Az MSZP-s Nyakó István hétfő reggel megállapodott az ózdi polgármesterrel, hogy azokon a helyeken, ahol nincs bekötve a vezetékes víz, újra teljes nyomással fog folyni a kutakból a víz - írja a Hvg.hu.

Nyakó István szocialista országgyűlési képviselő vasárnap azt az ígéretet tette, hogy ha Ózdon nem változik a kutak korlátozása hétfő reggel 9-ig, akkor bemegy az önkormányzatra, hogy egyeztessen Fürjes Pál fideszes polgármesterrel.

Mivel a helyzet nem változott, ezért egy félórás eszmecsere után megállapodásra jutottak. A hvg.hu-val Nyakó István közölte: a polgármester ígéretet tett, hogy a "kritikus körzetekben, a nyomortelepeken, ahol nincs vezetékes ivóvíz", a kánikulai időszak végéig eltávolítják a nyomáscsökkentő gyűrűket, és újra teljes nyomással folyik a víz.

Cáfol Ózd polgármestere

Sem a korábban bezárt közkutakat nem nyitják újra, és a nyomást sem állítják vissza a korábbira Ózdon, közölte a polgármester az Origóval.

Fürjes állítása szerint korábban percenként 40-50 liter víz tudott kifolyni egy kútból, most az a cél, hogy a csökkentett nyomással működő kutak percenként 5 litert adjanak. Nyakóval csupán abban állapodott meg, hogy ellenőrzik ezeknek a kutaknak a működését.

A városvezetés nem tűri a lopást, tavaly a pazarlás és vízlopás olyan mértéket öltött, hogy
foglalkozniuk kell ezzel a kérdéssel - mondta a polgármester a sajtótájékoztatón, majd azt is hozzá tette, hogy az autómosást és kertlocsolást nem tudják közpénzből finanszírozni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tivoli
Ide figyelj, te ferde fejű. Átutazol egy városon, egy településen és hallhatsz szomjan az adóbevallásod lobogtatva , mert nem találsz sehol egy szabadon felhasználható ivókutat? Ez nonszensz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Mekkora hazug az Ózdi pm. amikor hallotta, hogy tüntetés lesz gyorsan meg ígérte lesz víz. utána meg Gyurcsány Bajnaizott közben elszólta magát valami kiskert tulajdonosok köbméteres tartályokban vették a vizet a kutakból. Nem hiszem, hogy a cigányoknak kertjük is lenne mert arról nem híresek.
pbalage
egyébként nem a nyári kánikulában kellett volna megtenni ezt, ez fasiszta módszer. Nálunk régen ásták/fúrták a kutakat, a víz kellett, ugyanúgy, ahogy most is.
Emlékszem, milyen jó volt, mikor öregapám feltekerte a vasvödört a nyári melegben, az a friss, hideg víz mindennél finomabb volt...
Kölyökkoromban apám még lemászott a kútba, 36 méter mélyre, hogy kiszedje az üledéket az aljáról. Aztán felhúzták.
A dinnye is a kútban hűlt a vödörben.
Később aztán volt egy baleset, hárman meghaltak egy kútban a faluban, aztán nemsokára jött a vezetékes víz.
Sok kutat azóta már betemettek építési törmelékkel, pedig milyen nagy meló volt megcsinálni, és nagyon tiszta volt a víz.
JAJMÁR
@pbalage: Nosztalgiázol? Nekem van ilyen ásott kutam, és a dinnyét le lehet benne hűteni, öntözni is lehet vele, de meginni már sajnos nem.
Pedig 30-40 évvel ezelőtt finom, egészséges víz volt. Most nitrát, arzén és egyéb apróságok találhatók benne.
gabrella
Kamerázzák be a kutat és nézzék meg ki hordja tartálykocsikkal! Nem akkora költség ez és nem kell világi vitát nyitni felette.
Szomjan már csak ne haljon senki, a közkút azért van.
verőce21
Itt óriási fogalomzavar van a közkút és a közkifolyó között. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.