Fejlesztésre mintegy 7300 milliárd forint áll Magyarország rendelkezésére a 2014-2020 közötti uniós költségvetési ciklusban – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Uniós források 2014-től címmel rendezett fórumán Cséfalvay Zoltán elmondta: a kormány ezen összeg 60 százalékát közvetlenül a gazdaságfejlesztés ösztönzésére kívánja fordítani. Ez az unió kiemelt céljait szolgálja, így a foglalkoztatás bővítését, a kutatás-fejlesztés és innováció (K+F+I) fokozott támogatását, továbbá az energiahatékonyság növelését és a szegénység csökkentését is.

Hozzátette: a gazdaságfejlesztésre szánt magyarországi keretből közvetlenül mintegy 1200 milliárd forint jut a kis- és közepes vállalatok támogatására. Jelezte: a 7300 milliárd forint legalább 10 százalékát visszatérítendő támogatás formájában fogják a cégek rendelkezésére bocsátani.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
A zellenség 7300 milliárd forintot biztosít a szabadságharc folytatásához. Gondolom ebből jól megtámogatják a kis és közgép vállalkozásokat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
A befizető országokban a Zemberek nem fogják ám jó szemmel nézni, hogy az ő pénzüket orbán saját magáncéljaira fordítja...
pbalage
Nem kell az a lóvé, fizessék ki az EU helyett a békemenetesek.
Dr. Felipe
Nos elvtársak ebből az irdatlan píízből építünk még 100 stadiont, 35 katedrálist, 15 nosztalgia kisvasutat és egy hatalmas zorbánc szobrot hungarocellből amely magasabb lesz még a Burj al arabnál is.
gabrella
Talán ha meghatároznák,hogy ezt csak munkahelyteremtésre lehet használni, de nem.
coni
Szörnyű csak belegondolni is, mi lenne az országgal, ha ez a sok ezer milliárd nem jönne. Az államadósságunk egy harmadáról van szó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.