!!/ és minden végrehajtó hatalmi ágazatból kirúgni!!teljes média rekonstrukciót!!A társadalmat újra kell egyesíteni!!A külföldi tőkét visszahozni,visszaállítani az IMF-el és az EU.többi szerveivel a a fideSS által szétrombolt kapcsolatokat!! Megteremteni a tömeges munkahely teremtés jogi,társadalmi feltételeit!! Ebben maximálisan segíteni a kkv. szektort! Egészségügyi és oktatási reformot!! Reformot minden ágazatban!Felelős kormányzást!! Visszahívható képviselőket!! Kétkamarás Parlamentet népfelségi súlyponttal!! A Felsőház felügyeli az Alsóház törvénykezési munkáját. Kisebb és hatékonyabb képviselői házat!
Nauta
@JAJMÁR: Még szerencse,hogy kevesen vagytok ti tehetetlen pesszimisták!!Ha rajtatok múlna,akkor tényleg 20 évig hagynátok ezt a nyűves bandát garázdálkodni!! Az ilyenek juttatták 2010-be hatalomra ezt az ország kirabló-pusztító sáska hadat!!
világlátó
@Nauta Bizony még szerencse hogy csak ilyen kevesen vagyunk ilyen pesszimisták.Én azonnal odaállnék és minden tudásomat, tapasztalatomat felajánlanám azon optimistáknak, akik az általad feljebb leírtak szerint hajlandók lennének cselekedni. Én nem az optimistákban nem hiszek, hanem az elbutított / lebutított tömegek oktalan és lehetetlen meggyőzhetetlenségében látom a legnagyobb problémát. Amíg a nyugdíjasok tízezrei istenítik az uralkodót, amíg az állam / önkormányzat a legnagyobb munkáltató és a munkavállalók egyszerüen állásféltés miatt hallgatnak, de még a kisvállalkozók is féltik a " nyugalmukat " a zaklatástól, stb. addig az optimisták kiállása - bármilyen dicséretes és tiszteletre méltó - sikertelen. A CÖF azonnal százezres tömeggel tesz hitet a kormány és Orbán Viktor mellett. Mert hogy erre nagyon sok pénzt halmoztak fel és még most is gyűjtik. Az osztogatás még meg sem kezdődött. De a terv már készen áll. A nemzet megmentője, " aranykoszorús miniszterelnökünk " aki megvívta a magyar szabadságharcot a gyarmatosító... hadd ne menjek végig. Lesz nyugdíjemelés, további kéményseprési díj csökkentés, májkonzerv ár csökkentés, meg mindenféle szükségtelen csecsebecse árcsökkentés. Nekem ez a gondom, amúgy tökéletesen egyetértek a fenti feladatokkal.
JAJMÁR
@Nauta: Ilyenek? Úgy érted a valóságban élő, gondolkodó, az eseményeket reálisan elemző?
Ne engem minősíts, hanem a helyzetet.
Pusztán a hit nem elég. Az itt is olyan, mint a jobboldalon a békemeneteseké. Ami célokat írtál, azokkal egyetértek. DE!!
Választást kell hozzá nyerni!!! Ennek a realitása egyre távolodik.
Pl:
A földtörvény megszavazását a Jobbik megzavarta. Azért az törvény lesz, semmi kétség. A devizahitelesek tüntijén is megmutatta, hogy milyen tökös (hogy ne csak mindig édesen írjak), és hogy a bajban lévők pártján áll. A kormány is ott áll, ezt többször hangoztatja. Nem véletlen eset egyik sem. Ne legyen kétsége senkinek afelől, hogy a Jobbik tábora a Fideszt erősíti.
A devizahitelesek is kapnak majd valamiféle segítséget, de nem rögtön, majd a bírói döntés után, meg Jobbik nyomására, hogy kifelé mutassák: itt jogállam és demokrácia van. Onnan is szavazókat szereznek.
A rezsicsökkentéssel maguk mellé állították a szegényeket.
A demográfiai programmal a fiatalok egy rétegét. A könnyített hitellel majd a vállalkozókat.
Hogy mindezt miből, és miért most? Gondolom tudod a választ. Mindebben pedig még nincs benne a fanatikus hívők tábora, és a határon túli magyarság.
Közben pedig zavartalanul megy a mutyizás.

Mi történik a baloldalon? Megegyeztek végre a szocialisták a Bajnai pártjával. Miben is? Jobban kellene mondani, erősebben, rövidebben és érthetőbben. (Nem nekem, általában).
Azt nem tartom elég hatásosnak, hogy a kormány népszerű intézkedéseit cáfolják, mint pl. rezsicsökkentés - nem jó ötlet stb. (Ezt a Mariska meg a Juliska néni nem érti, neki tetszik...)
Rengeteg ütőkártyája van a baloldalnak, de valahogy hagyják kifolyni a kezük közül.
Lehet, hogy neked nem tetszik, de az a véleményem, hogy ütősebb, erősebb baloldali fellépés kell, és minél előbb, mert így nem lesz rezsimváltás. Nem szeretek bólogatni, ha nincs mire.
lajospapa
"Az ellenzék politikai pocsolya. " Kiszólt a sz... a pöcegödörből.
pesti
"Az ellenzék politikai pocsolya. " Lézer már csak ismétli magát "Mindenki anyitt ér stb...
Volt már ö is elenzék és remélem hogy 2014-töl ismét lesz!
vukkocska
2014-ben remélem elég mélyen lesznek a pocsolyában.
nagypapa
Ha az ellenzék "politikai pocsolya",akkor az Orbán-kormány egy korrupciótól bűzlő szemétdomb tele csúszó-mászókkal és férgekkel...
karaj
Bunkó paraszt, kinek szájából csak mocsok árad az ellenzék felé.Sajnos nincs egyedül.
Betaloc
Remélem, hogy egyszer ő és rablóbandája minden tagja érezni is fogja az indulatot a saját bőrén!
kukac50
Lázár azt mondja az ellenzék politikai pocsolyája, Ő meg abban lubickol.
Gyuri Géderről
Nem értem? A varangy brekeg a posványból, ki van a pocsolyába?
bakegya
A "politikai pocsolyához tartoznak"--- FIDESZ-KDMP kormány hatalomhomra juttatói és támogatói.
világlátó
Lehet pocskondiázni az egyedeket, de ők olyan " páncélt " viselnek, hogy lepattan arról minden. A fő felismerő különösen immunis a kritikára. Ő sokat ér, mert neki sok van. Ráadásul a hatalom közelében még azt sem látja, hallja, amit mi itt " lennt " dadogunk, hol keresetlen trágár szavakkal, hol kulturáltabban. Ezek a haragos mondatok csak közöttünk forognak, azután szépen ki is húnynak. Még az is előfordúlhat, hogy ez a fórum is része a kormányzó párt politikai kommunikációjának. Itt ártalmatlanul kiengedhetik a gőzt a radikálisabb " ballib " egyedek. Mint én is. Lám mégis írok, de minek is?
világlátó
Ha lenne olyan " össznépi esti iskola " ahol a mondanivalót egyszerű szavakkal, mindenki által érthető módon lehetne továbbadni,ha lenne sok olyan értelmes, a többség által is elfogadott, rendes ember, akik önzetlenül, önkéntesként segítené az embereket a helyzet fel- és megértésében, ha nem kellene az ott megjelenőknek és az előadónak félnie, akkor talán egy két év alatt reális tükörképet láthatnának az emberek. De nincs sem ilyen terv, kimunkált program, de még önkéntes sincs.Pedig tudvalévő kellene mindenki számára, hogy az alulról felfelé építkező társadalmi erő, szándék, akarat lehet csak eredményes. A jelen helyzetben minden politikai törekvés azt mutatja vajon ki lehet a " vezér " az ellenzéki oldalon, aki majd jól megmondja, / vagy nem mondja meg, csak int .. UTÁNAM ! Hajrá Magyarország ! / . No ezért írják itt is többen, hogy birka nemzet lettünk. Én nem szeretném ha ez hazai konzekvencia lenne, vagy maradna. Egész történelmi múltunk cáfolja ezt.Az útkeresés egyre nehezebb, a politika egyre bonyolultabb, több idő kell a feleszméléshez. Ez pedig több generáció kinevelődését feltételezi.Jól megválasztott úton, következetesen, akarattal, hittel, naprakész tudással, a széles társadalom egyetértésével és támogatásával, a mai óvodásokkal, kezdődően, minden oktatási és nevelési szinten haladva is 20 - 30 év kell a helyreállításhoz. Ez nem megy 4 éves ciklusokkal, ezt már látjuk, remélem valamennyien. Ez az óvodás szintű civakodás, miközben mindent tönkreteszünk és kilopják alólunk még a földet, vizet is, ide juttatott minket. De még mindig ezt akarjuk játszani, bár a kormányzópárt céljai igencsak arra mutatnak, hogy ők is megúnták a civakodást és hosszútávra akarnak berendezkedni. Már csak az irányon kellene változtatni. Most ugyanis a régmúlt, hősi, nagy nemzeti, az egyházi és világi földbirtokos arisztokrácia által képviselt nemzeti politika rózsaszínü, bár kissé ködös felhőibe réved az uralkodó tekintete. Az okos, művelt uralkodó osztály és a gyermekként kezelt...
kata53
Az orbán kormány nem bátor, hanem aljas, diktatórikus szörnyszülött!!!
jancsik68
Lázár a magyar nép szégyene.Nála mélyebbre már ember nem sülyedhet.Ő egy igazi keresztény,aki mindenkit halálba küldene ,aki nem azt imádja,amit ők,a pénzt,a gazemberséget,a hazugságot,az álszentességet!!
pacsni
ha 3 èv utàn mèg nemtudja, hogy mièrt nagy az indulat a fidesz ellen, akkor ez a bunkò leloheti magàt.
kulfoldon mindenki tudja az EU-ba hogy mi folyik itt, ès ez a csirkefogo nem tudja? mi nem vagyunk miniszterek, de tudjuk O nem! pedig ehez nem kell miniszternek lenni, hogy èszrevegyuk, hogy mi van MO-gon.
pacsni
@Nauta: ha ezt mind megvàltoztatnà, ki vizsgàlnà a kovetkezo kormàny,akkor nem lenne elèg 10 èv, hogy rendbe tegyunk mindent.
pacsni
@világlátó: teljesen egyettèrtek amit leirtàl, minden igy igaz, csak egyett nemirtàl, azt hogy mikor rendszervàltàst akart mindenki azèrt akarta, mert azt hittèk, hogy 2-3 honapmulva a fizetès a nyugati orszàgokhoz lesznek mèrve, majd mindenki menni akar nyugatra szabadon utlevèlnèlkul, jonnek-mennek, mintha a hazàjukba lennènek.A legtobb magyar ezt akarta, csak sajnos ehez hogy a fizetèsek a nyugati orszàgokhoz legyen mèrve, ahoz mèg legalàbb 15-20 èv kell, ès nem ilyen kormàny ami most van, 3 èv alatt tonkre ba@ot mindent, elloptak mindent, a magyarnèp gyàvàblett, nincs egy szakszervezet aki megvèdje a dolgozokat, a birosàg is mind fideszeseki vannak a vikotrral kozre jàtszanak, elitèlik akit akarnak nincs mentsèg. nyugaton ez nem igy mukodik nem sokkal, de valamivel jobban mukodik, a èletbiztonsàg sokkall jobb ,mint Mo-gon, ami szerintem a legfontosabb.akàr melyik hivatalba megy az ember, mindenhol a fidesz van, nincs torvèny, sehol csak a fidesztorvèny lètezik. ès a statisztika mèg mondja hogy jovore a vàlasztàsokat megnyerik ezek a csavargòk. Ha tènyleg igy lenne, akkor megèrdemlik a magyarok a tovàbbi diktatura sorsukat.(ha nem rosszabb)ès akkor tènyleg csendbe kell maradni mindenki, nem reklamàlni, panaszkodni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.