Az Együtt-PM szerint az Orbán-kormány sem a pedagógus-béremelésre, sem egész oktatáspolitikájára nem lehet büszke, ez utóbbi megbukott, és emiatt az ország lemarad a régióhoz képest.

A választási szövetség MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az új tanév első napján a törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola, valamint sportközpont új épületének avató ünnepségén azt mondta: Magyarország ma már képes arra, hogy fejlessze iskoláit, oktatási rendszerét, és emelje a közfoglalkoztatottak bérét. Arról is szólt: a kormány szándékai szerint egy olyan oktatási rendszert hoz létre, amely nem konzerválja a társadalmi csoportok közötti szakadékokat, hanem minden gyermeknek esélyt ad a tanulásra és így az előrejutásra.

Az Együtt-PM közleménye szerint Orbán Viktor tanévnyitója a képmutatás magasiskolája volt. Mint írták, a pedagógusok béremelésével a kormány mindössze a három éve tartó reálbércsökkenés okozta veszteségek egy részét térítette meg. A jelenlegi, "vaskalapos szemléletű" oktatási rendszer pedig "visszavisz minket a múltba", amiatt "egy emberöltővel fogunk lemaradni nemcsak Nyugat-Európához, hanem a régiós versenytársainkhoz" képest is - írták.

"Államosítás államosítás hátán, dráguló tankönyvek és ellátási gondok, elárult tanárok és aggódó szülők, vezető nélkül maradt iskolák és a jogaiktól megfosztott helyi közösségek" - jellemezte a tanévkezdést az Együtt-PM.

Az Orbán-kormány oktatáspolitikája akkorát bukott, hogy nemcsak felsőbb osztályba nem léphet, de az iskolából is ki kell csapni - összegzett a választási szövetség.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Az egész politikai karrierje a képmutatás és hazudozás magasiskolája. Könyvet írhatna arról, hogy "Hogyan legyünk sikeresek tudás nélkül pusztán propaganda használatával."
Hellcat
Az egész politikai karrierje a képmutatás és hazudozás magasiskolája. Könyvet írhatna arról, hogy "Hogyan legyünk sikeresek tudás nélkül pusztán propaganda használatával."
adrenalink
@nyanya001: Itt csak a címszavak vannak felsorolva!
Január
@Hellcat: Volt anno egy kolléganőm, és még a kudarcait, a butaságát is győzelemként tudta tálalni. Ritka, de van ilyen.
coyote3
A zsírdisznó minden megmozdulása, mondandója képmutatás. Emlékezzünk csak a pávatáncra...
kiskutyauto
Mi nem bukás amit csak orsósviktátor vagy bármelyik embere ámokfutott itt össze, az elmúlt 3 és fél évben tessék már mondani? A folyamatos pofátlan hazudozás és csalás mellett, a bukás és a szégyen alappillére eme pszichopata maffiának... természetes hogy képmutatás, álszentség, ön- és egymás ámítása, folyékony hazudozás minden egyes megmozdulásuk 15 éve legalább... hajrá Orbanisztán hajrá Abszurdisztán

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.