A Fidesz népszerűsége a 2012 közepén a teljes népességben mért 21-23 százalékhoz képest mára több mint másfélszeresére (36 százalékosra) nőtt – derül ki a hvg.hu-n megjelent legfrissebb Medián-felmérésből.

Az októberi 23-a előtt készült felmérés szerint jelenleg már a válaszadók 51 százaléka gondolja biztosnak, hogy elmenne szavazni. A pártnélküliek aránya 30 százalék, ezen belül a "biztos" szavazók 11 százaléka nem tudja vagy nem mondja meg, melyik pártra szavazna.

A kutatás szerint a kormány teljesítményének megítélése 2012 közepe óta javuló tendenciát mutat, jelenleg a válaszadók 41 százaléka értékeli jónak a kabinet munkáját. Ugyanakkor az emberek többsége (56 százalék) még mindig úgy érzi, Magyarországon rossz irányba mennek a dolgok, de a derűlátók aránya egy év alatt 16-ról 37 százalékra nőtt.

Orbán Viktor népszerűsége 45 százalékos, míg Bajnai Gordoné 32 százalék, Mesterházy Attiláé pedig 31 százalék, a Medián felmérése szerint.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Évi egymilliárdért én is csak kedves szavakat suttognék a Vezér fülébe :-DD
Oszt ki lesz a hibás mikor lesz egy nagy kopp? :-))
csikknorisz
www.median.hu/object.9b2b0506-9070-48be-9c49-feca350fada1.ivy
Az ábra szerint még a pártpreferencia nélkülieket is beelőzték fideszék. Gyengül a pártnélküli pártunk, embörök! Pedig mán rezsicsökkentés is vót, egy tasak vécepapírra valót csak meg tudott takarítani mindenki egész évben, hogy sz.rjon mindre. Aztán ha marad még vécepapír, kössük be vele a szemünket választáskor, úgy ikszeljünk.
Manhattan
Naponta olvasom, hogy ilyen közvélemény-kutató, olyan közvélemény-kutató, abszolút Fidesz-győzelmet jósol stb... Na most, azon ugorjunk át, hogy dolgoztam én közvélemény kutatásban, ott biza' a megrendelő diktál, a statisztika rugalmasabb az összenyálazott rágóguminál is. Az a híres 2/3 a szavazók kétharmada, nem az országé. Kétkörös választásban szerzett 2/3, tehát visszaléptetési lehetőségekkel. Ez a 2/3 is jócskán megkopott már, mint a ténsasszony rókabundája. Az, hogy Orbán FB oldalán még sok rajongója jegyzetel, ne tévesszen meg senkit, én is épp elég fizetett trollt megismertem már, pedig isten bizony fel nem mászok arra a nyálas, közpénzből tömjénezett oldalra. Ha hagyjuk magunkat megvezetni, és elhisszük, hogy még mindig 2/3-os támogatottságú a pártja, akkor lehúzhatjuk magunkat a vécén, mert akkor igen hülyék vagyunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.