Jól vizsgázott az iskolai szociális munkás hálózat, mégis rendőrtisztek lesznek helyettük 200 oktatási intézményben. Szegeden négy iskolát jelölt ki a fenntartó, amelyekben szükségesnek ítélték meg a rendőri jelenlétet. Kettőben a diákok zöme halmozottan hátrányos helyzetű, többen cigány származásúak, állami gondoskodásban élők, ezekben hosszú évek óta sziszifuszi küzdelmet folytatnak a tanárok és a munkájukat segítő pedagógiai asszisztensek, szociális munkások, pszichológusok. A másik két kiválasztott középiskola vezetői nem kívántak nyilatkozni, sokak szerint stigmatizál a bűnmegelőzési tanácsadói programba kerülés. Hétfőtől indulnak az őrnagyok az iskolákba, de még mindig nem tudják a tanárok, hogy mi is lesz a feladatuk.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bretagne
Szegény gyerekek! Hadd kapjanak frászt!
gala2cse
Ja! Aztán jön a szögesdrót, meg a mesterlövészek a környező házak tetején.
lenhardtibolya
"Drogkereső kutyáknak" nevezik a rendőröket már a címben is, amiért próbálják megállítani a drogfogyasztást az iskolákban? Sajnos elég szomorú, ha már iskolás gyerekek is droghoz jutnak, drogot fogyasztanak! Nem a rendőr a hibás ebben, tehát nem érdemlik meg, hogy kutyának nevezzék őket. A rendezetlen családi háttérből érkező gyerekek védelmében történik minden, ezt kellene megérteni végre! Butaság azzal riogatni bárkit, hogy a "szegény gyerekek frászt kapnak".
Vizual
A cél szentesíti az eszközt. A vélemény meg szabad. A köpönyeg meg...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.