Matolcsy György jegybankelnök szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: a monetáris tanács értékelte a 2013. június eleje, augusztus vége között működő program tapasztalatait, és valamennyi értékelési kritérium szerint nagyon sikeresnek ítélte, ezért döntött a folytatásáról.

A programban 2014. december 31-ig, döntően változatlan feltételekkel 2000 milliárd forintos hitelkeret áll rendelkezésre az első szakaszban jóváhagyott 750 milliárd forinton felül. A keret nem léphető túl.

A program második szakasza október 1-jétől 500 milliárd forinttal nyílik meg. A jegybank továbbra is nulla százalékon nyújtja a forrást a bankoknak, amelyek maximum 2,5 százalékot számolhatnak fel az ügyfeleknek. A futamidő továbbra is 10 év, s változatlanul három pillér működik - ismertette Matolcsy György.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RÁKOS
Matolcsy elvtárs tündérálma folytatodik ??...!!
coyote3
Most lehet hozsannázni! Bár azt nem ártana tudni, hogy ezen hitelek nagy része csak hitelkiváltásra használtatik fel... Atyám, de szépen fogalmaztam :)))))))))))))))
ranger47
@coyote3: Szépen bizony!Tapsot és :))))-t érdemelsz!
gabrella
Kiváltják a chf-es hiteleiket és csődöt jelentenek. Nem értek hozzá, de ezt a pénzt inkább a vállalkozások terheinek a levételére használnám.
Ha egy dolgozó foglalkoztatása nem a duplájába kerülne, vagy egy kisvállalkozót nem döngölnének a befizetések a földbe, talán eltartaná magát és nem segélyre lenne szorulva meg rabszolgamunkára.
karaj
És lőn akkor Kánaán ! ( vagy már az van ? )

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.