A munkaviszonyból származó jövedelemmel rendelkezők 33 százaléka kapott tavaly minimálbért vagy ez alatti összeget - derül ki az adóhatóság legfrissebb statisztikájából.

Az Mfor.hu cikkében az olvasható, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken ismertette a 2012-es adóbevallásokra vonatkozó statisztikáját, mely szerint az összes magánszemély adózó 28 százaléka vallott be munkaviszonyból származó jövedelemként minimálbérnek megfelelő, vagy annál is kevesebb összeget.

A munkaviszonyból származó bérjövedelem tavaly átlagosan, éves szinten 2,034 millió forint volt, ami havi 170 ezer forintot jelent fejenként. Ez egyébként jócskán elmarad a tavalyi év átlagos rendszeres bruttó átlagkeresetétől, mely nemzetgazdasági szinten 208,6 ezer forint volt. A két átlag közötti eltérés abból fakadhat, hogy míg a NAV minden munkavállaló adóbevallásából készíti a statisztikát, addig a KSH csupán az öt fő feletti vállalkozások adataiból dolgozik.

Részletek az Mfor.hu oldalán >>>

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ők azok, akiknek 100 ezer Forintot hagy a kormány a zsebében
a rezsicsökkentéssel ???

Ezek az emberek csak vegetálnak, talán a rezsit sem tudják kifizetni havi rendszerességgel !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
@űrbán: Nem tudom, hogy neked milyen főnököd van, de a főnökség nem azonos a parancsolgatással. Akikkel ordítozni kell, hogy méltóztassank dolgozni, azoknak közmunkát, ott nincsenek elvárások. Az én "böffenéseim" kultúremberekhez szólnak, nem ingyenkonyhás zabagépeknek.
tivoli
@human: Igaz, ami igaz, van ám különbség, vissza is sírhatjuk a cocializmust. De most ez van, ehhez kell alkalmazkodni. Mert nem áll már a régi mondás, hogy száz munkahely van Ózdon, száz évig meg úgysem élek.
verőce21
@tivoli: (13:58) Ápoló a szegénykém egy pszichiátrián, de ezen a blogon nincs senkinek sem szüksége rá. :)
tivoli
@verőce21:ma, 16:43 Ha jól körülnézünk, nem is tudom...:-)))
kukac50
Mennyi adót kell fizetni a megadóztatott minimálbérből? A képviselők megtanulhatnának egy kicsit számolni,hogy mennyi marad mire minden számlát kifizetnek belőle.
verőce21
@magyarbakancs: Privát válaszüzenetet küldtem. Őszintén sajnálom !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.