A magyar sorstársaikért kiálló német hajléktalanok és az őket segítő szervezetek felhívják a figyelmet arra, hogy az emberi jogokat biztosító szerződéseket - mint az Emberi Jogok Európai Egyezménye, az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata, vagy az Európai Unió Alapjogi Chartája - Magyarország is aláírta. A hajléktalanokat segítő szervezeteket tömörítő EU-s szervezet ezért kéri a német kormányt, hogy az Európai Emberi Jogi Bíróságon tegyen panaszt Magyarország ellen, és kimondják: "Magyarország azon az úton halad, hogy kikerüljön a demokratikus államok közösségéből". Felhívják a figyelmet arra, hogy 2011-ben, amikor a Fidesz-KDNP alkotta kétharmad törvényt hozott a hajléktalanok kriminalizálásáról, az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek minősítette a rendelkezést, erre azonban "perverz logikával válaszolt a magyar kabinet" - mi, magyarok már meg sem lepődünk -: megváltoztatta az alaptörvényt, hogy az már ne lehessen korlátja a törvénymódosításnak. A döntés persze, nem csak...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: UKKAals
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csufipofi
@UKKAals: itt nagyon jó hajléktalan szálló van. Az önkormányzat a régi kúria épületébe szállásolta el őket. Szép park , és foci pálya is van. A legtöbbnek volt családja , munkahelye. Ha jár nekik nyugdíj azt elintézik nekik. De a leszázalékolásban is segítenek. Van olyan ismerősöm aki egy évig lakott ott, mert elváltak. A házat az asszonynak ítélték a gyerekekkel együtt. neki pedig nem volt hova menni. Onnan járt dolgozni is. nem hinném , hogy az országban bárhol ne tudnák ezt megcsinálni. Csak egy ki segítség kell.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szvetlana
@Juskos: menedzser kalkulátor? ??? ja, ez olyan, mint a Nádas kulminátora:))(Terminátor)
Szvetlana
@Csodapók: 17.12 Jól van na. Fradi pályára nem jártam, cotont nem használtam, a Gianni legalább 70 éves. Neki sem kell már coton:))
kiskutyauto
Hát kérném, a "perverz logika" megfogalmazásból nyugodtan ki lehetett volna hagyni a második szót, mert az ezért igencsak erős túlzás hogy agyhalott kormányunk lassan 4 éves tébolyult országpusztító ámokfutása bármely lépésében lenne bármi logika illetve értelem... maradjunk a szimpla perverzségnél, hogy a valóságot interpretáljuk.. ;) hajrá orbanisztán hajrá abszurdisztán
Csodapók
@Csodapók: Ismét meghallgattam, ----------------
mennyivel szebb lehetne az élet, ha egészen más stílusú emberek
azon dolgoznának, hogy a KÖZÖNSÉGET kiszolgálják...
rokker33
Ez nagy szégyen a kurmány részéről,hogy csak úgy elsöpörné a hajléktalanokat!Igen kell gondolni rájuk is.Nem egy olyan ember mesélt nekem akinek nem volt tető a feje felett,de a legtöbbjük nem önhibájuk miatt lettek azok amik most lettek.Jegyezzétek meg bármikor BÁRKIBŐL lehet hajléktalan egy rossz döntés az életbe és már az utcán találod magad!!!És nem kell ahhoz italozó drogozó életet élni,hogy az utcára kerülj és ha egyszer lejutsz arra a szintre bárki is legyél megvagy pecsételve egy életre,mert sehova se vesznek fel az emberek undorral néznek rád és azt gondolják rólad ismeretlenül,hogy mit akar ez a koszos csöves és a végén a legtöbbjük az alkoholhoz nyúl,mert csak részegen bírja elviselni ezt a kegyetlen világot!!!Senkinek se kívánom és remélem egyszer lesz megoldás erre is bár ez a kurmány semmit se fog ezekért a szerencsétlen emberekért tenni!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.