A Privátbankár.hu információi szerint a kormány eltörli a stabilitási törvénybe lefektetett adósságszabályt. Eddig is sok kritika érte a stabilitási törvénybe írt adósságcsökkentő képletet, amely a kormány adósságleépítési törekvéseit nem erősítette.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: nyanya001
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A kormány az államadósság elleni harcot a 2011 elején életbe lépett alaptörvénybe is beleírta. E szerint "amíg az államadósság a teljes hazai össztermék felét meghaladja, az Országgyűlés csak olyan központi költségvetésről szóló törvényt fogadhat el, amely az államadósság teljes hazai össztermékhez viszonyított arányának csökkentését tartalmazza". A stabilitási törvény rögzítette azt a képletet, ahogy az államadósságnak csökkennie kellene. E szerint a forintban mért államadósság az infláció és a gazdasági növekedés felének különbségével nőhetne. Ez az, amit most törölni készül a kormány.
coni
Folyamatosan igazítják az Alkotmányt a kusza kormányzásukhoz és nem a hatalom igazodik az Alkotmányhoz. Kérdés, hogy ez esetben kell e nekünk Alkotmány, mikor a rezsim maga az alaptörvény.
nyanya001
Most, hogy a Fidesz növeli az államadósságot, már ne legyen benne az Alaptörvénybe !

Az Index épp kedden írta meg, hogy az államadósság az NGM hivatalos adósságnyomás-mérője szerint ismét 80 százalék fölött van GDP-arányosan: a reggel óta frissített adatok szerint 80,54 százalék. Ez magasabb annál, mint amilyen szinten 2009 végén, a Bajnai-kormány idején volt az adósságráta, holott azóta 3000 milliárd forintnyi magán-nyugdíjpénztári vagyont államosítottak (a központi költségvetés adósságáról az ÁKK még nem közölt februári adatok, a januári a valaha volt második legnagyobb adósságot mutatta). Matolcsy György akkori nemzetgazdasági miniszter korábbi „mesterterve” jegyében 2014 végén 65-70 százalékon kellene lennie az adósságnak.
Kellene, jó lenne , de nem lesz !
Polygoner
@coni: Költői a kérdésed!:D
Ez az Alkotmány olyan, mint az én, zsebben hordott házi jegyzetfüzetem, amit akkor és úgy javítok, ahogy aznap éppen tetszik:D
A 2/3-ados hatalom gyakorlásához egyfajta hatalmi intelligencia szükségeltetne, aminek ma itt, nyoma sincs!
coyote3
Ha egyszer megnyertük, minek is? :)))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.