Vukán György Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zongoraművész, zeneszerző volt, aki fogorvosként is komoly sikereket ért el.

Vukán György, Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zongoraművész, zeneszerző augusztus 12-én Agárdon halt meg - számolt be a művész Facebook-oldalára hivatkozva a Fidelio. Hidas Frigyes mellett az ő nevéhez fűződik a Szomszédok című teleregény zenéje is - olvasható a hvg.hu cikkében.

Pályafutása során olyan művészekkel játszott együtt, mint Philly Joe Jones, Clifford Jordan, Linda Hopkins, Anette Lowman, Frank Foster, Clarck Terry, Kenny Wheeler. 1991-ben a sevillai világkiállításon a Creative Art Jazz Trióval együtt lépett fel. Ugyancsak 1991-ben Japánban is fellépett. A Creative Art Jazz Trióval és a Liszt Ferenc Kamarazenekarral 1996-ban játszott közös koncertjük az „Év Koncertje" lett Hollandiában (Chopin átiratok).

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bretagne
Szép és sikeres élete volt. Nyugodjék békében!
hallgatag
Isten nyugosztalja a hazai zenei élet egyik legnagyobb jazz-egyéniségét !!!
dömdödöm
hogy lehet fogorvosként komoly sikereket elérni ? úgy tömi be hogy magától rág ? vagy úgy húzza ki hogy visszanő ? egyébként sajnáljuk őt:-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Tootsy
A legjobb baratnom tanara es kesobb zenesztarsa volt a jazz tanszakon. Baratnom szerint Tole kapta a tudasa legjavat , amit O most tanarkent adhat tovabb,... R.I.P

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.