Úgy tűnik, a létbiztonságtól és a várható anyagi helyzettől függ leginkább, hogy valaki elégedetlen-e az életével. Meghatározó az életkor, az iskolázottság, és az is, hogy valakinek van-e munkája. A többség kissé elégedetlen. Az általános fejlődés és gazdasági növekedés kapcsán az elmúlt időben tipikusan a bruttó hazai termék (GDP) és az egy főre eső GDP mutatószámait vizsgálták a hazai és nemzetközi összehasonlításokban. Ezek a mutatók azonban önmagukban nem tükrözik hűen egy társadalom jólétét (welfare), illetve tagjainak úgynevezett jól-létét (well-being) sem, amely nem csupán a jövedelem-eloszlástól, a közszolgáltatások minőségétől vagy a környezeti terheltségtől, hanem egyéb szubjektív faktoroktól is függ.

Forrás: fn.hir24.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lovacka
"Úgy tűnik, a létbiztonságtól és a várható anyagi helyzettől függ leginkább, hogy valaki elégedetlen-e az életével." Zseniális megállapítás. Akár ez a komment.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.