Pár esztendő leforgása alatt akár több millió végrehajtási ügy fontosabb adata is felkerülhet arra az új adólistára, amelyet augusztus óta üzemeltet a szakmai kamara. Az adatbázis tíz évig őrzi meg az információkat, egykönnyen tehát nem lehet lekerülni a lajstromról - írja az mno.hu.

Elérhető augusztus elsejétől a hatóságok számára az új végrehajtói adóslista. A lajstrom az ország végrehajtóinak valamennyi ügyét nyilvántartja, az összesítés így a fizetési nehézségbe keveredő cégek mellett azokat a magánszemélyeket is számba veszi, akik ellen végrehajtási eljárást kezdeményeztek a hitelezők - írja az mno.hu.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara ügyvezető alelnöke, Császti Ferenc a részletekről szólva közölte: a lista egyebek közt magában foglalja az adós állampolgár vagy cég nevét, azonosító adatait, tartozásának jogcímét és összegét.

Császti Ferenc beszélt arról is, hogy a nyilvántartásból - törvényi felhatalmazás alapján - információhoz juthatnak egyes állami intézmények, a bíróságok és a nyomozó, bűnüldöző hatóságok.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dömdödöm
jó hogy nem már rázoomolsz és valós időben meg lehet nézni hogy ott megy a szemét be a házába ,tartozik és sunnyog befelé . Hányás ami itt megy :-:-:-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
kukac50
Listázás az megy Magyarországon,azon kívül semmi más.
jameska
Listázással indult a II. Világháború is...

Amúgy pozitív lista mikor lesz? "NEM adós, hanem jó(l) fizető" listára gondolok :-)
Polygoner
@Polygoner: Jaj, bocsi!
Ez a Kibaszov-lista:D
kiskutyauto
A mindenkori magyar elit és kormánya adóslistája morálisan semmit sem jelent... hatalmat bitorló bűnözőktől lett elvével, azok követelnek valamit... így sem nem szégyen, sem nem valódi bűn.. majd ha korrekt kezekbe kerül az ország, mindenki korrekten is fogja fizetni az adót, amíg maffiák bitorolják a hatalmat és rabolják fosztogatják szét az országot, addig marad ez... egyszerűbben szólva: mindenki leszarja a szánalmas adóslistát...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.