Levegő és fény nélkül 12 óráznak 64 ezerért. A Népszava szerint szinte embertelen körülmények között kényszerülnek dolgozni a nemzeti dohányboltok eladói. Mintha oxigénhiányos dobozba zárva kellene cigarettát árulniuk. Sokan 12 óráznak nettó 64 ezer forintért. A Nemzeti Munkaügyi Hivatal sajtósa a lapot arról tájékoztatta, hogy az ide vonatkozó rendelet azt mondja: "lehetőség szerint biztosítani kell a munkahelyeken az egészséges és biztonságos munkavégzéshez elegendő természetes fényt, továbbá a munkavégzés jellegéhez és körülményeihez igazodó mesterséges megvilágítást". Arra viszont nem tér ki a szabály, mennyi időt lehet eltölteni mesterséges fényű helyiségben.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Hol van a Munkavédelmi Főfelügyelőség ?
Vagy azokat is megvették kilóra ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
@entero: Már megint nem mondasz igazat!!Abból a pénzből raktárcsarnokot épitettetek, amit aztán jó pénzért kiadtál albérletbe! Lófittyet fejlesztettél te abból a pénzből!!!
kkalman
@Csodapók: Tudom, hogy a bányászok jól megfizetett dolgozók voltak. Az is világos, hogy a mutyitulajdonosok éhbérért dolgoztatják a dolgozóikat, nem is ez volt a hozzászólásom tárgya. A mesterséges fényben eltölthető munkaidőről volt szó, és annak kapcsán hoztam fel a bányászokat, hogy őket kell megkérdezni, mennyi időt lehet mesterséges fényben munkával eltölteni.
De ne menjünk olyan messzire. Napjaink elektronikai multi cégeinél is csak mesterséges fény van, a legtöbbnél, és ott is 12 órát kell a dolgozóknak eltölteni.
Igaz a mesterséges fény rontja a látást, de nálunk az egészségvédelem a bányászbéka hátsója alatt van, főleg ha mindez a munka világában történik.
Csodapók
@kkalman: Én értem, amit mondasz, de nem igazán ez a lényeg, hanem az,
hogy nem volna szabad visszamenni a rabszolgatartó társadalomba...
kkalman
@Csodapók: Hát, erről azt hiszem, lekéstünk. :-(
entero
@dr. prédikátor: Az, hogy én mit csinálok az általunk megtermelt pénzből, vagy az esetleges vissza nem térintendőből, marhára semmi közöd nincs ám. Volt ott fejlesztés eddig is, és lesz a továbbiakban is, függetlenül attól, hogy melyikből történik. Ne irigykedj, attól neked nem lesz jobb.
gabrella
Jó, az, nem látják kívülről mikor rabló van bent.Az alkalmazott élete pedig 64 ezret ér ilyen esetben. A tulajt meg teljesen kárpótolják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.