Schiffer András, az LMP frakcióvezetője valamint a volt fideszes, jelenleg független Ángyán József közösen kezdeményezi egy olyan parlamenti bizottság felállítását, amelyik a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról (NAV) megjelent hírek miatt folytatna vizsgálatot – ezt a két politikus jelentette be hétfői, budapesti sajtótájékoztatójukon.

Egy pénteki sajtótájékoztatón Horváth András, a NAV munkatársa – aki már benyújtotta lemondását – arról beszélt: nagyobb hazai cégek és multik évente több mint ezermilliárd forint értékben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál.

Schiffer András azt mondta, a bizottság felállításával választ akarnak kapni arra, hogy az elmúlt 11 év kormányai mindent megtettek-e annak érdekében, hogy ne következhessen be ilyenfajta adóelkerülés. Emellett azt is tudni akarják, hogy a kabinetek a költségvetési és a zárszámadási törvények tervezésekor megnézték-e, hogy a kiemelt adózóktól befizették a tőlük elvárt összegeket. Végül a bizottság azt is górcső alá venné, hogy a stratégiai partnerségi megállapodások kötésekor a kormány vizsgálta-e, hogy ezek a cégek eleget tettek adózási kötelezettségeiknek.

Úgy látszik, hogy az állam másként kezeli a kisvállalkozókat, a kisembereket és másként az oligarchákat és a multikat – összegezte véleményét Schiffer András.

Ángyán József ezt azzal egészítette ki, hogy véleménye szerint nem egyszerűen a beszedett adókról, hanem az állam működéséről van szó. Le kell választani az államot arról a maffiahálózatról, ami – úgy tűnik – hogy a háttérben már elég hosszú ideje befolyásolja a politikát – tette hozzá.

A politikusok hétfőn meg is kezdték a testület létrehozásához minimálisan szükséges 78 támogató aláírás összegyűjtését a parlamentben.

Schiffer András és a szintén LMP-s Vágó Gábor egy vasárnapi közleményükben azt írták, hogy a Lehet Más a Politika a 2002-2013 közötti időszakot vizsgálná a parlamenti bizottságban

Az LMP nem támogatja, hogy a házszabálytól való eltéréssel megszavazhassák a büntető törvénykönyv (Btk.) szigorítását, mellyel megakadályoznák, hogy az ároktői banda egyik tagja szabadlábra kerüljön – felelte Schiffer András egy más témában feltett kérdésre. Ha a Fidesz számára valóban fontos lenne, hogy ne kerüljön házi őrizetbe egy elkövető, akkor ezt az indítványt már hetekkel ezelőtt megtehették volna – jelentette ki.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hattorihanna
Bárcsak kiborulna a bili,de mivel elég magasra futnak a szálak,el lesz ez szépen simítva.Sajnos eddig is tudtuk hogy csak a kisembereket tudja szívatni a nav,mivel nekik nem futja félmillás csúcsügyvédekre.Úgy látszik van az a szint,ahol már ügyvéd sem kell,mivel nem is lesz semmilyen ügy,noha pár milliárdot simán elcsalnak.A nav meg 2-3,mostanában 4-5 száz ezerre büntet egy kisvállalkozót,ha elmulaszt valamit.Ez Magyarország jelenleg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
spu00
Megint van egy felvetés, konkrétumok nélkül. Ha ez az emberke tudatában van az adócsalásoknak, biztos vannak adatai. Miért nem hozza nyilvánosságra,sokkal könnyebb lenne az ellenőrzés indítása. Már nagyon sok ilyen hírt hallottunk, de konkrétum azóta sem lett belőle. Sajnos úgy látszik, hogy ez is csak egy hangulat javító bejelentés lesz, aztán elmúlik csendben. Nem tudom, hogy a sajtó miért ugrik mindenre, ellenőrzés nélkül. Nem tanulnak a HVG esetén? Vagy csak a hír kell mindenkinek?
nemkati
@hattorihanna: Ha kiborul, ha nem, épp elég büdös így is az a bili.
nemkati
@spu00: Feljelentést tett az emberke, konkrétumokkal, ott van az ügyészségen. Egyelőre rájuk tartozik. Miránk meg az, hogy ha vége az ügynek, mindent megtudjunk. Egyébként meg nagyon sok olyan hírt is hallottunk, hogy végül konkrétum lett belőle. Ez az ember vagy őrült, vagy valóban komoly bizonyítékai vannak. Mindenképpen jó jel, hogy egyeseknek nem veszi be a gyomra, amit a kormány művel.
bra048
@spu00: Ez az emberke sokat tud az állam működéséről, ezért fel is jelentette a NAV-ot,
Persze ebből nem lesz semmi...El fogják sikálni!
valakiaki
Azért én örülök ha olykor felbukkannak ilyen don Quijote-k. Nem aprózta el, kiválasztotta a legnagyobb szélmalmot a környéken.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.