Záporoznak a kormány és az ellenzéki pártok adóötletei, ám utóbbiak a jövő évi kampányban várhatóan szűkösek lesznek. Leginkább a különadókkal, tranzakciós illeték megszüntetésével érvelhetnek, erősen kérdéses azonban a fogadtatás - írja a Napi Gazdaság.

Az ötletek sorát még a Bajnai Gordon fémjelezte Együtt-PM nyitotta meg a többkulcsos személyi jövedelemadó (szja) visszaállításával, ehhez később az MSZP-sek is csatlakoztak. A kormánypártok pedig az szja-kérdést a családi adókedvezmény kiterjesztésével - tulajdonképpen egy negatív adóval - oldanák meg. A kereszténydemokraták javaslatára a ki nem használt családi adókedvezményt az egyéni járulékokra is lehet majd alkalmazni. Ezzel az alacsonyabb keresetűek akár a teljes egyéni járulékfizetéstől megszabadulhatnak - olvasható a Napi Gazdaság oldalán.

Nem csak ebben merül ki a kormánypártok - jellemzően a Fidesz - ötletelése. Az egyes termékekre kivetendő magasabb, 30-35 százalékos áfa ötlete 2011 után az idén is előkerült. Azt egyelőre nem részletezte sem a miniszterelnök, sem Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, pontosan mely termékeket sorolnának a luxusáfa kategóriájába.

Részletek a Napi.hu oldalon >>>

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.