A Hir24 cikke szerint a férfi ki szerette volna fizetni a telefonszámláját, majd a bankautomatából szeretett volna pénzt felvenni, ám egyik sem sikerült. Annak ellenére, hogy több százezer forint volt rajta. Az ok: 298 forint kamattatozás.

Kiderült, nem ő volt az egyetlen, aki hasonlóképpen járt, kerültek tőle kellemetlenebb helyzetbe is banki ügyfelek: volt, aki a benzinkútnál, tankolás után szembesült azzal, hogy kártyájával nem tud fizetni, mások bevásárlás közben, a pénztárnál maradtak hoppon és pakoltak vissza kényszeredetten a kosárból.

A nyíregyházi férfi állítja, az akcióról előzetesen se az önkormányzat, se a bank nem értesítette. Bár számított arra, hogy a súlyadó első felének késedelmes befizetése után pótdíjat kell fizetnie, azt gondolta, a szeptemberben esedékes, második félévi számlával együtt majd azt is rendezi - olvasható a Hir24 cikkében.

A nyíregyházi polgármesteri hivatal adóosztályának vezetője elmondta: a város nem engedheti meg magának, hogy nagy adóhátraléka halmozódjon fel. Éves szinten 600-700 millió forint adót nem fizetnek be időre, végrehajtási eljárásban azonban 500 millió forint folyik be a városkasszába. Tehát évi 100 millió az, amit nem tudnak kezelni.

A lap megkérdezte az OTP-t is az adott esetről, akik a következő választ küldték:

Az OTP Bank a végrehajtási törvényben előírtak szerint jár el, amennyiben jogszerű hatósági átutalási megbízás (továbbiakban megbízás) érkezik a pénzintézethez. Az ügyfeleket a nyilvántartásban szereplő lakcímre küldött normál postai küldeményben tájékoztatja a bank a megbízás befogadásáról.

Amennyiben a megbízás összege a befogadáskor a számlán rendelkezésre áll és a törvény szerinti mentes összeg figyelembe vétele mellett a teljes kiegyenlítésre lehetősége van banknak, a számlát és a kártyát sem zárolja. (...)"

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hallgatag
A cikk utolsó mondata:

" Amennyiben a megbízás összege a befogadáskor a számlán rendelkezésre áll és a törvény szerinti mentes összeg figyelembe vétele mellett a teljes kiegyenlítésre lehetősége van banknak, a számlát és a kártyát sem zárolja. (...)"
Igy teljesen érthetetlen, ha a banknál vezetett számlán többszázezer összeg volt, a kamatadót miért nem számolta a bank ??? Valami nem stimmel...
Nakimaga
Nagyon nem stimmel,mert a bank nem engedi leüríteni a számlát !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.