Sem az áfa, sem a jövedéki adó nem alkalmas arra, hogy luxustermékekre kivethető kulcsot építsenek bele, így marad a harmadik út: egy teljesen új adót vezet be a kormány – írja az Index.

35 százalékos adót vetnek ki a luxustermékekre – a héten erről dönthet a kormány. A kormány régóta kacérkodik azzal, hogy különadót vessen ki a luxustermékekre, tavaly Matolcsy György gazdasági miniszter még egy új, 30 százalék feletti áfakulcsban gondolkodott – olvasható az Index cikkében.

A legnagyobb esélye szerinte annak van, hogy egyfázisú adóként vetnék ki a luxusadót. Ennek megfelelően vélhetően csak a kereskedelmi lánc végén adóztatnának.

Orbán Viktor és Varga Mihály nyilatkozataiból ez részleteiben nem derült ki, csak annyi, hogy nagyrészt ékszerek, nagy értékű autók, szőrmebundák kerülhetnek a célkeresztbe. Sejthető, hogy ha különadót vetnek ki, az emlegetett 35 százalékos új adó nem a 27 százalékos áfa mellett értendő, a luxustermékekre kivetett kulcs így tehát inkább 7-10 százalék között várható – írja az Index.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ostor
@SELIG: Egy valakiről én is tudom,hogy a komoly összegű vásárlásait külföldön bonyolítja és fideszes!! És új gazdag! A többi """józan számítás""" és élettapasztalati "adatbázis" kérdése.
Ariana
@gabrella: Ez itt nem biztos, hogy jó lenne, mert a nagyon gazdagok közt rengetegen papíron minimálbéresek. Aki meg egyébként is az adódból kapja a segélyét, annak meg a büntetése is kevesebb lenne, mint a tiéd.
gabrella
@Ariana: Ez a "papíron minimálbéres" ma már nem hiszem, hogy létezik.
nemkati
@lenhardtibolya: Biztos vagy benne, hogy képes vagy pontosan érteni, amit olvasol? Mert ha újságírás közben is így vág az agyad, akkor nem szívesen tájékozódnék az írásaidból. :)
nemkati
Na mindegy, engem nem fenyeget, hogy a jövőben az eddigieknél többet fizetek a felsorolt luxuscikkekre.
verőce21
Nem vezetik be, ez csak szondázása a dolognak. (de ha mégis, akkor csak a többség megnyugtatására, mert kiskapukkal lesz tele a rendelet.) :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.