Többfajta trükköt is bevetnek a szupermarketek azért, hogy minél több időt eltöltsünk náluk és minél több pénzt hagyjunk a pénztáraknál. A fogyasztóknak fontos mindezen stratégiák és potenciális hatásuk megértése, mivel így felelősebben tudnak dönteni a vásárláskor. Többfajta trükköt is bevetnek a szupermarketek azért, hogy minél több időt eltöltsünk náluk és minél több pénzt hagyjunk a pénztáraknál. A fogyasztóknak fontos mindezen stratégiák és potenciális hatásuk megértése, mivel így felelősebben tudnak dönteni a vásárláskor – írja a Business Insider. A legtöbb trükk kitalálása nem biztos, hogy megakadályoz minket a vásárlásban, ám visszaszoríthatja az impulzív vásárlásokat. A bevásárlókocsi először is arra ösztönöz minket, hogy igyekezzünk a nagy üres teret megtölteni, természetesnek vesszük, hogy neki kell állnunk bepakolni minél több terméket. A szupermarketek emellett úgy vannak kitalálva, hogy a tejtermékek és más alapvető áruk a bolt legtávolabbi sarkában vannak...

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kedwes
Ha csak ezek lennének! De a trükkös áremelkedések jobban zavarnak!
Amikor súly, méret, érték csökkentek a termékek, de az áruk nem változik!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@JAJMÁR: (19:22) Akciók 30 éve vannak! A "...régebben jobb volt...", ezen nem a jelenlegi politikára gondolsz, ha jól értelmezem! :)
Hanem a hitelekből való beetetés miatt volt jobb, aminek mára "beérett" az eredménye!

2004 előtt és mostanában nem hiszem, hogy a hitelesek nagy része hozzájutott volna akkora hitelekhez, a háromnegyedük albérletben élne (mint ahogy ezután fog! )
JAJMÁR
@verőce21: Régebben minden jobb volt. Minél régebben, annál jobb :)

Nem gondoltam politikára, de most, hogy felhoztad, de igen! Az uccsó 3 évben ürültek ki az áruházak. Nem kizárólag a hitelek miatt, de azok is az emútháromésfélévben :) nőttek drasztikusan.
Azt viszont saját tapasztalatból tudom, (szerintem Te is :) ) hogy ugyanannyi pénzért jóval kevesebbet lehet vásárolni, akció ide vagy oda :).
Az árak jobban nőttek, mint a bérek :(
verőce21
@JAJMÁR: (20:44) "Az uccsó 3 évben" a vásárlóerő drasztikus csökkenése miatt szűkül a nagyáruházak választéka!
Már ugyanaz a termék 2-3 helyen is előfordul egy T.sco méretű nagyáruházban, különböző árakon. Egyértelmű, hogy a "középosztály" egyre szűkülő rétege miatt. Ez arányban áll a lakáshitel törlesztések növekedésével és a közszféra 2008 óta befagyasztott béremelésének elmaradásával.(amit további 3 évre előterjesztettek)

Az árak valóban nőttek minden évben, a szocik által indokolatlanul magasan tartott jegybanki kamatok miatt, és mértékében, de ez nem mehet a végtelenségig, máris defláció fenyeget, csak még kevesen látják!

(Nem tudom elfogadni a riposztot, hogy Járai emelte fel a kamatokat, mert nyolc év alatt ugyanolyan drasztikusan le lehetett volna csökkenteni azt, csak nem volt rá "akarat"! Meg aztán volt "occó" hitel is mindig hozzá.)
JAJMÁR
@verőce21: 21:11 Milyen jól értesz a makrogazdasághoz. El is fogadom szinte teljesen amit írtál, kivéve, a "jegybanki alapkamat indokolatlan magasan tartását",2003. nov.12.50% - 2010.febr. 5.75%, vagyis egyenletesen csökkent, kivéve 2008.a gazd.v.válság kirobbanásakor..
Ha a j.banki alapkamat miatt nőttek az árak, akkor most a csökkenés okozhat deflációt nem? Esetleg a rezsicsökkentés? lakáspiac?
Az élelmiszerárak nem valószínű, hogy csökkenni fognak. (Éppen ez az, amit mindenképpen meg kell venni.)
A devizahitel káros hatásait én már régóta tudom, írtam is már, nincs fogyasztás. A középosztályt szinte szándékosan lefelé nyomták, ezzel is. Igen, ezt is a mostani kormány számlájára írom, mert lett volna lehetőségük megoldani, de a szándékos (és nem vitatom h. más területlen hasznos) forintgyengítés sokat ártott. Igen, a közszférában éveken át nem volt emelés, (talán 2008 óta?) de az is igaz, hogy a sok 47e fizetésű ember sem fog tv-t és hűtőt stb. vásárolni.
Nos, ilyen mélyre nem lehet levinni az árakat. Akkor befellegzik a forintnak.
(Én laikus vagyok, ezt kérem figyelembe venni :) )
verőce21
@JAJMÁR: (22:42) Mentségedre figyelembe veszem! De már nem válaszolok részletesen, túl késő van, én pedig túl korán fogok kelni. :) - Jó éjt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.