Első pillantásra egész jól alakult a vállalkozások helyzete tavaly: jelentősen nőtt az adózás előtti eredmény és több adó is folyt be a büdzsébe. Ennek azonban az az oka, hogy a nyereségnél jobban csökkent a veszteség, s számos adókedvezmény megszűnt. Az szja-köteles topjövedelmek nagyot estek. Jelentősen nőtt a vállalkozások adózás előtti eredménye, s a 2012-ben keletkezett adófizetési kötelezettség is jócskán meghaladta az egy évvel korábbit. Az eredmény azért lett jóval magasabb a 2011-esnél - 2218 milliárd forint után 2906 milliárd -, mert a vállalkozások vesztesége jelentősen, több mint ezermilliárd forinttal csökkent. Ez a 30 százaléknál is magasabb eltérés bőven kompenzálni tudta az adózás előtti nyereség apadását. A keletkezett nyereség ugyanis 5502 milliárdról 5097 milliárd forintra esett.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

84 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Szerintem havi 1 millió bruttóból fényesen lehet élni. Van egy határ, ami fölött az ember már nem a kényelmét fizeti meg, hanem pazarol. És ha valakinek pazarlásra telik, ott biztos, hogy ugyanakkor másvalaki éhezik, mert valami nincs egyensúlyban.

Nekem ezek a gazemberek nem fizethetnének annyit, amennyiért hagynám, hogy tovább tegyék tönkre Magyarországot. Nem csak hogy el kell takarodniuk, hanem vissza is kell adják a rabolt vagyont az országnak. És azt a korrupt, álszent, arrogáns világot is magukkal kell vigyék, amit ránk erőltettek.

A szocialisták kaptak egy hatalmas pofont 3 éve, és egy hatalmas lehetőséget, hogy megújuljanak. Ha most lehetőséget kapnának bebizonyítani, hogy képesek tisztességes, felelősségteljes kormányzásra, akkor megérte a pofon. De ha megkapják a lehetőséget, és nem bizonyítanak? Akkor amíg élünk, kísérletezni fogunk? Vagy egyszer kinevelhetünk egy olyan vezető csapatot, akikre büszkék lehetünk, és akik tényleg kihúznak már minket a sz@rból? Mert eddig csak olyat kaptunk, akiket megérdemeltünk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csodapók
@entero: Bocs, de ez magas labda:
"Érdekes, de tudja, hogy mikor kell felállnia az ülőhelyről."
Manapság állva tanulnak az egyetemeken?
Vagy állva alszik a kapualjban, hogy olyan fáradt, hogy le kell ülnie?

Sajnálom, de ezt nem tudtam kihagyni.

Na, jó éjt, Mindenkinek!
entero
@Csodapók: Szerintem értetted, mire céloztam, ha meg nem, hát...:-)) Jó éjt neked is.
Csodapók
@entero: Én értettem, hogy fényezed magad és a családod,
te viszont nem értetted, hogy élből más neveltetésben részesült a
te gyereked, mint az enyém: egyszer láttam meg, amikor a nagyfiam
ült a buszon, villámot szórt a szemem, holott volt még vagy tizenöt ülőhely...
entero
@Csodapók: Fáradt vagy, tényleg menj aludni.
Csodapók
@entero: Megyek, mert tényleg fáradt vagyok, de a véleményem azért ugyanaz marad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.