A korábbi évekhez képest kevesebben vannak és sokkal soványabbak a Balatonnál a madarak a zalai madarászok szerint. Úgy vélik, túlzásba vitték a szúnyogirtást.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szvetlana
Azt én nem tudom, de feltünt nekem, hogy az idén nem láttam fecskéket:((
varrólány
@Szvetlana: itt erre volt sok fecske ,de tavasszal volt olyan nagy trillázás a diófánknál nem is tudtam melyik milyen madár.
Szvetlana
@varrólány: Valószínű, hogy az árvíz levonulása után a gyakori erős vegyszerezéssel írtották a szúnyogokat, így természetes táplálék nélkül maradtak a fecskék. Elmentek máshová.:((
varrólány
@Szvetlana: Lehet, mintha itt sem lettek volna azért annyian, legalábbis amikor útra kelnek akkor tele szokott lenni a villanyvezeték. Most nem láttam őket gyülekezni.
Szvetlana
@varrólány: Viszont most jöttünk el a Kis_Balaton mellett, rengeteg kárókatonát láttam, úgylátszik hal van bőven a tóban:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.