Új intézetet hoz létre a kormány, hogy tisztázza az elmúlt 150 fordulópontjait. Történelemhamisítás vagy nyilvánvaló elfogultság ma sem nagyon van az iskolai tankönyvekben, viszont egy csomó alapproblémát, fontos szereplőt nem ismernek a diákok, és a politika is beszivárog itt-ott a történelemoktatásba. Még mindig sok a fölösleges információ, Trianonról pedig tudunk ugyan, de hogy mi vezetett oda, arról gőzünk sincs. A kormány új történetkutató intézetet hoz létre, amely "hitelesen, torzításmentesen, a mai kor elvárásainak megfelelően" mutatja be az elmúlt 150 év politikai és társadalmi eseményeit. Az indoklás azt sugallja, hogy az időszak történetében vannak olyan kényes pontok, amelyekről komoly vita van, amelyeket mindenki a saját szája íze szerint értelmez.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
libelle
@lenhardtibolya: szellemi szegénység, vagy orbán esetleg horhy rokona
lenhardtibolya
@libelle: Nem értem pontosan, hogy mire céloz, örülnék, ha kifejtené.
libelle
@lenhardtibolya: Önre és az ÖN SZELLEMI szegénységére
dr. prédikátor
@libelle: Már bocsánat de szellemi szegénység enyhe kifejezés erre a náci némberre!!!Szellemi toprongy!!!
libelle
@dr. prédikátor: Absolut. Ellenben nem akartam indulatomnak engedni.
lenhardtibolya
@libelle: Az én "szellemi szegénységem" valószínűleg abból adódik, hogy másként látjuk a világot, eltér a véleményünk néhány dologban. Ezen az oldalon sajnos olyan elvakult balosok tombolnak, akik nem látják még a nyilvánvaló tényeket sem, és műveltségük, olvasottságuk nem tükrözi kultúráltságukat, tehát semmi alapjuk másokat minősíteni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.