Orbán Viktor miniszterelnök budapesti háza előtt kezdett 72 órás éhségsztrájkot a devizakárosultak 10 képviselője kedd reggel.

A tiltakozást szervező Nem adom a házamat mozgalom szóvivője, Póka László az éhségsztrájk megkezdése előtt elmondta, hogy a bankoktól teljes kártalanítást, a végrehajtási eljárások azonnali leállítását és felelősségre vonást követelnek.

Orbán háza előtt éheznek a devizások

Hozzátette: nem támogatják a kormány és a bankszövetség közötti, a devizakárosultak segítését célzó tárgyalásokat, mert álláspontja szerint az csak a bankokat mentené meg költségvetési forrásokból.

Orbán Viktor budai házát civil- és egyenruhás rendőrök őrzik, de az utcát nem zárták le a forgalom elől.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
"nem támogatják a kormány és a bankszövetség közötti, a devizakárosultak segítését célzó tárgyalásokat, mert álláspontja szerint az csak a bankokat mentené meg költségvetési forrásokból"

1. el sem olvasták a javaslatot (több száz milliárdot vállalnának át a bankok, ez hol jelenti a bankok megmentését?),
2. ha már a tárgyalásokat sem támogatják, akkor mégis mi a szart akarnak ezek az ősemberek? utcai harcokat, bankár akasztást? hajrá, még annyit sem fogtok kapni mint most, de legalább az egyszerű kis lelketek megnyugszik végre.

És egy idézet tegnapról, ezekről a ravasz ősmagyar tuskókról:
"Csányi beszólt a legutóbb az otthonánál tüntető Koppány Csoport tagjainak is, szerinte a szervezetnek van olyan tagja is, akinek negyven devizahitele van, és nyilvánvalóan spekulált korábban." No comment.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
percsi
@Zolee75: Én is úgy gondolkodtam, ahogy te. Nem gondoltam, hogy megtörténhet, a 2-3 szorosát fogja követelni rajtam :( A legtöbb ember és a bank is így gondolkodott! Csak hát valakik nagyon ráutaztak a CHF felnyomására.
coyote3
Emlékszem, mikor egy ismerősöm büszkén mutatta meg a highline Passatjat, amit deviza alapú hitelre vett. Aztán mikor elvitte az első szervizre és fizetett, utána egyfolytában rablózta a szervizet. Aztán amikor emelkedett a frank árfolyama ebbe a rabló csoportba besorolta a bankot is...

@Meine Ehre heisst Treue: "de igaz: senki nem tartott pisztolyt a búrátokhoz, hogy írjátok alá a szerződést."
Tudod én hányszor mondtam el ezt? És a mai napig alapigazságnak tartom devizahitel ügyben. Én 2 Ducest vettem frank hitelre anno. De elötte számoltam kicsit...
coyote3
Ja , a lényeget meg kifelejtettem. Meggyőződésem , hogy a "jól táplált" diktátort nem nagyon érdekli a deviza hitelesek sorsa. Egy masszának látja őket, akik szavazatot hozhatnak neki.
Meine Ehre heisst Treue
@coyote3: Szerintem is a választásra készül a drága, segíteni nem fog érdemben, de ha mégis, abban az esetben is csak minimális hitelesnek. Ez eddig is így volt, lásd végtörlesztés, ócsai adósgettó. A lényeg, hogy a megmentőt, a jó szándékú politikust lássák benne. Ennek azonban nem szabad bedőlni.

Nem tudom hányszor mondtad el, de örülök, hogy nem csak én gondolom így, az ide posztolók közül. A figyelmetlenség, a nemtörődömség, a felelőtlenség nagyon könnyen, nagyon durván visszaüthet. Sokan nem gondolták végig, hogy mibe vágnak bele, most isszák a levét a rossz döntésüknek.
Uborkakulcs
@Zolee75: Akkor elég olcsón tudtál lakást venni.
Én 33 ezerrel kezdtem, most 86 ezernél járok. 5 éve fizetem pontosan elmaradás nélkül, és még van vissza 10évem. De ez lakáshitel, mert ugye lakni kell valahol.56 négyzetméter.
Egyébként autóm is van, de nem vettem fel hitelt azért, hogy autóm legyen. Van egy 10 éves Octavia - m. Kp- ért vettem, és teljesen megfelel. Valamiért Én nem szeretnék hitelből finanszírozott BMW. ben ,Audi-ban, vagy Mergában feszíteni. Nem vagyok több attól, hogy drága de hiteles autóban feszengek.
Uborkakulcs
@sentinel216
Akkor szerinted ez korrekt viselkedés volt ugye? Remélem, ha eviszed az autódat szerelőhöz, jól megránt majd. Csinál egy légszűrőcserét, és kiszámláz neked egy full motorgenerált. És, te akkor nem fogsz reklamálni, hanem kifizeted a meg nem valósult munka díját. Az írományodból ez derül ki, hogy te ezt korrektnek tartod.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.