35 millió forintos uniós támogatással építkezik a badacsonytomaji polgármester feleségének és lányának a cége a család telkén. Amikor a Blikk erről kérdezte volna a polgármestert, hirtelen rossz lett a vonal és a városvezető többszöri megismétlésre sem hallotta a kérdést.

Az építkezést nem verték nagydobra, a badacsonyiak csupán egy elrejtett táblának köszönhetően értesültek a beruházásról – írja a lap.

"Sem testületi ülésen, sem a helyi újságban, sem más fórumon nem esett szó a képzőközpont felállításáról" – mondta a Blikknek Rajzó Ildikó helyi képviselő. A képviselő először nem értette, hogy az elmúlt években 240 millió forintért felújított iskolától alig százméternyire miért építenek képzőközpontot.

Az ingatlan tulajdoni lapját megnézve kiderült, a telket két éve vette meg a polgármester családja a Balaton-felvidéki Nemzeti Parktól. A telek tulajdonosa a városvezető két gyereke, neki és feleségének haszonélvezete van az ingatlanra. A Balaton partjától nem messze fekvő 140 négyzetméteres háznak a kivitelezője pedig az alpolgármester, Orbán Péter cége, a Bazalt Products Kft., amely nettó 24,9 millió forintos ajánlatával nyerte el a munkát a Közbeszerzési Értesítő szerint.

A lap megkereste a polgármestert, hogy milyen célból hozzák létre a központot. "Kérdezze meg a pályázatot kiíró Leadernél, ott vannak a dokumentumok" – hárította el a választ a polgármester. Amikor az újságíró közvbevetette, hogy a felesége cége nyert a pályázaton, és az ő telkükön épül az ingatlan, akkor hirtelen rossz lett a vonal, és hiába ismételte meg többször is a kérdést, a polgármester nem hallotta.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Így kell lenyúlni az uniós pénzeket !
És biztos nem egyedi eset !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nusika
Mindenki annyit ér, amennyije van - mondta Lázár János!!! A fideszesek teljesitik!!Szétlopják az országot!
kukac50
Minden pályázatnak nyilvánosnak kellene lenni! Mennyit kapunk az Uniótól,mennyit ki nyert el,hogy nyomon lehessen követni bárkinek. Ha becsületesen volna osztva akkor nyilvános is lehetne, de hát becsületesség távol áll a miniszterektől és a politikusoktól.
mátmar
Még jó, hogy kapjuk a gyűlölt EU-tól a pénzeket.Lehet mit elsikkasztani! És a független rendőrségünk, ügyészségünk csak hallgat? A szemét! Még van pofája a TV-ben nyilatkozni, hogy az épület nem az övé lesz, hanem a feleségéé és a fiáé! Pardon, kettőjük cége a tulajdonos. A polgármester úr csak a haszonélvező! Az alpolgármester meg a kivitelező! Ügyes!
Uborkakulcs
Utánajárni,gyorsítottban kinyomozni, felelősségrevonni az elkövetőt és a közreműködőket. Bűnösség esetén a bűnösöket tarkónlőni,a közreműködőknek holtig tartó közmunka bűnösségi szint alapján. Ennek 50%-át ellátásukra, a maradék 50%-ot az okozott kár kamatokkal növelt összegének megfizetésére. Az ingatlant és az összes családi vagyont vissza az állam kezébe. Ártatlanság esetén a vádlót közmunkára a fenti pontok alapján, csak a megmaradó 50% a nyomozás költségeire.
Ennyi.
ujbuda
@nyanya001: Remélem fellendül az épitöipar!!
szablyafűrész
Tudjátok ebben a tárgyban mi a csoda ? Hogy nincs hatalmas betűkkel kiírva az épülő putri elé:

- " Itt uniós mutyipénzből épül a kastély !
Kivitelező az alpolgármester !
Átadás: - hamarosan !
Akinek nem tetszik, az le***phat !

Üdvözlettel: - a polgármester !"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.