Szerda estére helyreállították Ózdon a vízszolgáltatást a közkutak egy részén. A belügyminiszter ugyanis arra kérte az önkormányzatot, hogy függessze fel azon döntését, hogy a legnagyobb melegben zárták el a kutakat - írja az ATV.hu.

„Provokáció és minősíthetetlen dolog, ami történt" - mondta Falus Ferenc volt országos tisztifőorvos az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Szerinte az ózdi polgármester azt kockáztatja, hogy járvány alakul ki. „Hogyha kevesebb a víz, az emberek kevesebbszer mosnak kezet, kevésbé mosdanak, ebben az esetben a dizantéria és a hepatitisz veszélye meg fog nőni, ami különben is nagyobb Borsod megyében, mint az országban általában" - fogalmazott a szakértő.

Ózd polgármestere bejelentette: a rendkívüli hőség miatt helyreállítják a vízszolgáltatást a közkutak egy részén.

Közben az Országos Tisztifőorvosi Hivatal és a helyi népegészségügyi szakigazgatási szerv is felügyeli, hogy Ózdon az ivóvíz-szolgáltatás megfeleljen a követelményeknek. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szerda este az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az Edelényi Járási Hivatal Népegészségügyi Intézete Ózdi Kirendeltségével együtt folyamatosan figyelemmel kísérik Ózd és környéke megfelelő mennyiségű és minőségű ivóvízellátását. A kirendeltség munkatársai kedden szemlét tartottak a közműves ivóvízellátásba be nem kötött településrészeken, és folyamatosan ellátták a katasztrófavédelem munkatársait a közegészségügyi követelmények teljesítéséhez szükséges információkkal. Az érintett területen járványveszély nincs - hangsúlyozta közleményében az ÁNTSZ.

Részletek az ATV.hu cikkében >>>

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csodapók
"Vízhelyzet: Pintér beavatkozott Ózdon"

Nebameg! SMS-t küldött?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
varirmag
Ebben az országban sokan élnek olyan tanyán ahol nincs áram, a vizet 20-40 méterről
húzzák fel. Ezek a tanyán élők akik már öregek és betegek vagy akik gyerekeket nevelnek,állatokat tartanak bodogan cserélnének az ózdi nyavajgókkal, ahol azért folyik a víz .
Jah ! az ő sorsuk nem érdekel egy pártot , jog (?)védőt sem !
Csodapók
@kamazuka: He-he-he. Mi ügyesek voltunk 8-10 évesek lehettünk talán, a jobb térdhajlatunkkal lenyomva tartottuk a kart, közben a kifolyóhoz hajolva két tenyerünket
összetartva ittunk.
nehogymá
@tivoli: nem is akar.cigánykérdést csináltak az ügyböl,oda már nem jut a szolidalitásból.szembe állitanak mindenkit mindenkivel,igy azt hiszik igazuk van.csak tudnám mi köze a villany nélküli tanyán élönek ahhoz,hogy közkuttal szórakozik az önkormányzat.
nehogymá
@Tekla: elmész a közkutra és engedsz maganak ,aztán hazaviszed.
tivoli
@nehogymá: Ez jó! Nagyon ül a hasonlat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.