Ehhez pár feltételnek meg is kell felelnünk: Az euró bevezetése előtt 24 hónapot kell eltölteni az európai árfolyamrendszerben. De ebbe még be sem léptünk. Az államadósságnak kevesebbnek kell lennie, mint a GDP 60%a (Most úgy 64-68 százalék között vagyunk)Tehát reálisan nézve, úgy 2010-2012 között. 2008-06-20 14:44

Feltöltő: wolk
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vidi500
@UKKAals: "Ezt az összefüggést nem tudom követni."
Pedig nagyon egyszerű. Még szegényebbek leszünk. Dolgozni is azért mennek Németországba. Az € bevezetése összességében nem old meg semmit. Lásd Görögország, stb.
UKKAals
@vidi500: Ha még szegényebbek leszünk mit árthat az euro? Görögország, stb. rossz példa ott ugyanúgy vagy még jobban korrupció van és ellopták a zemberek pénzét mint nálunk.

Jobb ha a lettországi tényeket nézzük.

„A lettországi tapasztalatok azt mutatják, hogy egy ország képes sikeresen kiküszöbölni a makrogazdasági egyensúlyhiányt, bármilyen súlyos legyen is az, és megerősödni. A 2008–2009 során tapasztalt mély recessziót követően Lettország – az EU és az IMF által vezetett pénzügyi támogatási program segítségével – határozott politikai intézkedéseket hozott, amelyek javították a gazdaság rugalmasságát és kiigazításra való képességét a fenntartható és kiegyensúlyozott növekedés átfogó uniós keretén belül. Ez meghozta gyümölcsét, ugyanis az előrejelzések szerint idén Lettország lesz az EU leggyorsabban növekvő gazdasága...

...öt éve úgy padlóra küldte a válság, hogy nézni is fájdalmas volt, most viszont 4-5 százalék körül növekszik a GDP-je, jövőre pedig bevezeti az eurót. Az egész világ irigykedve figyeli Lettország példátlan gazdasági sikereit."

Szlovákia és a balti államok, ahol már közös valutával fizetnek, gyorsabban és kiszámíthatóbban fejlődnek, mint Magyarország.
wolk
...a hivatalos csatlakozási céldátumot a kormány anélkül tolta el 2020-ra, hogy azt szakmai eszmecsere, vagy publikus kormányzati elemzés megalapozta volna.
vidi500
@UKKAals: A görög illetve balti példákból is látszik, hogy nem az €-n mint fizetőeszközön múlik az egész. Más tényezők nagyobb jelentőséggel bírnak ebben a folyamatban.
vidi500
@vidi500: Lásd Spanyolország, Olaszország, Portugália. Ott is € van.
wolk
Lettországnak miért lesz jobb €-val?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.