Saját akcióinak megkönnyítése miatt enyhítene a fegyverhasználaton a Terrorelhárítási Központ - írja a Hvg.hu.

A lap szerint azt szeretnék, ha olyan speciális helyzetekre is lenne szabályozás, mint a szigetszentmiklósi szituáció, amikor a túszejtő gyorstokja miatt volt veszélyben a túsz élete. A hvg.hu értesülése szerint a szervezet főigazgatója azt javasolja, hogy ilyen esetekben még a fegyver előkapására irányuló mozdulat megtétele előtt ártalmatlanná tehessék a fegyverest. A jelenlegi jogszabályok ugyanis ezt nem teszik lehetővé, mivel jogtalan fegyverhasználat miatt a rendőrrel szemben indulna eljárás.

Ahogy egyenruhások a hvg.hu-nak mondták, az akció mindig gyorsabb, mint a reakció, ezért fontos, hogy ilyen helyzetekben azonnal döntsenek és lépjenek. A gyorstok egyébként bármilyen military shopban megvásárolható, ám a rendőrségnél és terrorelhárításnál nem rendszeresített eszköz, így nem használhatnák. Igaz, ezt a rendőrök nemigen tartják be, s megveszik a számukra biztonságosabb használatú gyorstokot.

A TEK vezetője néhány napja azt nyilatkozta a Magyar Hírlapban, hogy amikor emberéletek forognak kockán, akkor nincs idő jogköri vitákra, "tiszteletkörökre". Hajdu János szerint a magyar jogrendszer a fegyverhasználat terén elavult, s erre a többórás patthelyzethez vezető, de végül szerencsésen zárult szigetszentmiklósi túszdráma világított rá.

Részletek a Hvg.hu cikkében >>>

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

valakiaki
Haladni kell a korral! Az USA-ban agyönlőnek mint a szart ha fegyver után nyúlsz. Elmúltak már a szoci évek, amikor a bűnözés sok minden mással együtt még gyerekcipőben járt, manapság itt legalább annyira indokolt lenne a kemény fellépés a bűnüldözők részéről. Tököm ide vagy oda, azért ebben igaza van.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemsemmi
Ezek szerint a TEK-be való felvétel feltétele lenne egy párbaj?
Nem is lenne rosz.
Hajduval kellene párbajozni a jelentkezőnek.
Mi nyernénk mindenképpen. A létszám nem nőne és csak egyik maradna nekünk.
valakiaki
Haladni kell a korral! Az USA-ban agyönlőnek mint a szart ha fegyver után nyúlsz. Elmúltak már a szoci évek, amikor a bűnözés sok minden mással együtt még gyerekcipőben járt, manapság itt legalább annyira indokolt lenne a kemény fellépés a bűnüldözők részéről. Tököm ide vagy oda, azért ebben igaza van.
Yoda69
Az uj szabaly elobb loni, aztan mondani fel a kezekkel. Ha mar meghalt az ipse ugyse tud ellentmondani.
Ha bukik a fidesz vele bukik a TEK is.
hallgatag
@Yoda69: Utolsó mondatodra : ÙGY LEGYEN !!!
ré69
Kíváncsi lennék a statisztikára, hogy az akciók során hányszor állnak éles fegyverrel szemben! Hol van az a hír, hogy súlyosan megsérült egy TEK-es az akció során. Mert az esetek nagy része gáz vagy riasztófegyver van a bűnözőknél! K... bátor gyerekek vagytok ti TEK-esek! Hajdú Jani ha lövöldözni szeretnél akkor menjél vadásznak vagy kérd az áthelyezésed Afganisztánba!
dömdödöm
kit érdekel .Szakmai kérdés . A magyar állampolgárok nagy többségénél nincsen lőfegyver
akinél meg van és épp hibás gondolatai támadnak mert amerikai filmekbe képzeli magát az ne csodálkozzon hogy tésztaszűrőt csinálnak belőle jogosan ,vagy jogtalanul kit érdekel .
Nekem az a fontos hogy a jegy nélkül utazó 20 éves hülyegyerekre ne hívják rá a teket , a gengszterekkel meg az arab terroristákkal azt csinálnak amit akarnak :-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.