Cs. Attila, 2006 kilőtt szemű áldozata öngyilkos lett. Az öngyilkosságot a parlamentben Gaudi-Nagy Tamás jobbikos képviselő is szóba hozta – írja az Origo.

Néhány nappal ezelőtt öngyilkos lett a 2006-os rendőrterror egyik kilőtt szemű áldozata – derült ki a Nemzeti Jogvédő Szolgálat filmbemutatóján. "Volt egy rossz szeme, meg egy jó. A jót kilőtték, a rosszal meg nem látott. Kapott egy nem enyhe depressziót, és amikor felhívtam az édesanyját, megdöbbenéssel kellett értesülnöm arról, hogy Attila tragikus körülmények között meghalt" – közölte Zétényi Zsolt, az áldozat volt ügyvédje.

Gaudi-Nagy Tamás a azonnali kérdést tett fel a miniszterelnöknek "Elégedett-e Ön a 2006-os őszi rendőrterror igazságtételével – különösen a felelősségre vonással?" címmel.

Orbán Viktor miniszterelnök helyett Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes válaszolt. Navracsics szerint az új parlament nem sokkal a megalakulása után egy határozatban ítélte el a 2006-os őszi eseményeket, eddig összesen 149 ember kapott kártérítést – olvasható az Origo cikkében.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Már leírtam néhányszor, nem lehet rendőrterrorról beszélni a 2006-os őszi események kapcsán. SMS-ben, e-mailben nem lehet megkérni egy randalírozó, kukákat felborító, parkoló autókat összetörő, felgyújtó, közintézményt megostromló tömeget, hogy hagyja abba a cselekményt. A világ bármely országában ugyanígy fékezik meg a megvadult tüntetőket. Sőt, mert a kővel, téglával dobálózó személy fegyveres személynek számít, éles lőfegyvert is alkalmaznak a tüntetés leverésére. A rendőrségi törvény nálunk is előírja, hogy a rendőr köteles használni a lőfegyverét, ha fegyveres támadás éri. Ennek ellenére nem használt senki éles lőfegyvert.
Senki nem kényszerítette a tüntetőket arra, hogy dúvad módjára fél Budapestet lángba borítsák, fegyverrel, értsd kő, támadjanak a rendőrökre.
Vagy ha mégis kényszer, parancs hatására, esetleg valaki által lefizetve, felbujtva tették, amit tettek, akkor a felbujtóknak, a pénzt adóknak lenne a helyük a vádlottak padján, nem pedig a rendőröknek, akik a béna parancsnokaik miatt is kerültek olyan helyzetbe, hogy a saját életüket kellett megvédeni.
A parancsnokok mellett szól, hogy 1956 óta elég ritka az olyan tüntetés Mo-n, ahol vagyont, testi épséget, életet veszélyeztetnek a tüntetők. Ezért ők sem tudhatták, mi a helyes teendő ilyen esetben. - A Vörös Hadsereget mégsem hívhatták be. :-)
Mindettől függetlenül részvétem az elhunyt családjának.
A többi sérült remélem felépült sérüléseiből, és megtanulták a leckét, hogy az ilyen tüntetéseken bizony meg lehet sérülni, sőt meg is lehet halni. El kell gondolkodni, ha még nem tették meg, megéri-e.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
@SwordFish: Örülj hogy nem ül a gazdád meg a sleppje puccskísérlet miatt te agyatlan! A sok megsérült "békés" tüntető meg annak, hogy a fidesz nem lövetett közéjük éles lőszerrel...ugyanis ezt nehezményezték később...Ennyit érnek a vezérednek az ilyen seggnyalók mint te...előre küld az első sorba harcolni aztán hátulról lelövet, csak hogy az ellenségre tudja fogni később...
sport50
@SwordFish: "agyatlan"???ennyi amit írni tudsz??meg jössz a fizetett béke?menettel??mit mutatnak meg??azt,hogy összelopott annyit a vezér,hogy ezt a nemzeti,nemzetközi!menetet elindíttassa ha kedve támad!!!nem önszántukból mennek sokan!!!már nevetséges,amit művelnek!!
nehogymá
eszem megáll.mért csinál ugy,a jobb oldal mintha az öszödi beszéd hozta volna ki öket a sodrukból?az elvesztett választások után állandóan az utcán voltak,várható volt ,hogy lesz valami nem egyszerü ,hiszen azért ,hogy ne lankadjanak sok mindent megtett a fidesz.ide vezetett.
GeoCravker
@SwordFish: Amit írtál az se nem vitat semmit, se nem állít semmit. Nem mond semmiről semmit. A jobboldal tehát ezek szerint a Hozzád hasonlók támogatásából él. Tehát a jobboldalt a semmit hallgató, üres demagógiával irányítható tömegek támogatják.
Mondjuk Hitler ezt már igazolta egyszer.
csa-csa
@SwordFish: fogadj örökbe egy ilyen vandál szemétládát ha annyira csíped őket

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.