A tőketartozás egy részének elengedésével tenné vonzóvá az árfolyamgátat a devizahitel-adósok számára az MNB - írja a Napi.hu.

A lap cikke szerint a jegybanki dolgozatban a devizacsere lehetőségét nem említik, vagyis úgy tűnik, hogy az MNB nem számol a devizaadós-mentés kapcsán a devizatartalék megcsapolásával.

Az árfolyamgát futamidejének meghosszabbításával és a 180 forintos svájci frank feletti tőkerész bizonyos, akár teljes mértékű elengedésével forintosítaná a devizajelzáloghiteleket az MNB.

Ha a törlesztőrészleten belül a kamathoz hasonlóan a tőkében is elengedésre kerülne a 180 forintos svájci frank feletti teljes rész, akkor mindez a devizaalapú jelzáloghitelek tölresztőrészleteinek forintosítását jelentené. Ez nem egy egyszeri, azonnali devizahitel-átváltás, hanem a fennálló tartozás fokozatos, de teljes mértékű forintosítása, az adósság árfolyamkockázatának teljes megszűntetése. A jelenlegi helyzethez képest a devizahiteladósok mindegyikének árfolyamgátba való belépésével párhuzamban mindez a mostani árfolyamon számolva a jövőben évi 30-40 milliárd forint körüli költségterhet jelentene.

Részletek a Napi.hu cikkében >>>

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tootsy
A bombahir az lenne, ha KONKRETAN bejelentenek, hogy mar MEGTORTENT a tranzakcio, sot, mar arra is talaltak megoldast, hogy akiktol elrekviraltak a lakasukat, autojukat, barmijuket, azt ok mar vissza is kaptak, teljes megelegedesukre...

Ez a bombahir, nem a javaslattetel...

Allitolag ugyanez a kormany MEGIGERTE TORVENYBEN a pedagogusok beremeleset is,...

En mar csak abban hiszek, amit elkoltottem, megettem, fele'ltem, szoval, ami mar mult idoben van...:o((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@verőce21: tegnap 13:32 Jaj már egyszer a bibliai idézetről pedig írtam, ez lelki dolgokról szól :)
az más kérdés, hogy vannak akik félreértik, mert úgy jobban tetszik nekik :D
Azt hiszik a hatalmasok, hogy akinek hat alma sok, annak nincsen hatalma sok. ???

Van olyan tudás, amely nem méltó az emberhez? Persze, ez mellébeszélés. A lényeg: ki tudja, hogy milyen tudásra van szükség, és ezt hol lehet megszerezni? A magyar ember nem hülye, 500e. bizonyítja külföldön.
verőce21
@JAJMÁR: (23:42) Tudom én Édeske, hogy miről szólnak a bibliai írások. Nem csak a történelemről és a lélekről, mint írod, hanem a lelki megtörésről! Hogyan épülhetett volna fel másképpen bármelyik vallásban is annyi nagyszerű és az ember megsemmisülését sugalló építmény? - hogy porszemnek érezd magad! És mennyi könny és vér árán?

Ezért félek én a kötelező iskolai hittan oktatásoktól is! Mert másról szól a mese, de ez egy más történet is. :)
JAJMÁR
@verőce21: Nagyon szép szavakkal írtál és látszik, hogy nem érted, de nem baj, nem kell mindent érteni, azért szép :)
Ha találkozol a H. Rózsikával kérd meg, hogy vegye ki a hitoktatást a kötelező tanrendből, és a szakképzésre figyeljen oda jobban.
verőce21
@JAJMÁR: A jó szakmunkásokra nagyobb szükség lenne valóban(én is tudnék egy-kettőt alkalmazni már írtam valahol), mint az ideológiailag képzettekre ! :)
JAJMÁR
@verőce21: Milyen az ideológiailag nem képzett szakmunkás?
(Hátha rájövök, milyen a képzett)
nemsemmi
@verőce21: (tegnap 8:20 -ra)
Próbálj meg magasabb fizetést adni.
A fizetés nagyságával egyenes arányban fog nőni a jelentkező jól képzett szakemberek száma.

Az igaz, hogy minimálbérért már nem fog jelentkezni egy szakember sem, esetleg kényszerből, de közben keresni fogja a jobban fizetett lehetőségeket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.