A rendőrök Debrecenben fogták el azt a három férfit, akik a gyanú szerint részt vettek a fővárosi Erzsébet körúti érmeüzlet hétfő délutáni kirablásában és a tulajdonos életveszélyes megsebesítésében - jelentette be Szigeti József alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) bűnügyi főosztályának vezetője szerdán, Budapesten.

A fővárosi és debreceni rendőrök kedd éjszaka és szerda hajnalban fogták el és vették őrizetbe a feltételezett rablókat, akik használaton kívüli bankjegyeket és érméket raboltak el a fővárosi üzletből.

Sztanek Péter alezredes, a BRFK életvédelmi osztályának csoportvezetője a sajtótájékoztatón elmondta: az egyik gyanúsított hétfő délután ment be egy érmeboltba, ahol csak a bolt tulajdonosa tartózkodott. A férfi készpénzt követelt, majd megszúrta a boltvezető férfit. Ezután dulakodás kezdődött, ekkor a gyanúsított újabb két alkalommal megszúrta a bolt vezetőjét.

Az alezredes tájékoztatása szerint indokolatlanul brutális volt a támadás, amelyben egy 15 centi mély sebet ejtett a debreceni férfi a bolt vezetőjén, majd elmenekült.

A bolt tulajdonosa életveszélyes sérüléseket szenvedett, de még sikerült segítséget hívnia. A férfit azóta megműtötték, és már a rendőrségnek is tudott információkat adni a támadóról.

A nyomozás során a boltvezető egy korábbi üzletfelére terelődött a gyanú, akin keresztül két további gyanúsítottak is beazonosítottak. A 19, 35 és 50 éves debreceni férfiaknál tartott házkutatás során megtalálták az elrabolt bankjegyek és érmék egy részét is. A tulajdonos előzetes tájékoztatása szerint ezek összértéke 70 ezer forint.

A három férfi, köztük a feltételezett támadó és felbujtó is tagadja a bűncselekmény elkövetését, a rendőrség azonban mindhármuk előzetes letartóztatását indítványozza nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete gyanújával.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dömdödöm
@Polygoner: nem baj azok főleg ,lőfegyver nem tartható Magyarországon ezért késsel ,bozótvágóval és szamurájkardal járkálnak és támadnak tehát le kell őket fegyverezni ..
a kenyeret meg lehet utána harapni , foguk van azzal nem tudnak senkit bántani ,bár az sem kizárt ha begyűjteted a késeket kicsiszoltatnák körmeiket ,fogaikat :(((((((((((((((
dömdödöm
az a baj hogy a kés éles és hegyes ,az ember meg puhatestű úgyhogy simán átszurnak hacsak nem páncélban állsz be a bótba árulni mint a középkorban :-(
Polygoner
@dömdödöm: Ezek ellen, csak egy orvosság van!
Polygoner
Eszem ágában sincs, még kiszivárogna!:D
craven
kevés volt a segílyke... mindenki tudja kik támadnak késsel... lehet őket védeni,csak az a baj,hogy lőni nem :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.