Dr. Surján László a Facebook oldalán aggódik amiatt, hogy a szocialisták kormányzása alatt az emberek egyre felelőtlenebbül dönthettek a saját testükről.

Mint írja:

A Kereszténydemokrata Néppárt támogatja a Családháló közösségnek felvetését, miszerint ideje átgondolni a sterilizációs műtétek hazai szabályozását. Úgy gondoljuk, hogy a szocialista kormányzat idején, 2006-ban módosított keretek felelőtlenül tették túlságosan is könnyen elérhetővé minden nagykorú számára az önkéntes meddővé tételt, amely a legtöbbször végleges és visszafordíthatatlan. Véleményünk szerint ez az orvosi beavatkozás komoly erkölcsi kérdéseket vet fel amennyiben nem egészségügyi okok vezetnek a műtéthez. Osztjuk a katolikus egyház álláspontját ebben a kérdésben, miszerint nem feltétlenül sorolható ez a tett az emberi önrendelkezés keretei közé.

A KDNP szeretné elérni, hogy a korábban magasabb életkorhoz és több saját gyerekhez kötött feltételek irányába mozduljanak el a sterilizációs műtétek szabályozásának keretei – amelyet a demográfiai helyzet alakulása is indokol.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csodapók
Surjánnak az ellen nincsenek erkölcsi aggályai,
hogy emberek élnek huszonkétezer forintból?!
Még több zsellér, jobbágy, cseléd kellene az egyháznak?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csapnivalo
Reméljük, hogy Ő nincs sterilizálva, mert jó lenne, ha szaporodna végre a KDNP, hogy az legyen, amit állít magáról. :D
mariaberta
Az enyémre nem kell, vigyázzon a sajátjára.
nemsemmi
A következő majd az lesz, hogy a fidesz a népesedéspolitika keretén belül elkezdi hamisítani a fogamzásgátló tablettákat, kilyukasztani az óvszereket? Akkor talán több gyermeket vállalnak majd az emberek.

Inkább olyan gazdaságpolitika kellene, hogy minél több ember találhasson munkát, olyan bérért, amiből biztonsággal meg lehet élni. Akkor talán több gyermeket vállalnak majd az emberek. A közmunkások nem igazán tudják, hogy néhány hónap múlva lesz-e munkájuk,
nemzeti nyugger
A fene tudja, azt,hogy egy hidegsebész vigyázzon a testemre, inkább a végére hagynám...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.