Székelyföldért megmozdult az egész világ – jelentette ki György-Mózes Árpád, a Székelyföldért Társaság elnöke a Székelyek nagy menetelését támogató vasárnapi budapesti szimpátiatüntetésen.

Miután a budapesti szimpátiamenet délben megérkezett a román nagykövetség Thököly úti épületéhez, az ott felállított színpadon György-Mózes Árpád azt mondta: három kontinensen, tizenhárom ország harminc városában vannak a székely autonómia melletti tüntetések.

Székelyföldért megmozdult az egész világ

A székelyek mellett áll a világ magyarsága – hangoztatta.

A nagykövetség épületetét kordon veszi körül, rendőrök is vannak a helyszínen.    A résztvevők a Thököly úton ide tartva Kossuth-nótákat és magyar népdalokat énekeltek, valamint rigmusokkal autonómiát követeltek Székelyföldnek. A megérkezéskor elimádkozták a Miatyánkot és a Hiszekegyet. Egyebek mellett azt kiáltották, "Székelyföld nem Románia", és elénekelték a Himnuszt, valamint a Székely himnuszt.

97 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szvetlana
Autonómiát Székelyföldnek!. Egész Európában egyedül a székelyeknek nincs meg ez a jogorvoslat. Ha ők ezt akarják, akkor nekünk ezt támogatnunk kell
Ez az ő megmozdulásuk, ők kezdeményezték, ez az akaratuk. Ismerjék el a magyarságukat, történelmüket, hagyományaikat. Ehhez joguk van. Ezt a román kormánynak el kell ismernie.
Ők nem kérték, hogy ebben Budapest vagy Párizs segítsen, sehova nem írtak együttérzésért és közösségvállalásért kuncsorgó levelet!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Az itthon szegénységben élő Magyarokért mikor lesz megmozdulás???
Sede
de uncsi már székelyföld...
meg az összes határainkon túl élő magyar...
azzal foglalkozzatok, ami ITTHON van!
bencemacska
Ki fizeti ezt a társaságot? Te meg én!
DE: én nem akarom, abból a pénzből én szeretnék tisztességesen megélni!!!
Ezért fizetek a nyugdíj kiegészítés céljára összegyűjtött bankbetétem után 16+6 % adót és 27%-os ÁFA-t!!! És még ők mondják meg ki legyen Mo.-n a miniszterelnök!
silber13
Nagyon nem csodálkoznék, ha Romániával felettébb érdessé válna a kapcsolatunk! Igaz, te csúti fényességes Belizár? Köszönhető mindez neked és a szélhámos csatlósaidnak!
jancsik68
Mi magyarok elsősorban saját ithoni magyarjainkon segitsünk,hogy ne legyen félmillió éhező magyarországi gyerek, 4 miilió átlag életszinvonal alatti felnőtt magyar,ne meneküljön el 500 ezer magyar a hazájából.
Csizmás Kond
...nagyon önmagatoknak valók vagytok...így sosem lesz senki aki legalább megsajnáljon.
silber13
@Csizmás Kond: Ha a székelyekre gondolsz, nos akkor hogyne lenne, aki sajnálja őket, szolidarit velük, támogatja őket!!:-))) Az utolsó szavazatukig velük van a csúti kertitörpe és a hordája! Aztán . a választások végeztével szépen elfelejtődnek.
nehogymá
@Csizmás Kond: sajnálni a bolondot szokták.
silber13
Ez a György Mózes-Árpádnak legalább akkora arca van, mint a csúti töpörödött gazdájának és akkorákat is lódit. Még magán Múzesen is túltesz, pedeig az sem volt ám semmi!
Csizmás Kond
@silber13: Mint írtam kimondottan az itt önmagukat sajnáló beírókra gondoltam.
Csizmás Kond
@nehogymá: ...egy szóval sem mondtam, hogy nem azok...:)
gabrella
@Csizmás Kond: Nehogy azt mondd,hogy a saját gyereked éhezik és te a szomszédét eteted- az normális?!!!
Csizmás Kond
@gabrella: dehát itt nem az etetésről van szó édes !
gabrella
@Csizmás Kond: De bizony a pénzelésről van szó!
Csizmás Kond
@gabrella: ..akkor nem egyről beszélünk. én a cikkel kapcsolatban szóltam az meg egy szolidáris tüntetésről szól.
keresztapa
Szerencsétlen magánzók, csak magukat ismerik! De kiállni még magukért sem mernek, nem is tudnak, másokért, pláne nem nyuszi emberkék, ezek a cionisták szekértolóik.
SwordFish
Még az LMP-sekben is volt annyi tisztelet, hogy kiálljanak a Székely Menet résztvevői mellett.

Ezen közben a DK meg provokál.
SwordFish
@bencemacska: DK szimpatizáns vagy? Meglátszik! >:-))
bencemacska
@SwordFish: Én - veled ellentétben - nem minősítettem, csak véleményt nyilvánítottam! Ahhoz meg a saját hazámban - még? - jogom van.

. Én - személy szerint is - minden tüntetésen, segítségnyújtásban részt vettem, amikor szükség volt rá. Anyagilag is támogattam őket. Egyszer aztán úgy "megköszönték", hogy örülhetek, hogy életben maradtam! Azóta nem szeretem őket!
SwordFish
@Sede: Ez a hozzászólásod téged minősít, balos!
SwordFish
@silber13: Magyarellenes fröcsögésed undormányos !
miazavalami
@SwordFish: Drága! Ne feledd el és a többi jobbos se, hogy Erdély mindig is autonóm terület volt. Tudod ez mit jelent?
silber13
@SwordFish: Mi magyarellenes te két lábon járó ebihal? Jól raktak össze anno?? Mert valami nagy bajod lehet! :-)))))
varirmag
@SwordFish: Látod, ebben (is ) különböznek a magyarok ( vagy itt élők ) minden más nációtól ! A szlovák minden szlovákot,a francia minden franciát,az izraeli minden zsidót,a román minden románt, a cigány minden cigányt igyekszik védeni.
Itt meg...ha már nem képesek velük érezni, legalább hallgathatnának.
Csizmás Kond
@varirmag: A "( vagy itt élők )" a helyes...mert itt is ugyanúgy kiáll a magyar a magyar mellett csak az egyes itt élők azok akik mindenbe hibát kapnak.
varirmag
@Csizmás Kond: Látom Te érted , mire gondotam. Bár, sokan nem gondolkodnak csak
köpködnek,mert mások is ezt teszik,mert most ez a "divat" .
Senara
Támogatom törekvésüket DE mi lesz ha megindulnak a szélsőségesek , Funárék a zsilvölgyi bányászok ? Ott is nagy a szegénység mi van ha valakik meglovagolják az ott élő magyarokat teszik felelősé mindenért ? Ellenségkép gyártáshoz ennél kevesebb ok is elég a románoknak .
Dr. Felipe
Hát a székelyek mit tettek a magyarságért? Hát annyit hogy pl. 1526 ban Szapolyai János erdélyi vajda a 25 ezer főt számláló székely sereg élén Szegedről üzent II. Lajos királynak hogy mégsem vesznek részt a mohácsi csatában csak azért hogy magyar király lehessen. Így a magyar sereg súlyos történelmi vereséget szenvedett, Lajos király is elesett és a muzulmánok ellenállás nélkül bevonultak Budára.
Hát ennyit a székelyekről.
Soha ne legyen autonom területük, soha ne legyen saját országuk csak megtűrt kutyák legyenek.
Csizmás Kond
@Dr. Felipe: Rendkívüli ritka történelmi ismeretekkel rendelkezel Filep.
almalibre
Kedves tompított agyú honfitársaim, csak egy kérdésen gondolkodjatok el: Ha annak idején a határvonalat máshova húzták volna, a ti lakhelyetek is kívülre szorult volna, nektek lenne kötelező szlovákul, vagy románul, stb. tanulni, nektek kéne ügyelni arra, hogy az utcán, vagy a hivatalban nehogy anyanyelven szólaljatok meg..., mi lenne a véleményetek erről a tüntetésről és magáról az autonómiáról?
varirmag
@Csizmás Kond: Ne foglalkozz Felipevel ! Ha reagálsz az "okosságaira" folytatni fogja :((((
Csizmás Kond
@varirmag: Ennél aljasabbat már nem hiszem hogy tudna produkálni.
almalibre
@Dr. Felipe: És ne felejtsünk el belerúgni, minden mongolba, törökbe, osztrákba, németbe, és volt szovjetúnióbeli nemzet tagjaiba, hisz valamely elődjük, nagy valószínüséggel rosszat tett a mi elődeinknek... "Éljen a gyűlölet!"
varirmag
@miazavalami: "Erdély mindig is autonóm terület volt." Most sem szeretnénem mást,sem többet !
Dr. Felipe
@almalibre: Én csak rávilágítottam hogy kik is azok a székelyek. Persze értem én hogy most kell nyalni a valagukat a szavazatokért mert kell a hatalom minden áron.
varirmag
@Csizmás Kond: Hát...ebben nem vagyok biztos !
@almalibre: Hagyd, nem érdemes rá szót vesztegetni.
Csizmás Kond
@Dr. Felipe: Nem rávilágítottál hanem elmondtál egy óriási marhaságot...csak azt nem tudtam kibogozni, hogy hol a francba tanulhattál történelmet.
miazavalami
@varirmag: Én tudom , de sokan abban hitben ringatják magukat hogy "visszacsatolják" magyarországhoz. Na kérem ez a nagy tévedés! Nem kérnek ők belőlünk semmit.
varirmag
@Csizmás Kond: lehet hogy sehol sem tanult ! Csak okoskodni akart. Nem jött be ! van ilyen !
Dr. Felipe
@Csizmás Kond: Hát gondolhatod hogy nem rózsika néni tanodájában. Amúgy mi nem igaz abból amit leírtam?
Csizmás Kond
@Dr. Felipe: Abból semmi. Olvass utána Szapolyainak és a székelyeknek mert hatalmas a lemaradásod.
...és habár nem ismerem azt a Rózsika nénit azért úgy gondolom ha tőle tanulsz is okosabb lennél.
Dr. Felipe
@varirmag: Akkor neked is felteszem a kérdést. Szapolyai János erdélyi vajda ott volt a mohácsi csatában?
Elárulom hogy nem volt ott mert Szegednél visszafordult és cserben hagyta a magyar sereget akik egy százezres muzulmán sereggel álltak szemben. Ennyi de ez már történelem.
Csizmás Kond
@varirmag: rettenetesen buta megjegyzései vannak...ez már nem is butaság inkább egyféle rosszindulat.
Dr. Felipe
@Csizmás Kond: Szóval hamisítani próbálod a történelmet. Hát hajrá de az még senkinek sem sikerült. Náladnál nagyobb embereknek sem.
Rózsika nénit meg az egész ország ismeri, csodálkozom hogy te nem.
Ha te azt tanultad hogy székely csapatok is harcoltak a mohácsi csatában, ám legyen. Engem az nem zavar. Élj abban a tudatban.
libelle
@Dr. Felipe: Nem kivánok ilyen messzire visszanézni a történelembe. Ellenben teljesen egyetértek Önnel.. Ez egész nagy szolidaritás csupán a szavazatokért van. Szeretném Hallani a kedves honfitársakat akkor, ha itt minden kissebbség autonomiat kiván kikiáltani. Természetesen mindenki marad ott ahol van, földrajzilag is. Ellenben ha ez a kormány tövább öntögeti az olajat a tüzre, elöfordulhat, hogy eltünik Magyarország is. A szomszédaink bennünket nagyon kellemes nemzetnek tartanak. Na ja azt mondja egy német közmondás hogy " a barmok a saját hentesüket válsztják"
almalibre
@Dr. Felipe: Szóval a nép olyan, mint a vezetője, vezetőik?
Akkor te is(mint mi mindannyian) nyilván olyan vagy, (csak hogy ne menjünk nagyon vissza a múltba) mint Szálasi Ferenc, Rákosi Mátyás, Nagy Imre, Kádár János, Antall József, Horn Gyula, Gyurcsány Ferenc, Orbán Viktor… Pffff…, ehhez én kevés vagyok, egy-egy személlyel is nehéz teljesen azonosulni, nemhogy minddel egyszerre.
Dr. Felipe
@libelle: Én pedig önnel értek egyet teljes mértékben.
Dr. Felipe
@almalibre: Nézd, a székelyek csupán haszonélvezői a zorbánci rezsimnek a közösbe viszont semmit nem tesznek be. Persze lehet engem leprovokátorozni de attól még ez az igazság.
Senara
Szapolyai János erdélyi vajda tényleg nem volt ott és pont . Történészek magyarázzák tettét . Van aki védi , van aki támadja a vitához csak annyit google a barátunk
gabrella
Tovább gondolva ha Székelyföld autonóm azt mit jelent nekik? Mo-hoz akarnak majd csatlakozni?
Ha igen, a románok szó és háború nélkül hagyják?
Csizmás Kond
@Dr. Felipe: Olvasd el ki volt Szapolyai János és azután beszélj.
Nem azért nem vett részt a mohácsi ütközetben mert védte az erdélyi hadseregét hanem azért mert kivárta míg a török szétveri a magyar seregeket hogy majd ő lehessen a király.
...na de ez neked írtózatosan magas...
almalibre
@Dr. Felipe: Igazából a történelem annyi hamisításon esett át már (a mindenkori hatalmat gyakorlók jóvoltából), hogy a jelenünk is azon a hazugságon alapszik, hogy 2013- írunk... A századunk történelme is tele van ferdítéssel, pedig még sok a tanú...
Dr. Felipe
@Csizmás Kond: Hát ezt írtam én is.

Dr. Felipe
"Hát a székelyek mit tettek a magyarságért? Hát annyit hogy pl. 1526 ban Szapolyai János erdélyi vajda a 25 ezer főt számláló székely sereg élén Szegedről üzent II. Lajos királynak hogy mégsem vesznek részt a mohácsi csatában csak azért hogy magyar király lehessen."

Erre írtad hogy ostobaság. Akkor most ki az ostoba?
Csizmás Kond
@gabrella: De hát én ezt tudom csillagom ...a Filep az akinek fingja sincs az egészhez...
Dr. Felipe
@almalibre: Történelem csak egy van, nem lehet hamisítani.
soljanka
@Dr. Felipe: ez történelmi hagyomány náluk
"A jogszabályalkotáson kívül, közigazgatási, bíráskodási és önálló katonapolitikai jogosítványokkal is rendelkeztek. A középkori székelység közép-kelet Európában szokatlan mértékben demokratikus és szabad volt. Vezetőiket maguk választották és Székelyföldön kívül járva is a nemesekkel egyenlő jogokkal bírtak. Egyenrangú partnerként vettek részt az Erdélyt politikailag ellenőrző „Három Nemzet Szövetségében” (Unio Trium Nationum), amelyben a székelyek mellett a szász székek és a magyar nemesség vett részt. Ez annak köszönhető, hogy az uralkodónak nyújtott fegyveres szolgálataikért cserébe saját földdel rendelkezhettek és megtarthatták ősi demokratikus szokásaikat. Az adózás alól is mentesítve voltak"
almalibre
@Dr. Felipe: Ez a mondat maga a demagógia.
libelle
@gabrella: Végül is ez a cél. Ez a kormány mindent feláldoz és "bedarál " a saját érdekeiért. A román kormány ezt a megmozdulás nem fogja lenyelni. A magyar kormány finanszirozza ezt az egész veszélyes cirkuszt. A székelyeknek pedig Romániában kell élniük, na fel a fejjel addig amig az a nyakon van.
Senara
Miért csak az Erdélyi Magyarság érdekes mi van Burgenlandban ,Szerbiában . Felvidéken , Vajdaságban élőkkel ?
Csizmás Kond
@Dr. Felipe: A székelyeknek ehhez semmi közük. Szapolyai egy tót kisnemes volt aki valami úton erdélyi vajda lett és aki ugyanúgy pályázott a trónra mind sokan mások aki szétverték a megmaradt magyar seregeket, hogy könnyeben jussanak a trónra Szapolyai is ezt tette mint vajda amint tót de nem mint székely mert az nem volt sőt ő vert szét Dózsa seregét is...na de sok neked még a lemaradásod...
Dr. Felipe
@Csizmás Kond: Akkor hogy lett erdélyi vajda ha a székelyeknek nincs hozzá köze? Kik választották meg?
Bizony sok köze van a székelyeknek ahhoz hogy elvesztettük a mohácsi csatát. Sőt még azt is elárulom neked hogy a menekülő II. Lajos magyar király nem fulladt bele a Csele patakba (mert hogy tudna belefulladni augusztus 29 én egy kiszáradt patakba) hanem Szapolyai János gyilkoltatta meg hogy megnyíljon az út a magyar trón felé.
Amúgy a Budát elfoglaló I. Szulejmán neveztette ki magyar királlyá hálából. Ennyit a székelyekről.
Persze ezt megint nevezheted ostobaságnak attól még ez így van.
outsider
Még nincs véleményem a székelyekről, egyet sem ismerek:)

Viszont nemsokára vizsgáznak. A tét, hogy megvehető olcsó népség, vagy gondolkodó, független, büszke emberek.
Csizmás Kond
@gabrella: ...remélem főzni jobban tudsz...
keresztapa
Dr. felipe!
Igaz az, hogy a történelmet nem lehet hamisítani?
De akkor hogyan lehet: Magyarok A Kitalált Középkorban . Újra írt történelem. Forrás: Heribert ILLIG - Klaus WEISSGERBER. Az európai történelem vii, viii, és ix százada művileg beiktatott, minden valóságot ésreális történést nélkülöző időszak. Ennek megfelelően maradék nélkül törlendő, majd az előtte és utána lévő történések közvetlenül, vagy kis eltéréssel összekapcsolandók.A betoldott, vagy kitalált időszak 614. augusztus végétől 911.szeptember elejéig tart. Heribert illig.
tűzróka0919
@Mobil123: Az ÉHSÉGMENET mellé álló pártokat is elítélték egyesek . Ezek után ki merné remélni , hogy valaki(k) "MEGÉLHETÉST AZ ÉHEZŐKNEK" menetet szervezzen . Szerintem meg az Erdély problémát a románoknak és Székelyeknek kell megoldaniuk tárgyalásos alapon . Természetesen az EU felügyelete mellett . Lehet , hogy hülyeséget írok de nekem ez a meglátásom .
Mobil123
@tűzróka0919: Egyett értünk megint!!! Annyival kiegészítenélek hogy addig amíg olyan politikai bagázs van itthon is és ott is (pl. Tőkés László akit rohadt mód utálok!!!)és keverik a szart addig nem lesz csend és béke!
tűzróka0919
@Mobil123: Nekem úgy tűnik a fidesz Erdély ügyében mindenáron háborúzni akar . Júj de elegem van már ebből a mocskos politikából . Még valóban igaza lesz a gnómnak : Magyarország hadban áll :(
Brother Louie
"Székelyföldért megmozdult az egész világ"
Mi vagyunk a Világ?

Erre már kétszer rábaszott az ország 1914 és 1939 körül. Amiatt van "Széhelyföld" az országhatár túloldalán.

Kell még egy harmadik menet is vagy mi a tököm?! Sok izgága majom.
Mobil123
@tűzróka0919: A vezír a magyarok ellen harcol. Nem igazán értem miért kell ezen ennyit rugózni! Amikor még ezt a csepp orzságot sem tudják tisztességgel kihúzni a szarból, képviselni a szavazóikat stb. akkor miért akarnak minden áron nagyobb országot, miért kell belepofázniuk més ország belügyeibe, mert ha ide pofedál be egy másik ország akkor van ugatás a kormányoldaláról!! Ők gallyazhatják más ország kormányát de őket senki nem kritizálhatja ! Lásd .Svéd tv Heller Ágnes!
Szvetlana
Autonómiát Székelyföldnek!. Egész Európában egyedül a székelyeknek nincs meg ez a jogorvoslat. Ha ők ezt akarják, akkor nekünk ezt támogatnunk kell
Ez az ő megmozdulásuk, ők kezdeményezték, ez az akaratuk. Ismerjék el a magyarságukat, történelmüket, hagyományaikat. Ehhez joguk van. Ezt a román kormánynak el kell ismernie.
Ők nem kérték, hogy ebben Budapest vagy Párizs segítsen, sehova nem írtak együttérzésért és közösségvállalásért kuncsorgó levelet!!!
almalibre
1. Orbán is követhet el hibát (amúgy azért vannak a protokoll tanácsadók, hogy ezt megelőzzék)
2. A tanár szíve-joga leírni a véleményét, mint ahogy egy lánynak is megvédeni az apját…
3. A nagy kérdés, a sajtó meddig mehet el a magánbeszélgetések kiszivárogtatásában? Úgy tűnik, hogy nincs határ és engem ez jobban zavar, mint hogy Orbán kinek csókol kezet, emiatt ki illeti kritikával és hogy a lánya kinek szól be…
dr. prédikátor
Vajon a székelyek miért jelentették ki hogy ők nem magyarok hanem székelyek!!!Akkor miért kell nekik a magyar állampolgárság???
Január
@dr. prédikátor: Biztos hallottál azért arról, hogy jobban el tudnak nyugaton helyezkedni magyarként, mint román állampolgárként.
Január
@Január: Van, aki erre használja a kettős állampolgárságát.
gabrella
@Dr. Felipe: Annak idején a székelyek nem segítettek nekünk harcolni most meg mi nem segítünk nekik.
Ki a franc akar háborúba keveredni?!
dr. prédikátor
@Január: persze hogy hallottam róla sőt biztos vagyok benne hogy nem őshaza szeretetből kérik a magyar állampolgárságot,Az én megítélésemben egy nagyon manipulálható népség,.
keresztapa
A manipulálást mindég a győztesek végzik, mivel az ő akaratuk a lényeg, a vesztes csak megalkuvó lehet, mert agy mosásban részesülnek oly mértékben, hogy elfelejtik honnan jöttek, még a nevüket is. Milyen történelmi igazság az amelyet a kritikus hangok elleni büntetőtörvényekkel kell fenntartani.
csabee.m
Mivel egyes kutatások rávilágítottak, hogy a székelyek csupán a magyar nyelvet magukévá tett hun,stb. leszármazottak, nem sok testvéri kapcsolatunk van. A székelyek mindig is azt mondták: "Mi nem magyarok, hanem székelyek vagyunk!" Azonkívül az "erdélyi magyarok" soha nem akartak mást, mint önálló területet. A sok hülye magyarországi meg hagyja, hogy a farkával verjék a csalánt!
Szvetlana
@Dr. Felipe: tegnap 18.05 Egy kicsit eltértél a valóságtól, ami a Mohácsi csatát illeti. Annak a szemét Szapolyai (Zápolya) Jánosnak valóban ott kellett volna lennie még időben Mohácsnál, de eszében sem volt igyekezni. Királyság lett a jutalma, eddig stimm. De ehhez semmi közük a székelyeknek, mert a serege az ugynevezett nemesi bandérium volt, ami abból állt, hogy az ő saját pénzéből finanszírozta a sereg költségvetését, és ő fizette meg a zsoldot. Az, hogy ki állt be a seregbe, ez egyrészt kötelező volt, másrészt zsoldosok. Nyílván az ő parasztjaiból állott, és nem úgy hozatta őket a Felvidékről. De az, hogy székely hadsereg, ez így nem igaz.
Egyébként ez a szemét Zápolya végeztette ki a valóban székely származású Dózsa Györgyöt.
A Csizmás KOnd is ezt írta, és bizony igaza van!!!
Aztán még székely volt Gábor Áron is, és a 48-49-es szab, harcban a székelyek támogatták Bem apót is, nélkülük nem tudott volna győztes csatát vívni a Havasalföldön.
Tudod a történelem sokszor összekapcsolódik velük, ja és akkor még nem beszéltünk Kossuth törekvéseiről, mert egyesíteni akarta a két nemzetet, de sajnos elbukott minden politikai törekvése.
A Havasalföldről származik Szibinyáni jankó- Vajk- akiből a nagy Hunyadi János kormányzó lett. Folytathatnánk, de nem érnénk a végére sohasem:))
Szvetlana
@Január: 17.59 Ennek már nincs jelentősége, mióta Eus tagságuk van. A szabad mozgás lehetősége adott.
nemkati
@almalibre: A fészbukolás mióta magánbeszélgetés?

Ez meg különben sem az a topik. Hacsak nem az 0rbán pereputty is székely. De tartok tőle, hogy koránt sem az.
almalibre
@nemkati: Most látom, hogy rossz helyre írtam a hozzászólást. Bocs mindenkitől! De még így is válaszoltál, ez jó.
Attól, hogy a FeceBookon írok néhány sort a tanáromnak az még magánbeszélgetés, olyan ez, mint mikor az utcán beszélgetsz egy ismerősöddel, ugyan nyilvános helyen vagy, de mondandód nem a sajtónak szól. Ettől függetlenül igaz az is, hogy az intelligensebbek levélben küldik el a véleményüket, vagy a szülinapi köszöntőt az ismerősüknek.
nemkati
@almalibre: Tévedel. Ha valaki nyilvánosan ír a fészbukra, azt akarja, hogy mások is lássák. Mindkét fél azt akarta, hogy mások is tudjanak a véleményükről. Ha nem akarták volna, megbeszélték volna egymás között. Erre számtalan lehetőség van. Szerintem nem intelligencia, hanem szándék kérdése.
gabrella
@nemkati: 21.35-re: Azt te nem tudhatod!
nemkati
@gabrella: Nem is tudom. Ezért nem állítottam sem azt, hogy székely, sem azt, hogy nem az. :)
Csak tippelek, hogy kicsoda-micsoda, de nem mondom meg, beeeee
lenhardtibolya
@outsider: Én ismerek székely embereket és tudom, hogy amit ők egyszer a fejükbe vesznek, annak tűzön-vízen át meg kell valósulnia. Örülni fogok, ha ezúttal is elérik amit szeretnének és végre megszereznék az autonómiát, amihez törvény szerinti joguk van.
Dr. Felipe
@Szvetlana: Szapolyai Jánost székely vajdának választották és bizony az a 25 ezer fős sereg székelyekből állt. Ha az a sereg is részt vesz a csatában akkor nem 55 ezer fős hanem 80 ezer fős magyar sereg áll szemben a 100 ezres muzulmán sereggel. Akkor bizony lehet hogy másképp alakul a csata sorsa de sajnos már 1526 ban is csak haszonlesők voltak a székelyek akár csak napjainkban. A magyar emberek kárára ki is használják hogy egy ilyen gyalázatos, nemzetietlen kurmányunk van akinek csak a határon túliak a fontosak.
Természetesen nem kell velem egyetérteni de én így gondolom.
Szvetlana
@Dr. Felipe: Jó volt ez a kis eszmecsere közöttünk. Időközben a Wikipédián elolvastam mindent Szapolyairól azaz I János királyról, márcsak ezért is megérte, hogy valaminek én is utána néztem.:))Az már bizony igaz, hogy a székely szó sehova nincs leírva, mindenütt mint Erdély főura szerepel, ámde a Szászsebes város megjelölésével:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.