Az 1990 és 2010 közt hazánkban működő politikai rendszerhez hasonló európai demokráciák lényege az, hogy a hatalomra kerülő elnök mögött mindenhol egy „kormányzóerő” áll és négy évig ez a bizonyos politikai-gazdasági-értelmiségi kör tartja kezében a hatalmat parlamentáris keretek közt, a különböző fékek, ellensúlyok - és a sajtószabadság révén - a nép ellenőrzése mellett... Ha újra normális, demokratikus rendszerben akarunk élni, - vagyis 2014 –ben leszavazzuk diktátorunkat és visszatérünk a 2010 –ben megszakadt demokratikus keretekhez, - akkor azt is el kell ezzel fogadjuk, hogy az egyszemélyi döntésmechanizmusok kora lejárt... Egy évvel a választások előtt kialakult Magyarországon az a két lehetséges kormányzóerő, melynek taglétszáma, országos hálózata, gazdasági támogatottsága, és értelmiségi bázisa elég jelentős ahhoz, hogy részint megnyerje a választásokat, részint hatalomra kerülve vezetni tudja az országot. Az értelmiségi bázist illetően a június 22-23 –án legalább 600...

Forrás: democrat.blog.hu
Feltöltő: gibgab
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gibgab
"Az értelmiségi bázist illetően a június 22-23 –án legalább 600 megjelenttel megtartott szárszói találkozó adhatott bepillantást a kormányváltásra készülő táborok szellemi holdudvaraiba. Itt jegyzem meg, hogy azok számára, akik erős kritikával illetik a szárszói „csapatot”, ajánlom figyelmébe a másik oldal Fideszes elitkörének kétséges színvonalát is, a februári Orbán-évértékelő meghívottjain végigtekintve. (Szintén remek összképet ad a Fideszes-elit tagjairól a tavaly januári Operaházban megtartott gálaest is, mely az új Alkotmányt ünnepelte."
www.noltv.hu/video/4863.html

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.