Magyarországot ma is honvédjei védik meg, akik vállalják, hogy az év 365 napján megmozdulnak, ha szükség van rájuk - mondta a honvédelmi miniszter a honvédtisztjelöltek ünnepélyes augusztus 20-ai eskütételén a budapesti Hősök terén.

Hende Csaba kiemelte: az országot ezer éven át azok tartották meg, azok építették fel és azok védték meg, akik teljesítették a kötelességüket, és most is azok tartják meg, akik elvégzik a munkát, akikre lehet számítani.

Idén száz honvédtisztjelölt tette le katonai esküjét. A honvédelmi tárca vezetője azt mondta: ők valami olyasmire tették fel az életüket, ami messze túlmutat önmagukon.

"Nagyszerű fiatalok, akik nem félnek a kötelességtől, és az életüket bátran és becsületben akarják leélni" - jelentette ki. Hende Csaba a leendő honvédtisztektől azt kérte: legyenek méltóak elődeikhez, és váltsák valóra a kimondott szót: "a hazáért mindhalálig!"

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
A hazáért mindhalálig... meg még a lónak a pisilőjét drága hendecsabi bácsi... mit kellene védeni, simicska-talicska közgépét, orbán szőlőit, meg a csókosok több ezer hektáros földjeit? Azért senki nem fog meghalni nekem elhiheted...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lópicigáspár
@Michael Moore: nagy hülye vagy barátom! Nem játszik, komolyan gondolja! Úgy ahogy én is komolyan gondoltam a fegyveres szolgálatot csak úgy hazafiságból! Ha mindenki úgy gondolkozna ahogy Te, ki maradna itt? Szóval inkább a béreket kellene europaivá tenni és nem lenne kitántorgás és ez nem a nép felelőssége!
outsider
Pff, eddig azt mondták hogy a nemzeti szellemi honvédelem, meg a nemzeti békemenetelés véd meg minket. Mi magyarok meg úgy tudtuk, hogy a tek védi őket(a mi pénzünkből, tőlünk:)
mátmar
Én naiv azt hittem, hogy Szeretett Vezetőnk a Szabadságharcos védi. Egyébként nem tudom, hogy mikor és ki ellen tudnának megvédeni bennünket.Csak azért nem támadjuk meg a világot, mert nem tudnánk hova tenni a sok hadifoglyot! Régen Somogyban több katona volt mint most az egész hadsereg.Azzal sem mentünk semmire.
mariaberta
Mondja már meg ez a volt Demokrata Fórumosból lett fideszes min.Úr, mi, vagy ki a nyavalyától védenek meg az Ő honvédjei??
Michael Moore
@lópicigáspár: Most látom csak, hogy a ló-PICi lehülyézett engem...
Mi van öreg, fáj az igazság? Csak nem őrvezetőként vonulták nyugállományba?
lópicigáspár
@Michael Moore: Tisztként. :-D És mivel nem óhajtom megosztani veled (és mással sem) a családi hátterem, azt hiszem senkinek semmi köze a döntéseimhez, mi több a fiam döntéseihez. Egyébként igazad van, kimehetne, de nem teszi, amiért emelem kalapom előtte. A hülyéért elnézést kérek, nem szokásom senkit minősíteni, mindenki olyan amilyen és én elfogadom úgy ahogy van, de hirtelen az szaladt ki a "kezemből"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.