Heteken belül megszületik a döntés arról, hogy az IMF-hitel előtörlesztését meglépje-e a kormány - mondta Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára pénteken a Gazdasági Rádió A nap vendége című műsorában. Emlékeztetett arra, hogy az idén februárban sikeres, jelentős összegű dollárkötvény-kibocsátást hajtott végre a kormány. Kifejtette: azóta a forintpiacon és a lakossági szegmensben olyan felfutás tapasztalható a kibocsátásban, amely lehetővé teszi, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) felé fennálló tartozást, beleértve az év hátra lévő részében, illetve a jövő év első negyedévében esedékes részleteket is, egy összegben rendezzék. Bármilyen olcsó is az IMF-hitel, kamatmegtakarítást jelent, hogy a rendelkezésre álló összeg nem kamatmentesen áll a számlán, hanem egy összegben előtörlesztik, és erre a szerződés adta jogi lehetőség is megvan - magyarázta az államtitkár. Szerinte az ősszel kell visszatérni arra a kérdésre, hogy a...

Forrás: fidesz.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Nem az előtörlesztésről kell dönteni,hiszen a devizások nem tudják fizetni a havi részletet sem. Azzal a kamattal kell fizetni mindenkinek mint induláskor volt.
Egyoldalú kamat emelés virtuális valután a pofátlanság teteje.
Aki frankba kapta a hitelt annál jogos az árfolyam ingadozás követése,de aki forintba kapta ott nem volt jelen a frank árfolyama.
2002-ben Orbán vezette be a frank alapú hitelt,most ne avatkozzon bele az elszámolásba, de követelje meg a bankoktól az adósokkal való becsületes elszámoltatást. Uzsorázás ez a javából ami büntetendő kormányzati hozzájárulással.
verőce21
Nyilvánvaló, hogy a bankok ugyanannyi hasznot akartak behajtani az "olcsó" devizahitelekből, mint a forinthitelekből, hiszen ugyanazt a forintot kölcsönözték ki.
Így el is várták ugyanazt a hasznot utána. :)
Dr.luigilongo60
@verőce21: Meséld már el legyél szíves, ha a devizahitelezés mögött nem állt deviza, akkor hogyan adták 2-3%-os kamatra akkor, mikor a forinthitel anno jóval 15% felett volt.
verőce21
@Dr.luigilongo60: Te 2-3% kamattal fizeted a CHF hiteledet Lajoska?
verőce21
@Dr.luigilongo60: (14:00) Hazugság az Lajoska!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.