Az MSZP szerint az üzemanyagok új jelölési rendszere nem más, csak egy újabb "Fidesz-mutyi" - jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Kovács Tibor.

A szocialista politikus emlékeztetett rá: többszöri kérdésére sem kapott választ a szakminisztériumtól arra, hogy mi indokolja az új jelölési rendszer bevezetését. Kiemelte azt is, hogy szinte semmilyen részletet nem lehet tudni az elvileg október 1-től életbe lépő új rendszerről, mindössze annyi ismert, hogy a jövőben egy speciális folyadékkal jelölik majd meg az üzemanyagokat a visszaélések csökkentése érdekében.

Kovács Tibor szerint az üzemanyagok jelölése "15-20 milliárd forintos üzlet", hiszen 4,5 milliárd liter üzemanyagot forgalmaznak Magyarországon, így a jelölő anyag literenkénti 4-5 forintos ára esetén is komoly bevételt jelenthet az anyagot forgalmazó cégnek.

Az MSZP-s politikus felhívta arra is a figyelmet, hogy a jelölőrendszer bevezetésével októbertől várhatóan a folyadék literenkénti árával drágulnak az üzemanyagok is.

Kovács Tibor ismertette: a törvény felhatalmazta a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetséget (MSZKSZ) az új rendszer bevezetésének lebonyolítására, amely ki is írt egy pályázatot. A megbízást a Femgas Kft. nyerte el, amely Kovács Tibor szerint Nyerges Zsolthoz és Simicska Lajoshoz is köthető, vagyis az új jelölőrendszer egy újabb "Fidesz-mutyi".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.