Székelyföldért megmozdult az egész világ – jelentette ki György-Mózes Árpád, a Székelyföldért Társaság elnöke a Székelyek nagy menetelését támogató vasárnapi budapesti szimpátiatüntetésen.

Miután a budapesti szimpátiamenet délben megérkezett a román nagykövetség Thököly úti épületéhez, az ott felállított színpadon György-Mózes Árpád azt mondta: három kontinensen, tizenhárom ország harminc városában vannak a székely autonómia melletti tüntetések.

Székelyföldért megmozdult az egész világ

A székelyek mellett áll a világ magyarsága – hangoztatta.

A nagykövetség épületetét kordon veszi körül, rendőrök is vannak a helyszínen.    A résztvevők a Thököly úton ide tartva Kossuth-nótákat és magyar népdalokat énekeltek, valamint rigmusokkal autonómiát követeltek Székelyföldnek. A megérkezéskor elimádkozták a Miatyánkot és a Hiszekegyet. Egyebek mellett azt kiáltották, "Székelyföld nem Románia", és elénekelték a Himnuszt, valamint a Székely himnuszt.

97 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szvetlana
Autonómiát Székelyföldnek!. Egész Európában egyedül a székelyeknek nincs meg ez a jogorvoslat. Ha ők ezt akarják, akkor nekünk ezt támogatnunk kell
Ez az ő megmozdulásuk, ők kezdeményezték, ez az akaratuk. Ismerjék el a magyarságukat, történelmüket, hagyományaikat. Ehhez joguk van. Ezt a román kormánynak el kell ismernie.
Ők nem kérték, hogy ebben Budapest vagy Párizs segítsen, sehova nem írtak együttérzésért és közösségvállalásért kuncsorgó levelet!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@almalibre: Tévedel. Ha valaki nyilvánosan ír a fészbukra, azt akarja, hogy mások is lássák. Mindkét fél azt akarta, hogy mások is tudjanak a véleményükről. Ha nem akarták volna, megbeszélték volna egymás között. Erre számtalan lehetőség van. Szerintem nem intelligencia, hanem szándék kérdése.
gabrella
@nemkati: 21.35-re: Azt te nem tudhatod!
nemkati
@gabrella: Nem is tudom. Ezért nem állítottam sem azt, hogy székely, sem azt, hogy nem az. :)
Csak tippelek, hogy kicsoda-micsoda, de nem mondom meg, beeeee
lenhardtibolya
@outsider: Én ismerek székely embereket és tudom, hogy amit ők egyszer a fejükbe vesznek, annak tűzön-vízen át meg kell valósulnia. Örülni fogok, ha ezúttal is elérik amit szeretnének és végre megszereznék az autonómiát, amihez törvény szerinti joguk van.
Dr. Felipe
@Szvetlana: Szapolyai Jánost székely vajdának választották és bizony az a 25 ezer fős sereg székelyekből állt. Ha az a sereg is részt vesz a csatában akkor nem 55 ezer fős hanem 80 ezer fős magyar sereg áll szemben a 100 ezres muzulmán sereggel. Akkor bizony lehet hogy másképp alakul a csata sorsa de sajnos már 1526 ban is csak haszonlesők voltak a székelyek akár csak napjainkban. A magyar emberek kárára ki is használják hogy egy ilyen gyalázatos, nemzetietlen kurmányunk van akinek csak a határon túliak a fontosak.
Természetesen nem kell velem egyetérteni de én így gondolom.
Szvetlana
@Dr. Felipe: Jó volt ez a kis eszmecsere közöttünk. Időközben a Wikipédián elolvastam mindent Szapolyairól azaz I János királyról, márcsak ezért is megérte, hogy valaminek én is utána néztem.:))Az már bizony igaz, hogy a székely szó sehova nincs leírva, mindenütt mint Erdély főura szerepel, ámde a Szászsebes város megjelölésével:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok