Sűrűn elhelyezett traffipaxokkal, fokozott ellenőrzéssel találkozhatnak a következő hónapokban az autósok – írja a police.hu.

Lavina elnevezéssel országos sebesség-ellenőrzési akciót indít október utolsó hetében a rendőrség – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján.

A tájékoztatás szerint december közepéig az adott útszakaszokon "láncszerű" sebességméréseket végeznek sűrűn elhelyezett traffipaxok segítségével. Általános tapasztalat ugyanis, hogy az autósok a sebességmérő elhagyása után újra gyorsabban hajtanak a megengedettnél; ezt a magatartást kívánják kiszűrni a Lavina akció keretében.

A sebességellenőrzési helyek egymáshoz viszonylag sűrűn, egy adott út teljes hosszára, vagy annak éppen egy meghatározott szakaszára összpontosulnak. Az ellenőrzéseket a rendőri szervek 2013. október végétől 2013. december közepéig hajtják végre. Az országos „Lavina” sebességellenőrzés érinti a legforgalmasabb utakat, beleértve a gyorsforgalmi úthálózatot is. A fokozott rendőrségi kontrollra már ezen a héten számítani kell. A rendőrök nemcsak a sebességtúllépések ellen lépnek fel, hanem ellenőrzik többek között a gépjárművezetők ittasságát és a biztonsági öv használatát is.

A szabályszegések visszaszorítása sokszor csak a járművek megállításával, és a helyszínen történő intézkedéssel lehet igazán hatékony, ezért a rendőrség a meghirdetett ellenőrzéssorozatának keretében leállításos, kitereléses ellenőrzéseket egyaránt alkalmaz mind az autópályákon, mind a főutakon. A láncszerű ellenőrzéseken túl más rendőri kontrollal is találkozhatnak a közlekedők, a „Lavina” ellenőrzésekre minden megyében több alkalommal sor kerül a 2013. év végéig.

Kérjük a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal és minden esetben a közlekedési szabályokat betartva közlekedjenek!

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hallgatag
Végre !!! Aki eddig is szabályosan közlekedett, nincs oka a félelemre,
de tényleg ami az utakon tapasztalható, mintha a balkánban élnénk...
Ha valakinek van egy Audi Q7-e, vagy egy BMW X5-e, azt hiszi,
hogy a verdával az utat is megvette, s ha nem tetszik az elötte
- 90 km/ó-val - haladó Suzuki, akkor valósággal " letarolja ". Külföldön
már számos nagyteljesitményü civil autóba van beszerelve a csomagtérbe
egy kamera, ( a vezetöje rendör ) lefilmezi az mögötte haladó, eröszakos,
villogtató, száguldozó autóst...aztán meglepetésszerüen jön a többszáz eurós
büntetés...Nagyon jó lenne, pl. a " szlovák " renszámosokat, a román terepjárókat
ilyen módon kiszürni a magyar közutakról...de ez évek óta megoldatlan...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
hallgatag
Végre !!! Aki eddig is szabályosan közlekedett, nincs oka a félelemre,
de tényleg ami az utakon tapasztalható, mintha a balkánban élnénk...
Ha valakinek van egy Audi Q7-e, vagy egy BMW X5-e, azt hiszi,
hogy a verdával az utat is megvette, s ha nem tetszik az elötte
- 90 km/ó-val - haladó Suzuki, akkor valósággal " letarolja ". Külföldön
már számos nagyteljesitményü civil autóba van beszerelve a csomagtérbe
egy kamera, ( a vezetöje rendör ) lefilmezi az mögötte haladó, eröszakos,
villogtató, száguldozó autóst...aztán meglepetésszerüen jön a többszáz eurós
büntetés...Nagyon jó lenne, pl. a " szlovák " renszámosokat, a román terepjárókat
ilyen módon kiszürni a magyar közutakról...de ez évek óta megoldatlan...
rokker33
@hallgatag: csak itt nem az a lényeg,hogy visszaszorítsák a gyorshajtókat hanem az,hogy év végére kell a pénz és sok pénz kell,azért állítanak ki 50-100 km ként trafikat,ha kell rendőrrel,hogy tudja osztogatni Sintér Sanyi a milliós bónuszokat a cimboráknak persze főleg magának!Sajnos a trafis pénzek nem a rendőrségre mennek így kevés pénzből kell gazdálkodniuk,azért ilyen analfabéták a rendőrök nincsenek rendesen kiképezve csak a sebességmérőt tudják kezelni!
hallgatag
@rokker33: Nem az anyagi részhez szóltam hozzá, de Te is elismerheted, hogy a közlekedési kultúra, ( a szabályok semmibevétele az utakon ) egyenlö a nullával, kivéve azt a többségében
" normális " , a szabályokat betartó autóst...
2astalavista
Nem értem mért nem úgy csinálják, hogy megnézik, hogy mikor hajtott be valaki az autópályára és mikor ki, és kiszámítják, hogy mennyivel ment átlagosan. Így még trafipax se kéne.
rokker33
Ja amúgy pont csodálkoztam is egy piros Ford állt ma a főúton már tudtam miről van szó,mert azon a helyen nem szokott autó állni lassítottam és benne volt a kamera :)
Tegnap a szomszéd faluba állt a fekete Opel G Astra ma egy piros Ford a falunkba mind a kettőbe ott volt a kamera.Lassítottam is nyomtam a féket nehogy rajtam élősködjenek már a rohadékok :)
pacsni
@hallgatag: igen a Romanok, szlovàkok azok borzalmasan ahogy mennek, sot ha elutnek egy jàrokelott vagy egy biciglist ott hagyàk minden elsosegèlynyujtàs nèlkul.Az a mostani szerencs, hogy màr kezdenek mindenhol tekekameràt felszerelni ès legtobb esetbe el is kapjàk ezeket a csirkefogokat. A Romanok nèhàny èvvel ezelott lovasszekereket hajtottak, most miota megnyiltak a hatàrok olyan kocsivaljàrnak,(hasznàlt) amit egy magyar megse engedhet magànak a vezetèsrol meg fogalmuk sincs, mert megveszik a jogositvànyt, rèszegek, drogosak ezek a romanok mindenben megtudjàk magukat mutattni, hogy mindenhez èrtenek, lopàs, csalàs prostitucio, mindenben az elsok.
rokker33
@hallgatag: Hát igen van egy pár marha akinek a helyszínen kettévágnám a jogsiját,de mindig is voltak vannak és lesznek ilyen barmok egy pár trafizással sajnos nem lehet ezeket visszaszorítani esetleg jó magas büntetéssel jogosítvány bevopnással!!Mindenkinek csak azt tudom javasolni,hogy óvatosan vezessen ha egy ilyen béemvés mercis barom közeledik 130-150 nel rá kell hagyni valószínűleg kisebbségi komplexusba szenved!Nekem 6 éve van jogsim van egy kicsi autóm és már csak nevetek minden ilyen idiótán nem tud meghatni a dolog! :D
hallgatag
@rokker33: Egyetértek Veled, de én nem a jogsit vonnám be, mert ez a tipus ugy fog autózni azután is, mintha a zsebében lenne a jogositványa...Többszázezres büntetést, és ha nem fizeti be 8 napon belül, elzárás, megtanulná égy életre tiszteletben tartani a közuti közlekedés szabályainak a betartását !!!Én 43 éve vezetek,abból 38 évet hivatásosan... kis koccanástól eltekintve balesetmentesen !!!több mint 1 millió km.-el a hátam mögött !!!
Levendula
A terepjáróval közlekedő műkörmös macákra is kiterjedhetne végre az ellenőrzés, akik vezetés közben telefonálnak, de nem kihangosítóval.
sokanvagyunk
Gratulálok, kitűnő névválasztás! - a lavina ugyebár elsöpör mindent. - Olyan szerethető...
Pálinkafőző Rézüst
@Levendula: igen! és most ez a legnagyobb gondjuk, miközben naponta(!) rúgják rá az ajtót saját házukban, lakásokban az emberekre, és úgy rabolják ki őket! Bizonyos fokú hírstoppot is elrendeltek ezen ügyekben, gondolom hallottál róla.
Sanyi bácsi még mindig éhes..
koki32
@hallgatag: Csakhogy itt már rég nem az elrettentés a cél,hanem a legális sarcolás.A büntetési tételek megemelése és a humánusság semmibe vételéből ez világosan látszik.
hallgatag
@koki32: Ha mindenki a szabályokat betartva autózik, üres marad a kassza !!!
Érted, miröl beszélünk...
kkalman
Szívesen hallanék egy olyan akcióról, amikor a népjóléti minisztérium útszélen ácsorgó munkatársnőit és egyéb bűnözőket vegzálnák naponta többször. Annak az akciónak mi lenne a neve? Vagina akció?
orogordog
BMW, Audi nem büntethető!!! (SK baromarcukról nem is szólva!!!) Aki egy kicsit tényleg egy kicsit meg gurul 20-25% ra gondolok, az meg szívta, ha addig betartotta a sebesség határt akkor is, mert a legjobb utakra kiesett a 30-as tábla, főútvonalra vadi új aszfalt 60-as.
Jaj dicsa a xenont majd elfelejtetem, meg a leddet, letépném a rendszámot azonnal és hatósági vizsga.
excep
ehhez értenek semmi máshoz ja meg 40évesen nyugdijba menni
csa-csa
ha betartanátok végre a szabályokat nem lenne szükség a "lavinára" !
az persze természetes hogy ha túlhaladtok a trafin azonnal rákapcsoltok mi?
ettől függetlenül is nyugodtan átmentek a piroson, szabálytalanul előztök orrba-szájba,akár a vasúti kereszteződésen is átrobogtok a tilos jelzés ellenére kockáztatva ezzel a magatok, akár a gyereketek, barátaitok és bárki életét! T. a kivételnek, de van bőr a képeteken. Mit hőbörögtök folyton! Hát ne menjetek 90 helyett 120-al! ennyi!
ha nem lennének ellenőrzések carnátok a kreszre úgy ahogy van! közben százak halnak meg!
kukac50
Rosszul áll az államháztartás,közeleg az év vége szedik a pénzt be mert elszámolták magukat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.