Az ember alapvetően abból él, hogy másoknak dolgozik, akár egy magáncégnek, akár az államnak. Nem rendelkezik önálló jövedelemmel, hanem fizetésből él. A jövedelme tehát a munkáltatójától függ, ami a nagyságát illeti, de egyáltalán a munkahelyét is illeti: munkáltatója máról holnapra elbocsáthatja, és akkor nincs jövedelme, illetve olyan szociális segélyt kap, amely lényegesen kevesebb, mint az előző fizetése. De abban az esetben is, ha megmarad a munkahelye, a jövedelme ettől általában nem nő. A forintra való átváltoztatás azért nem jelenthet megoldást, mert ezzel az adósok véglegesen elismerik a lényegesen nőtt hitelösszeget, amelyet törleszteniük kell, miközben az ingatlanok értéke csökkent. Vissza nem fizethető hitelekről van szó. A politikusok mindent bevetnek, hogy a mai mindenhatót, a pénzt és a hitelrendszert megmentsék: az elvont, pénzben mérhető gazdagság oltárán minden konkrét gazdagságot készségesen föláldoznak. Így bezárnak a gyárak, utcára kerülnek az...

Forrás: alanier.at
Feltöltő: wolk
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wolk
"Az emberiség ismét válaszút elé került: vagy ezt a rendszert számolja föl gyökerestül, és új alapokra helyezi az emberi társadalom boldogulását, pénz és tőke nélkül és együttműködésre szakosodik; avagy újra a nyomor és az elnyomás változatát választja.

Más népek ellen, vagy kisebbségek ellen fordulnak, hogy őket hibáztassák saját nyomorukért.

Talán a néhány éve még a kultúra bölcsőjeként ünnepelt Európai Unió úgy fog végződni, mint Jugoszlávia, véres belharcokkal, avagy koncentrációs táborokkal, ahova a szerencsétlen lázadók kerülnek, akik nem hajlandók ellenállás nélkül beletörődni nyomorukba és pusztulásukba.

Mert ez a tőkés rendszer csak azért áll fenn, mert az emberek hisznek benne, mert meg vannak győződve arról, hogy csak így lehet gazdálkodni és termelni, csak így jön létre az a konkrét gazdagság, amelyet most teszünk tönkre: a kenyér, a ruha, a hajlék, és az összes többi termék, amelyet megszokott a mai ember.

Hát, ha nem tudunk ettől a meggyőződéstől megválni, ekkor ebbe a vak hitbe is bele fogunk dögleni."
UKKAals
„minden valóságos válság végső alapja a tömegek szegénysége és korlátozott fogyasztása, szemben a tőkés termelés hajtóerejével, amely a termelőerőket úgy fejleszti, mintha az egész társadalom fogyasztási képességének végső határát venné alapul ...“ (Tőke, III. kötet, 30. fejezet: pénztőke és valódi tőke I)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.