A határon túli magyarok, tehát a kettős állampolgárok levélben szavazhatnak majd a 2014-es parlamenti választáson, azok viszont, akik huzamosabb ideig külföldön tartózkodnak – ott tanulnak vagy dolgoznak –, de nem adták fel magyarországi lakóhelyüket, továbbra is csak személyesen adhatják le a voksukat a külképviseleteken. Ha pedig elég sokan lesznek – százezres nagyságrendre is számítani lehet –, és erre a helyzetre nem készülnek fel megfelelően, könnyen botrányba fulladhat a szavazás. Azt egyelőre nem tudni, hogy a külföldön dolgozók körében mekkora lesz a szavazási hajlandóság, de forrásaink szerint bármi megtörténhet. Lehetséges, hogy többségük végérvényesen elszakadt az anyaországtól, és eszébe sem jut voksolni. Másfelől az sem zárható ki, hogy sokan úgy gondolják: a jelenlegi kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt kényszerültek külföldi munkavállalásra, és ezért mindent megtesznek a mostani hatalom leváltása érdekében.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Nem lesz, mert már most is áll a bál miatta, csak szét kell nézni a neten itt-ott.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
A pártlistás szavazást már rég el kellett volna törölni, de még most sem lenne késő. Csak visszahívható, egyéni képviselők kellenének a parlamentbe, és rögtön kisebb lenne a lehetőség a korrupcióra, a mutyira.
Most minél tovább kavargatják a választási törvénynek nevezett sz@rt, annál nagyobb és több lehetőség lesz a csalásra.
sport50
pedig a fiaim is szeretnének szavazni külföldön,és a többi kint dolgozó is,de úgy látszik a "nagy nemzeti magyar" csak a kettős állampolgár,aki "csak"magyar annak akadályokat állítanak fel!!itthon nekünk is igazolni kell magunkat ,elmenni a szavazóhelyre.és mi van ha a kettős állampolgár büntetett előéletű,kint nem szavazhat,de itt igen??
Tekla
A külföldi állampolgárainak több joguk van mint a külföldön élő Magyar állampolgároknak? Honnan tudja egy szlovák vagy szerb vagy román ,hogy itt mi van? Abból amit a Fidesz meg a zsidóATV lead?
Aztán az szavazzon az én életemről ,aki ide fizeti az adóját . Ne már a szomszéd vezesse a háztartásom az én fizetésemből!
A földjüket is hozzák ,vagy csak a szavazataikat postázzák. Ez most az Izraeli betelepülők miatt lett kitalálva? Mennyien jöttek , félmillióan ,vagy többen ,mert ennyi mocsok ,tud itt zavaros vizet okozni.
excep
remélem! semmi bajom velük de ott szavazanak ahol élnek
szöszmösz
Tisztességes ember nem veri másét a csalánnal. Ezzel a döntéssel a fidess még az itthon és a más országban élő magyarokat is egymás ellen fordítja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.