Megelőztük Londont, Madridot, sőt Berlint is. A tesztet, ami bebizonyította, hogy Budapest nem is olyan rossz hely, a Reader's Digest csapatának köszönhetjük. Ők a közelmúltban négy kontinens tizenhat városában összesen 192 pénztárcát hagytak el forgalmas helyeken – például bevásárlóközpontok mellett, vagy járdák közepén -, hogy megfigyelhessék a város lakóinak reakcióját. Arra voltak kíváncsiak, hány pénztárcát kapnak vissza. Minden városban 16 csalitárcát hagytak el, benne 50 dollárnyi, 11 ezer forintnyi készpénzzel, néhány hitelkártyával, egy családi fotóval és a mobilszámmal, amivel a megtaláló visszajuthatta a tárcát eredeti tulajdonosának. Persze a tesztet végző szakemberek azt is figyelték, mi lett a vissza nem juttatott tárcák sorsa, kihez kerültek... Az „elvesztett” 192 tárca közül a becsületes városlakók 90-et vittek vissza, ami 47%-os siker. A 16 város közül a legbecsületesebb a finn főváros, Helsinki lett: ott 12-ből 11 tárcát visszaadtak a megtalálók.

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kiskutyauto
Kicsiben lehet hogy viszonylag becsületesek vagyunk. És nagyban? Akkor csináljunk egy olyan tesztet is, hogy vezető pozícióban levő ember, pár milliót el tud mozdítani észrevétlenül, a rábízott intézmény, hivatal stb számlájáról... vajon akkor hol leszünk a listán... Meg is felelem, nyilvánvalóan 99% elbukna a becsület teszten!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.