Szanyi Tibor havi 85 ezer forintot adna mindenkinek. Gödön gyűltek össze szombaton a baloldaliak, ahol az MSZP és az LMP képviselője is azt mondta: támogatják a feltétel nélküli alapjövedelemről szóló európai polgári kezdeményezést. Ennek lényege, hogy mindenkinek járna egy havi fix összeg, akkor is, ha nem dolgozikGödön Szanyi Tibor MSZP-s politikus, és Schiffer András, az LMP társelnöke is beállt a feltétel nélküli alapjövedelem ötlete mögé. Mindkét politikus nagyon óvatosan fogalmazott, hangsúlyozták, hogy nem az alapjövedelem bevezetését, hanem csak az erről szóló vitát támogatják, Schiffer szerint középtávon akár be is lehetne vezetni. Ennek feltétele szerinte az, hogy valóban növekedjen a foglalkoztatás, tehát ne csak a közfoglalkoztatottak húzzák felfelé a statisztikákat.. Szanyi Tibor úgy vélekedett, havi 85 ezer forint körüli összeg lenne elképzelhető. Ez viszont évente nagyjából tízezer milliárd forintba kerülne, ami a tizenhatezer milliárdos költségvetéshez képest hatalmas...

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Ha munkát nem tudnak biztosítani,akkor legalább kenyérre tejre valót adjanak ez a minimum.
gabrella
@jancsipapa: Akkor ezért keresik a munkaadók a rehabosokat. Mert többet kapnak értünk mint amit termelnek.
Tamara2011
HÁLÓT kell(ENE) adni! Munkát nem pénzt. A pénz elfogy és mi jön utána? Az újabb kérincsélés, az újabb elkeseredés, a létbizonytalanság.
HÁLÓT, MUNKÁT ebből következendően KENYERET. A "cirkusz" meg ráérne akkor vidámkodni, ha valóban van és lenne rá okunk, meg pénzünk is.
UKKAals
@Tamara2011: Miért? A kedves vezetőink nem ezt csinálják? A közpénz elfogy és mi jön utána nem érdekli őket mert a zsebük tele van. Az ország kontójára veszik fel a hiteleket felelősség nélkül mert olyan törvényeket alkottak maguknak.

Tamara, munkát miért nem tudnak biztosítani? Minek tartjuk őket?

El kellett volna az egész bagázst zavarni már régen nem gondolod?

rugacs tegnap, 13:05:

Hol és mikor és ki kívánja ösztönözni a munkába állást? A valasz: sehol, senki és semikor.
Talán a képlet így egyértelműbb.
Egyre több embert csak egyre több munkahellyel lehet eltartani.

(A nyugdij kasszáról ne is beszéljünk.)
gabrella
@Tekla: 08.20 6.53-ra: csak 18 éves kortól kapnánk és akkor nem lenne megélhetési szülés.
UKKAals
@Tekla2013. augusztus 20., 06:53:

Fogy a magyar. Kinek a hibájából, miért?

Egy nem is olyan távoli jövőben látlak amint rizst eszel pálcikával pedig nem is szereted a rizst és sokára tanultál meg pálcikával enni is. De nincs más választásod. Aztán 5 perc mulva ismét beállsz a gyártósorra vagy éppen a rizsföldre dolgozni.

A cigányok magyar állampolgárok olyan jogokkal amiket a jogalkotok megalkottak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.