A kormány döntése nyomán ez év novembere és jövő év április vége között 100 ezer embernek szeretnének közmunkát adni és további 100 ezer főnek képzést biztosítani. A kormány a téli hónapok miatti "értelmes...

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Nahát ide jobb ez a vicc! ( Bár ne lenne ez!!) Ezért kib@szott drága ebben az országban minden!!!

A kerítés ára

Egy amerikai, egy német és egy magyar egyszerre látogat meg egy
múzeumot. Közben észreveszik, hogy a hátsó kerítés javításra szorul,
hát mind a hárman felajánlják, hogy megszervezik a munkálatokat a
múzeumnak.

Az amerikai megméri centivel a kerítést, felír néhány adatot, hosszan
számolgat, majd kiböki:
- Azt hiszem, 90.000 forintért meg tudnám csinálni. 40.000 az
anyagköltség, 40.000 a munkások bére, és 10.000 lesz az én hasznom.
A német, szintén méricskél, számolgat, aztán:
- Szerintem ki lehet hozni 70.000-ből is. 30.000 az anyag, 30.000 a
melósok, és 10.000 nekem.
A magyar odanéz zsebre tett kézzel, és méregetés nélkül foghegyről odaveti:
- 270.000 forint.
A múzeumigazgató teljesen elhűlve:
- Hogy jön elő ekkora összeggel, amikor meg se nézte rendesen, hogy
mit kell csinálni, mint a többiek!
- Roppant egyszerű. 100.000 magának, 100.000 nekem, és a munkával
megbízzuk a németet.
- OK, tiéd a meló.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gugu45
Kancácskakedves villogtatja az összes fogát, és kijelenti, hogy mekkora sikert ért el a kormány: Nőtt a foglalkoztatottak száma. -(milyen jó ezzel dicsekedni) Most pedig az a baj, hogy sokba kerül?!
Egy közfoglaklkoztatott, ugyanisnem tudja a saját bérét kitermelni, nemhogy hasznot hajtana. Magyarul ugyanannyi, mintha segélyt adnának neki.
szöszmösz
@gabrella: A munka, legyen akármilyen is, nem lehet megalázó. A megalázó a segély annak aki dolgozni szeretne, de nem kap rá lehetőséget. A közmunkával meg az a baj, hogy inkább segély, mint munka, és nem termel értéket. Nem lehet munkahely teremtésnek nevezni, mert nem is munkahely. Azzal egyet lehet érteni viszont, hogy a segélyért is dolgozni kell.
csikknorisz
@szöszmösz: Azért tegyük hozzá, hogy sok közmunkás hasznos munkát végez, habár az árokparti verébszámlálást látják az emberek az utcán elsősorban. Pedig mindenki találkozik közmunkásokkal egyéb helyeken is, csak nem tudják, hogy ők közmunkások. Sok intézménynél a létszámleépítések és szerkezeti átalakítások miatt alkalmaznak közmunkásokat. Az igaz, hogy pl. a kórházi beteghordás nem termel értéket, de szükség van rá. De nincs keret főállásba felvenni valakit, ezért vesznek fel közmunkást ugyanarra a munkára, a különbség csak annyi, hogy a minimálbért se kell neki kifizetni.
tivoli
@Bugajakab: A Polgi is presztízsből mond ilyeneket, csak ő jó fizetésért.
kedwes
Arról a nüánsznyi problémáról nem elfeledkezve, hogy nem készültek el a „Megkülönböztető” kártyák a közmunkások számára, amivel igazolni tudják a KÖZMUNKÁS létüket. Hogy számukra mindent 30%-kal kevesebbért számoljanak fel. Mert ennyivel kapnak kevesebbet, mint a Magyar Állam által meghatározott minimálbér!
szöszmösz
@csikknorisz: Igazad van, Én csak azt akartam írni, az embereknek munkahely kell és nem közmunka. Aki meg segélyen van évek óta és nem is akar dolgozni az meg a segélyért végezzen közmunkát. A példádban hozott beteghordóra szükség van , akkor miért nem rendes munkaviszonyban foglalkoztatják? Nem is akarok belegondolni az egészbe, mert felbosszant, hülyének néznek mindenkit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.