A takarékszövetkezetek vagyonának és szervezetének "lenyúlását” hajtja végre kormány a szektor átalakításának álcázva, állítják takarékszövetkezeti vezetők. A szektorban diktatórikus módszerrel veszi át a hatalmat az állam: a szövetkezetek az átalakításokra nem mondhatnak nemet, és a jóváhagyásukra sincs szükség. Nem a takarékszövetkezetek megsegítéséről, hanem az 50-60 éve működő szervezetek vagyonának megszerzéséről szól a takarékszövetkezetek kormányzati átszervezése, amelyről csütörtökön fogadott el törvényt a parlament – állítják egybehangzóan a hvg.hu által megkérdezett takarékszövetkezeti vezetők. Mint mondják, a kormány ezzel a diktátummal arra készül, hogy kisemmizze a takarékszövetkezeteket, és a „saját embereit” ültesse az egyes szervezetek vezetői helyére. A legnagyobb érdekképviseleti szervezet, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) pénteken délutánra válságtanácskozásra hívta össze tagjait, és a hvg.hu értesülése szerint Áder János köztársasági...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Vajon aláírja Áder? Hát persze, hogy aláírja. Egy ország nem ér annyit, hogy havi milliós zsoldjától és élethosszig tartó kiváltságaitól megváljon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pacsni
mielott kiseper viktorunk, jobblesz, ha kivesszuk a pènzunket a Takarèkbol, nehogy el-
takaritsa azt is mint ahogy szokta annyit takarit ez a moslèk, hogy a nok se takaritanak annyit a hàztartàsukba.
kedwes
Figyelem! A következő lépés, az összes magán megtakarítás államosítása???
Borzalom!!!
erzsi101
Mint a magánnyugdíjakat,kisöpör mindent,Matolcsy nem tud több pénzt kivenni,nincs miből?Úgy dobálóznak a száz milliárdokkal,a kisemberek meg elégedjenek meg a közmunkabérrel
human
@erzsi101: @kedwes: @pacsni: Én azért nem pörögném túl a dolgot, mert ha mindenki kiveszi a pénzét Orbán nélkül is tönkremennek a szövetkezetek (hacsak nem pont erre játszik). A magántőkéhez szerintem nem nyúl, csak drágább lesz a kezelési költség és a hitel és kevesebb lesz a megtakarítás kamata. Szerintem ennyit akar elérni, ha állami kézbe sikerül őket átjátszani. A lényeg, hogy az állam többet keres Mi meg kevesebbet takarítunk meg.
erzsi101
@human: Ki tudja mire játszik? Majd Áder megakadályozza.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.