Orbán Viktor miniszterelnök budapesti háza előtt kezdett 72 órás éhségsztrájkot a devizakárosultak 10 képviselője kedd reggel.

A tiltakozást szervező Nem adom a házamat mozgalom szóvivője, Póka László az éhségsztrájk megkezdése előtt elmondta, hogy a bankoktól teljes kártalanítást, a végrehajtási eljárások azonnali leállítását és felelősségre vonást követelnek.

Orbán háza előtt éheznek a devizások

Hozzátette: nem támogatják a kormány és a bankszövetség közötti, a devizakárosultak segítését célzó tárgyalásokat, mert álláspontja szerint az csak a bankokat mentené meg költségvetési forrásokból.

Orbán Viktor budai házát civil- és egyenruhás rendőrök őrzik, de az utcát nem zárták le a forgalom elől.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
"nem támogatják a kormány és a bankszövetség közötti, a devizakárosultak segítését célzó tárgyalásokat, mert álláspontja szerint az csak a bankokat mentené meg költségvetési forrásokból"

1. el sem olvasták a javaslatot (több száz milliárdot vállalnának át a bankok, ez hol jelenti a bankok megmentését?),
2. ha már a tárgyalásokat sem támogatják, akkor mégis mi a szart akarnak ezek az ősemberek? utcai harcokat, bankár akasztást? hajrá, még annyit sem fogtok kapni mint most, de legalább az egyszerű kis lelketek megnyugszik végre.

És egy idézet tegnapról, ezekről a ravasz ősmagyar tuskókról:
"Csányi beszólt a legutóbb az otthonánál tüntető Koppány Csoport tagjainak is, szerinte a szervezetnek van olyan tagja is, akinek negyven devizahitele van, és nyilvánvalóan spekulált korábban." No comment.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
leszúrt rittberger
"nem támogatják a kormány és a bankszövetség közötti, a devizakárosultak segítését célzó tárgyalásokat, mert álláspontja szerint az csak a bankokat mentené meg költségvetési forrásokból"

1. el sem olvasták a javaslatot (több száz milliárdot vállalnának át a bankok, ez hol jelenti a bankok megmentését?),
2. ha már a tárgyalásokat sem támogatják, akkor mégis mi a szart akarnak ezek az ősemberek? utcai harcokat, bankár akasztást? hajrá, még annyit sem fogtok kapni mint most, de legalább az egyszerű kis lelketek megnyugszik végre.

És egy idézet tegnapról, ezekről a ravasz ősmagyar tuskókról:
"Csányi beszólt a legutóbb az otthonánál tüntető Koppány Csoport tagjainak is, szerinte a szervezetnek van olyan tagja is, akinek negyven devizahitele van, és nyilvánvalóan spekulált korábban." No comment.
gabrella
@leszúrt rittberger: Negyven devizahitele egy embernek? Ezt nem hiszem el. Nevet mondjon, ne vagdalózzon Csányi!
Zolee75
Nem vagyok kormány párti..De kedves Kocsival rendelkező devizások!Senki nem tartott a fejetekhez Anno h neked kocsit kell venned!Mert akkor éhen halsz!!Az MSZP-nek annak idején mondták h ez így nem lesz jó.senki nem hallgatott akkor a közgazdászokra.De mindig is lesz valaki aki hibás lesz és akire lehet kenni..Van 1 közmondás!:Addig nyújtózkodj míg a takaród ér!!
sentinel216
A bankosok ne hitegessenek, ígérgessenek! Azok a szemét "szakemberek" akik ezt a hatalmas kaszálást kitalálták álljanak a nyilvánosság elé! A hitelesek pedig az eredeti szerződés szerint kapják vissza az attól eltérő lopott pénzt! Nem igaz, hogy egy fiatal pár egy kétszobás negyedik emeleti panel lakásért kénytelen kifizetni az eredeti 4,2 m forint háromszorosát! Ilyen a világon nincs! A virtuális pénzekkel bűvészkedő bankár brókerek és cimboráik csak zsírosodnak, míg az embereket a nyomorba hajszolják. Azt se' mondja nekem senki, hogy nem kellett volna felvenni a hitelt! Abban az időben nem tehettek mást! Elvégezték az iskoláikat, szerettek volna összeházasodni, kirepülni a szülők szintén két szobás panel lakásából. A fizetések egyre szarabbak lettek, megtakarítani nem lehetett. Az állam leállt a bérlakás programokkal, se' remény, se' kilátás, hogy saját otthonuk legyen. Maradt a lakáshitel ! Azért a svájci, mert akkor azt duruzsolták a bank kisasszonyok, hogy az a leggazdaságosabb. Tudjuk, hogy voltak akik luxusra vettek föl, még egy házra, új autóra, nyaralásra. Azoknak Orbán lehetővé tette, hogy bőséges nyereséggel visszafizessék egyben amivel tartoztak. Emlékszem, ő maga is vigyorogva jelentette be a Parlamentben, hogy megszabadult a svájci hitelétől. Hát a többiek is szeretnének! A kárt pedig fizessék azok, akik ezt a rendszert kitalálták!
valakiaki
Ez a "nem tartott a fejetekhez" duma annyira demagóg, primitív seggfejség, hogy az elképesztő!
papapapapapa
moiszikf
@leszúrt rittberger: Egy kis hétvégi "bankárakasztás"? Nem is rossz ötlet! Csak tegyünk mindegyik mellé két politikust is! (szendvics!)
valakiaki
@moiszikf: Ennyi élvezet egyszerre már perverzió lenne :)
csa-csa
és akkor mi van!
gondolják érdekel ez valakit is odafent?
percsi
@leszúrt rittberger: „ el sem olvasták a javaslatot (több száz milliárdot vállalnának át a bankok, ez hol jelenti a bankok megmentését?),”

Szerinted normális elfogadni a kormány támogatását, mikor nem több „száz” milliárdot nyúltak le az emberektől, hanem több „ezer” milliárdot? Na, ezt a több „ezer” milliárdot kell kamatostul visszaadni a rászedett hiteleseknek.

Gondolkozz ember! Ha a tolvaj kivesz a zsebedből több ezer vagy millió Ft-t és elkapod, csak a negyedét kéred tőle vissza? Megveszel egy hibás terméket, nem viszed vissza, nem követeled a pénzed? Nem adod be a fogyasztóvédelemhez? És ha a fogyasztóvédelem elzavar, nem jár utána a sérelmednek, mit csinálsz?
Aki nem vett fel devizahitelt, az nem tudja, hogy mi folyik a háttérben, elhiszi azt a maszlagot, hogy a hitelesek azért hőzöngenek, hogy ne kelljen fizetni. Gondolkozz, ki az a marha, aki kifizetett több milliót kp.-ban, 6-10 évig fizetette a törlesztést, majd arra várva, hogy hátha az állam fizet helyette, nem fizet tovább. Senki!!! Mi történik ebben az esetben? Elveszik a házát, és még több milliót követel tőle a bank. Nagyon kevés az a hiteles, talán nincs is, aki tudna fizetni, de nem fizet, mert senki nem ellensége a pénzének!
Ez idáig több tízezer embert kilakoltattak, lakást, milliókat veszített el, utcára került, mert 2-3 szorosát követeltek tőle, mint amennyi bevállalt, mint amennyi hitelt felvett!! Több tízezer autós kamatostul kifizette a felvett hitelt, és mégis elvették tőle az autót, s továbbra is követel a bank. Ez vajon hogy lehetséges? Törvényes ügyletek folynak?

A devizahitel átvágás és rablás. A bankok kirabolják az embereket, nem azt az összeget követelik, amit adott, hanem a többszörösét. Módosították a kamatokat, devizában kérik az itt Magyarországon végző adminisztrációs díjakat, sok esetben a biztosítási díjakat stb . A hitel szó jelentése a törvény szerint: annyi összeget kell visszafizetni, amennyit felvettél, se többet, se kevesebbet, ha forintot kaptál, akkor forintban,...
percsi
@leszúrt rittberger: folyt.
ha valutát, akkor valutában. Törvény van arra is, hogy a szerződés után egyoldalúan nem emelhetik a kamatot és egyéb költségeket. Hiába van egy szerződés megfogalmazva, ha törvénytelen elemeket tartalmaz, akkor érvénytelen.

A legtöbb esetben deviza nem volt, ha lett volna a sok támadás miatt már igazolták volna a bankok.

A törvénytelenséget megengedték a bankoknak, évek óta rabolják a hiteleseket. Vajon miért? Mert egy jó utat találtak a lumpoláshoz. A hitelezés ezer éve nyereséges, több millióan veszik igénybe.

Az elmúlt három évben jól feltornázták a CHF-t, nem véletlen, ezt valutát lehet manipulálni.

A fidesz egyből ráugrott, azonnal emelkedet a CHF értéke, és az óta is az egekben jár, mert tudja, hogy a hitelesektől több „ezer” milliárdot tud kicsikarni, amit szét tud osztani magának és a bandatagjainak, ja meg Csányinak is nagyon tetszik ez a játék. Mit gondolsz, miért taknyolnak a devizásokkal, miért nem néznek az után, hogy a szerződések sértenek-e törvényt? Azért mert az ellopott pénzhez köze van. Ha nem lenne benne a keze, gondolod, hogy pont a nagyfalat devizahiteleseken nem segítene? Ez lenne az első lépése, hogy megszerezze a nép támogatottságát.
Amit a fidesz elhatároz, azt valóra váltja, nála a törvénytelenség sem akadály.

És vajon miért hazudják azt, hogy 40 milliárdba kerül az államnak a devizahitelesek? Azért, hogy a „nem” hiteleseket összeugrassza a hitelesekkel, meg hát pár hitelest is lehet vele etetni, hogy mi segítünk nektek. Ezt azért teszi, mert ha valami történik, akkor az utcán egymást gyilkoljuk le!!! Szerintem nevezhetjük hadseregtoborzásnak is: TEK, Gárdisták, Békemenetesek, Nem devizások a fidesz katonái. És ki ellen? A NÉP, a kizsákmányolt állampolgárok ellen! Ez az, amit el akar érni, amit sajnos már el is ért :(

Addig, míg nincs összetartás, míg nem állunk egymás mellé, nem közösen harcolunk a korrupt kizsákmányolók ellen, addig nem lesz rend, mindenkit tovább fognak rabolni. Ne hogy azt...
percsi
@leszúrt rittberger: folyt.2.
hidd, hogy téged nem, mindenkit rabolnak!!!
Én nem tartozom a tanárok, diákok, rokkantak, bányászok stb. közé mégis őket védem, és ha majd az utcára kell menni, mellettük fogok harcolni, mert egy az érdekünk: dolgozni és élni hagyni! Nem a nép ellen, hanem a kizsákmányolók ellen kell harcolni!

"Csányi beszólt a legutóbb az otthonánál tüntető Koppány Csoport tagjainak is, szerinte a szervezetnek van olyan tagja is, akinek negyven devizahitele van, és nyilvánvalóan spekulált korábban." No comment.”

Ilyen adakozó volt Csányi? Ha egy embernek negyven devizahitelt adott, megérdemli, hogy ne kapja vissza. Kizárt, hogy ez megtörténjen, esetleg a csókosok körében, de negyven ott sem, esetleg 2-3. Ugyan is a bankok egymást lekérdezik, mielőtt hitelt adnak ki, akinek már 39 hitele van és a fizetésénél 100x többet fizet, annak nem adnak hitelt!!!

Mikor én vettem fel a hitelt 2007-ben, alaposan megnézték a keresetemet. Több előleget kellett kifizetnem a kocsira azért, hogy a béremből biztonságban tudjam fizetni a havi részletet. A keresetemhez igazodva 38e Ft lett beállítva 60 hónapra. Vállaltam, számolva azzal, hogy kb. 20%-s emelkedésnél is, ami 46e Ft, tudom majd fizetni.

Szerződéskötésnél nem tüntette fel a bank, nem figyelmeztetett az eladó cég (banki alkalmazottal nem találkoztam), hogy megtörténhet több mint 200%-s emelkedés is. A banknak már nem lényeges, hogy mennyi a béred, a szerződést aláírtad, innentől szabad a rablás!
Jelenleg 69. hónapja fizetem (12 hónappal meghosszabbították a szerződést) és a szeptemberi hónapra a bank követelése 99837 Ft.
Na, azt nem közölték előre, hogy majd ennyit kell fizetnem, és nekem sem szegeztek fegyvert a fejemhez!
Bocsi a hosszú levél miatt!!
palika
@Zolee75: Látszik, hogy fogalmad sincs miről van szó...látszik, hogy nincs devizahiteled...látszik, hogy jó lábon élsz...ha nem tudsz segíteni, hallgasss...
Meine Ehre heisst Treue
@valakiaki: Az lehet, sőt még az is lehet, hogy te, komám elképedtél, de igaz: senki nem tartott pisztolyt a búrátokhoz, hogy írjátok alá a szerződést.

Ziman koma veszett okos, de miért most?

"...mert ilyen terméket, ilyen szabadelvűen kezelt kötelem mellett nem lett volna szabad piacra vinni a bankoknak , ami durván szembe megy több Ptk. beli passzussal. Mindenki bizott a jogállamiságban és a banki kontrollban, ahol nem sérülhet a jó erkölcs, a tisztesség, az értékarányosság, a kölcsön Ptk beli mibenlétének jogi kötelme, a megengedett és ésszerű kockázat vállaltatás elve, figyelemmel a hitelképesség felmérsésére is, és így tovább. A másik, nincs itt semmilyen deviza hitel és deviza hiteles, hanem forint hitelek, forint hitelesek vannak, amit devizában tart nyilván a bank azzal, hogy a kihelyezett forint hitelek mögött a mai napig nem nyert bizonyítást a valós deviza forrás , még sem ezt firtatják."
valakiaki
A TEK beengedte őket éhezni?
-Hova megy?
-Éhezni.
-No, az mindjárt más.
aborisz
És ettől jó laknak?És csak Orbán háza előtt ? Tegyük fel 2010 választást nem orbán nyeri ! Akkor ki előtt fognak koplalni ? Legfeljebb előzetesbe vágják őket hogy ne koplaljanak!
palika
Azt a mocskos életbe, hogy micsoda agyamentek vannak itt...nincs más dolgotok, mint más nyomorán gunyolódni...
Zolee75
@palika: Nagy tévedésben vagy!!Ugyanis nekem is van hitelem!!Csak úgy gondolkodtam előre ha minél kisebb legyen a törlesztője hátha megugrik!!Nekem a kezdő részletem 20000 ft volt 5 éve.Most járok 42000 ft nál!Még kevesebb mint 6 hónapom van hátra :)
nyanya001
Lázár János megígérte, hogy az év végére nem lesznek lakossági devizahitelek az országban. Nemrég Rogán Antal pedig azt mondta, hogy a devizahitelek kivezetésének árát a bankoknak kell megfizetni, de citálhatnánk sok további hasonló ígéretet az elmúlt két évből. De miért is ilyen fontos a devizaalapú lakáshitel?

velemenyvezer.444.hu/2013/09/04/miert-pont-a-devizahitel-fontos-a-kormanynak/
gödörben
@gabrella: Én elhiszem. Sajnos nálunk minden lehetséges, főleg a felsőbb körökben. Persze ez már ki lett fizetve a 180,-Ft-os akcióban, csak a kaszált hasznot nem hangoztatják. Én miért nem tudok még ezzel a lehetőséggel sem élni? Mert én is fizetem a bankok további nyerészkedését, mint sokan mások. A dolgozó réteg van csak szorongatva.
pacsni
@sentinel216: azèrt vettek fel valutàba a kolcsont, mert ezek kozul sokan nemjàrtak mèg akkor kulfoldon, nem igen èrtettek vagy (èrdekelte) a valuta ès nemtudtàk, hogy mindennap vàltozik az èrtèke,mert aki egy kicsit is èrtett volna hozzà, akkor mindjàrt azt kellett volna gondolni, hogy nem mindennap lesz ennyi az àrfolyam. Tehàt nem èrtettek hozzà, ès persze a bankok kihasznàltàk az alklamat a nem èrtokhoz.
köhögő bolha
Nem kellett volna megszavazni a putris cigányt,a devizahitelt is ő vezette be 2001-ben.
valakiaki
@Meine Ehre heisst Treue: komád ám az a nánci nénikéd
valakiaki
@Meine Ehre heisst Treue: demagóg farok :)
spu00
Érdekes lenne tudni, hogy a tiltakozok egyáltalán rendelkeznek ezen hitelekkel, vagy csak bér tiltakozok? rengeteg a problémás hitel igénylő, de nagyon kevesen mentek bíróságra, s ha mentek is nem tudták jogalapjukat megvédeni. A jelenlegi kormány 9 féle lehetőséget biztosított eddig, mert lehetőségei nem terjednek ki olyan tevékenységre, mint amit elvárnak tőle.Ismert, hogy próbálkoznak , de mivel magánjogi szerződések köttettek állami beavatkozás nagyon nehéz.De ha annyira a felelőst keresik, akkor miért nem az időszak politikai vezetőinél éhség sztrájkolnak? 2002-ben 20 mrd Ft-s deviza hitel állomány volt, 2010-ben 5400 mrd. Na, ez a különbség a két kormány között. Ha figyelembe vesszük, hogy az eddig hozott segítségek hány mrd-ba kerültek, akkor a hitelezőknek meg kellene köszönni azon állampolgároknak akik nem vettek fel, de elfogadták, hogy nevükben a kormány segítséget nyújtson részükre.A korábbi rendszer hibája, hogy az embereket nem tanították meg a pénzügyi technikák létének ismeretére, az emberek nem törődtek a történések ismeretével, ha csak életük folyamán történt deviza alakulásokat vették volna alapul, akkor nem történhetett volna ez meg.Csak a DEM, Dollár ,Svájci Frank ára többszörösére emelkedett.A bankok kihasználták az akkori kormányok hozzá állását szemét módon.
percsi
@Zolee75: Én is úgy gondolkodtam, ahogy te. Nem gondoltam, hogy megtörténhet, a 2-3 szorosát fogja követelni rajtam :( A legtöbb ember és a bank is így gondolkodott! Csak hát valakik nagyon ráutaztak a CHF felnyomására.
coyote3
Emlékszem, mikor egy ismerősöm büszkén mutatta meg a highline Passatjat, amit deviza alapú hitelre vett. Aztán mikor elvitte az első szervizre és fizetett, utána egyfolytában rablózta a szervizet. Aztán amikor emelkedett a frank árfolyama ebbe a rabló csoportba besorolta a bankot is...

@Meine Ehre heisst Treue: "de igaz: senki nem tartott pisztolyt a búrátokhoz, hogy írjátok alá a szerződést."
Tudod én hányszor mondtam el ezt? És a mai napig alapigazságnak tartom devizahitel ügyben. Én 2 Ducest vettem frank hitelre anno. De elötte számoltam kicsit...
coyote3
Ja , a lényeget meg kifelejtettem. Meggyőződésem , hogy a "jól táplált" diktátort nem nagyon érdekli a deviza hitelesek sorsa. Egy masszának látja őket, akik szavazatot hozhatnak neki.
Meine Ehre heisst Treue
@coyote3: Szerintem is a választásra készül a drága, segíteni nem fog érdemben, de ha mégis, abban az esetben is csak minimális hitelesnek. Ez eddig is így volt, lásd végtörlesztés, ócsai adósgettó. A lényeg, hogy a megmentőt, a jó szándékú politikust lássák benne. Ennek azonban nem szabad bedőlni.

Nem tudom hányszor mondtad el, de örülök, hogy nem csak én gondolom így, az ide posztolók közül. A figyelmetlenség, a nemtörődömség, a felelőtlenség nagyon könnyen, nagyon durván visszaüthet. Sokan nem gondolták végig, hogy mibe vágnak bele, most isszák a levét a rossz döntésüknek.
Uborkakulcs
@Zolee75: Akkor elég olcsón tudtál lakást venni.
Én 33 ezerrel kezdtem, most 86 ezernél járok. 5 éve fizetem pontosan elmaradás nélkül, és még van vissza 10évem. De ez lakáshitel, mert ugye lakni kell valahol.56 négyzetméter.
Egyébként autóm is van, de nem vettem fel hitelt azért, hogy autóm legyen. Van egy 10 éves Octavia - m. Kp- ért vettem, és teljesen megfelel. Valamiért Én nem szeretnék hitelből finanszírozott BMW. ben ,Audi-ban, vagy Mergában feszíteni. Nem vagyok több attól, hogy drága de hiteles autóban feszengek.
Uborkakulcs
@sentinel216
Akkor szerinted ez korrekt viselkedés volt ugye? Remélem, ha eviszed az autódat szerelőhöz, jól megránt majd. Csinál egy légszűrőcserét, és kiszámláz neked egy full motorgenerált. És, te akkor nem fogsz reklamálni, hanem kifizeted a meg nem valósult munka díját. Az írományodból ez derül ki, hogy te ezt korrektnek tartod.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.